Conferinţa BURSA Dezvoltarea RomânieiConferinţa BURSA Dezvoltarea României

Irish Stock Exchange a aprobat listarea ultimelor obligaţiuni Digi

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Irish Stock Exchange a aprobat listarea ultimelor obligaţiuni Digi

Irish Stock Exchange plc (Euronext Dublin) a admis listarea ultimei emisiuni de obligaţiuni senioare garantate suplimentare în valoare de 200 milioane de euro, emise de Digi Communications (DIGI), anunţă operatorul de telecomunicaţii printr-un raport remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Titlurile, ce au scadenţa în anul 2023, poartă o dobândă anuală de 5%, şi urmează să fie consolidate în aceeaşi clasă cu obligaţiunile senioare garantate existente ale companiei emise anterior, în valoa-re de 350 milioane de euro, care în prezent sunt listate la Irish Stock Exchange.

La începutul lunii februarie, Digi Communications, compania mamă a RCS&RDS, a reuşit să atragă, exclusiv de la investitori instituţionali, 200 milioane de euro, printr-o emisiune de obligaţiuni ce a fost suplimentată de la 125 milioane de euro, pentru cât fusese proiectată iniţial, ca urmare a suprasubscrierii ofertei iniţiale.

Precum cele emise anterior, titlurile sunt garantate de către filialele companiei din România şi Ungaria - RCS&RDS, DIGI Tavkozlesi es Szolgaltato Korlatolt Felelossegu Tarsasag şi Invitel Tavkozlesi Zrt.

Totodată, Digi a anunţat că acţionarii companiei l--au numit pe Dan Ioniţă, directorul financiar al RCS&RDS şi al societăţii, în calitate de administraror neexecutiv al RCS&RDS, pe poziţia rămasă vacantă după demisia lui Ioan Bendei, de la începutul lunii.

Din Consiliul de Administraţie al RCS&RDS mai fac parte în prezent Serghei Bulgac (preşedinte şi director general), Valentin Popoviciu (vicepreşedinte cu puteri executive), Mihai Dinei (membru neexecutiv) şi Bogdan Ciobotaru (membru neexecutiv).

Digi Communications a raportat, pentru anul trecut, un profit net de aproape 21,4 milioane de euro, cu 65,5% mai mic decât cel din 2017, în condiţiile creşterii cheltuielilor operaţionale cu 15,6%, până la 925 milioane de euro, pe care operatorul de telecomunicaţii o explică prin achiziţionarea integrală a Invitel, al doilea cel mai mare operator de comunicaţii fixe din Ungaria, pentru 140 milioane de euro.

Asupra Digi planeză spectrul aplicării unei taxe anuale de 3% pe cifra de afaceri, măsură prevăzută în Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 114/2018.

Valoarea de piaţă a Digi la BVB este de 2,51 miliarde de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS