ÎNCEPÂND CU 1 MAI:Georgios Argentopoulos preia conducerea Sphera Franchise Group

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital /

Georgios Argentopoulos (Sursă foto: Twitter)

Georgios Argentopoulos (Sursă foto: Twitter)

Georgios Argentopoulos va prelua, începând cu data de 1 mai, funcţia de director general al Sphera Franchise Group (SFG), acesta înlocuindu--l pe Mark Hilton, căruia îi va înceta mandatul la finalul acestei luni, se arată într--o notificare a companiei remisă Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Georgios Argentopoulos a fost CEO al Băneasa Developments, firmă controlată de Gabriel Popoviciu, partener de afaceri cu Radu Dimofte, acţionar al operatorului de lanţuri de unităţi de alimentaţie Pizza Hut, Pizza Hut Delivery, KFC şi Taco Bell.

"Mark Hilton a condus echipa de management care a intermediat listarea la BVB a companiei, în noiembrie 2017, şi a ocupat fotoliul de director general din acel moment şi până în prezent. El va continua în poziţia de consultant strategic în vederea asigurării unei tranziţii uşoare a rolului de management către succesorul său", se menţionează în raportul Sphera Franchise Group.

Recent, compania a propus acţionarilor distribuirea unui dividend brut de 0,3524 lei/acţiune, echivalentul unui randament de 2,01% faţă ultima cotaţie SFG de săptămâna trecută, de 17,5 lei.

Practic, suma ce urmează să fie distribuită acţionarilor societăţii este de 13,67 milioane de lei, echivalentul a circa 50% din profitul net obţinut în 2018.

La data de 31 decembrie 2018, Tatika Investments (Cipru) avea 27,33% din acţiunile SFG, MBL Computers (România) - 20%, Wellkept Group (România) - 16,34%, iar Anasa Properties (România) 10,99%.

Tatika Investments şi Wellkept Group sunt deţinute de Radu Dimofte, MBL Computers de Nicolae Badea, iar Anasa Properties de Lucian Vlad, potrivit prospectului de listare a companiei.

Valoarea de piaţă a companiei la BVB este de circa 679 milioane de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS