GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

LUDOVIC ORBAN:PNL somează Guvernul să finalizeze proiectul de buget

T.A.
Politică /

Ludovic Orban (Sursa foto: Twitter)

Ludovic Orban (Sursa foto: Twitter)

PNL somează Guvernul să finalizeze proiectul de buget pentru acest an şi să-l transmită Parlamentului până pe 14 ianuarie, a declarat, astăzi, preşedintele liberalilor, Ludovic Orban.

"Guvernul a încălcat în mod grosolan legea. Nu şi-a îndeplinit obligaţia legală de a depune la Parlament proiectul de buget până în data de 15 noiembrie a anului 2018 şi nici astăzi nu a finalizat proiectul de buget pentru a-l transmite spre dezbatere Parlamentului. Biroul Executiv al PNL somează Guvernul să finalizeze de urgenţă proiectul de buget, să-l adopte în şedinţă de guvern şi să-l transmită spre dezbaterea Parlamentului cel târziu până la data de 14 ianuarie", a afirmat Orban, la finalul Biroului Executiv al PNL, care s-a reunit la Parlament.

El a reiterat solicitarea către preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, Călin Popescu-Tăriceanu şi Liviu Dragnea, de a convoca sesiune extraordinară pentru dezbaterea şi adoptarea legilor bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale, dar şi pentru dezbaterea în procedură de urgenţă a proiectului de lege de adoptare a OUG 114, despre care a susţinut că "pune noi biruri pentru companii".

Orban a amintit şi că PNL a sesizat la Avocatul Poporului OUG 114, precizând că liberalii vor finaliza până la finalul săptămânii viitoare o acţiune de contencios administrativ împotriva acestei instituţii.

"Am luat decizia în Biroul Executiv de a finaliza până la sfârşitul săptămânii viitoare o acţiune în contencios contra Avocatului Poporului pentru a-l obliga să atace această ordonanţă de urgenţă la CCR. De asemenea, intenţionăm în cursul acestei acţiuni pe care o declanşăm în contencios administrativ să invocăm o excepţie de neconstituţionalitate privitoare la legea Avocatului Poporului, astfel încât să determinăm Curtea Constituţională să se pronunţe asupra obligativităţii Avocatului Poporului de a declanşa controlul de constituţionalitate prealabil în cazul ordonanţelor de urgenţă emise de Guvern, deoarece în aşezământul constituţional actual singura instituţie care poate declanşa acest control constituţional prealabil în cazul ordonanţelor de urgenţă este Avocatul Poporului, iar până astăzi Avocatul Poporului a refuzat sistematic, chiar şi când a fost vorba de ordonanţe cu un vădit şi clar conţinut neconstituţional, să declanşeze acest control de neconstituţionalitate", a spus Orban, relatează Agerpres.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility Forum
Cabinet de avocatTMPS