LUDOVIC ORBAN:"PSD a început un atac împotriva BNR"

T.T.
Politică /

Ludovic Orban (Sursa foto: Twitter)

Ludovic Orban (Sursa foto: Twitter)

Actualizare Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, ieri, la Digi24, că este "o trădare a intereselor naţionale" să nu susţii un candidat român pentru o funcţie aşa importantă cum este cea de procuror-şef la Parchetul European.

''Trădare a intereselor naţionale să nu susţii un candidat român, care are o şansă atât de mare să obţină o funcţie de prestigiu la nivel european. Îmi pun întrebarea: câte instituţii europene sunt conduse de români? Avem comisar european, avem un preşedinte de comisie la nivelul Parlamentului - Adina Vălean, reprezentantul PNL, în rest nu avem o reprezentare foarte importantă la nivelul conducerii instituţiilor. Codruţa Kovesi chiar are şanse să fie aleasă'', a spus Orban.

Liderul liberal a subliniat de ce e nevoie ca Laura Codruţa Kovesi să fie susţinută de Guvernul României.

''Sigur, (n.r. Kovesi) este într-o competiţie cu doi contracandidaţi, unul german şi unul francez, care au un potenţial de lobby superior celui pe care îl poate degaja România. Or, în aceste condiţii, tu, Guvern, să nu sprijini candidatura unui român pentru o funcţie aşa importantă cum e procuror-şef la Parchetul European înseamnă trădarea intereselor naţionale, nimic altceva'', a afirmat Orban.

----

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, ieri, la Digi24, că PSD a început un atac împotriva Băncii Naţionale a României (BNR), pe care o acuză de "toate relele" din societatea românească în domeniul financiar-bancar.

''PSD a început un atac împotriva BNR, încercând să acuze BNR pentru creşterea dobânzilor, pentru creşterea ROBOR şi pentru toate relele care sunt în societatea românească în domeniul financiar-bancar. Sunt aberaţii. Atâta timp cât Guvernul a adus rata inflaţiei la o inflaţie medie anualizată de 4,6%, dobânda nu poate să scadă, pentru că dobânda pe care o dă o bancă la creditele pe care le acordă către solicitanţi, persoane fizice sau juridice, evident, trebuie să câştige mai mult decât rata inflaţiei'', a spus Orban.

Liderul liberal a vorbit, în acest context, despre dezechilibrele din economie.

''Cum să menţii, de exemplu, o dobândă normală, atâta timp cât Guvernul a provocat nişte grave dezechilibre în economie. Luaţi, de exemplu, deficitul comercial. De când au venit la putere PSD-ALDE, toate politicile guvernamentale au determinat creşterea deficitului comercial, adică importăm mai mult decât exportăm. Deficitul comercial a fost în 2017 peste 12 miliarde, iar în 2018 - 15,1 miliarde'', a afirmat Ludovic Orban.

El a mai spus că orice creştere la venit făcută de guvernanţi este ''mâncată'' de inflaţie, de creşterea preţurilor.

''Tot atacul acesta împotriva BNR este din campania pe care o duc partidele de guvernământ de a identifica alţi vinovaţi decât ei, pentru că în realitate toate derapajele din economie duc la inflaţie, duc la situaţia în care orice creştere de venit care a fost făcută de guvern este mai mult o creştere pe hârtie, pentru că orice creştere a fost mâncată de inflaţie, de creşterea preţurilor şi astăzi nu poţi să zici că dacă omului i-a crescut pensia sau salariul, el poate să cumpere mai mult'', a precizat Orban

Opinia Cititorului ( 3 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Și BeNeReul atacă românii de vrei 30 de ani încoace, prin toate mijloacele, inflație, curs de schimb, dobânzi, etc.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. cum te ataca bnr? te forteaza sa te imprumuti? du-te la camatari atunci.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Te forțează să lucrezi cu băncile și lista de răposate e lungă. :)))))

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS