MARIAN JEAN MARINESCU:Guvernul PSD-ALDE îngroapă proiectul spitalelor regionale

T.A.
Politică /

Marian Marinescu (Sursa foto: Twitter)

Marian Marinescu (Sursa foto: Twitter)

Europarlamentarul PNL Marian Jean Marinescu acuză PSD - ALDE că "îngroapă" proiectul spitalelor regionale, invocând un răspuns al comisarului european Corina Creţu la o interpelare a sa, răspuns din care rezultă că spitalele ar putea fi construite acum, consiliile judeţene din Dolj, Cluj şi Iaşi putând oricând deveni beneficiari în locul Ministerului Sănătăţii, cu condiţa ca Guvernul să solicite acest lucru, conform News.ro.

"Guvernul PSD-ALDE îngroapă proiectul spitalelor regionale. Comisarul pentru Dezvoltare Regională, Corina Creţu, a răspuns în scris interpelării mele şi confirmă că spitalele regionale ar putea fi construite acum, şi nu în 2020, cum doresc miniştrii Rovana Plumb şi Sorina Pintea. Mai mult, consiliile judeţene din Dolj, Cluj şi Iaşi ar putea oricând deveni beneficiari în locul Ministerului Sănătăţii. Cu o singură condiţie: guvernul trebuie să dorească şi să solicite acest lucru Comisiei, mai afirmă Comisarul Creţu", susţine Marinescu.

El afirmă că răspunsul Corinei Creţu confirmă că "spitalele pot fi finanţate în actuala perioadă de programare (deci nu este necesară amânarea dupa anul 2020) şi că, la solicitarea guvernului român, consiliile judeţene din Cluj, Iaşi şi Dolj pot deveni beneficiarii acestor proiecte în locul Ministerului Sănătăţii".

Conform europarlamentarului PNL, în scrisoare, comisarul Creţu mai arată că guvernul nu a depus încă nici un proiect la Comisia Europeană şi că nici studiile de fezabilitate nu au fost finalizate.

"Cer guvernului, miniştrilor Rovana Plumb şi Sorina Pintea, să solicite Comisiei Europene modificarea Programului Operaţional Regional si desemnarea ca beneficiari consiliile judeţene din Cluj, Dolj şi Iaşi. Cele trei consilii judeţene sunt pregătite, vor să depună proiectele acum, şi nu să le amâne. În calitate de coordonator al Grupului PPE din Parlamentul Eurpean pentru elaborarea Cadrului Financiar Multianual 2021-2027, le atrag atenţia premierului Viorica Dăncilă, precum şi miniştrilor Rovana Plumb şi Sorina Pintea că după 2021 România va beneficia de mai puţini bani de la UE. Acum România poate beneficia de până la 85% cofinanţare din partea UE, iar din anul 2021 doar de 70%", afirmă Marinescu.

"Construirea spitalelor regionale după anul 2021 va costa România mai mult, iar responsabilitatea pentru această risipă de milioane de euro o are doar guvernul PSD-ALDE", continuă el.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. În acest caz cei care ne conduc pot fi acuzati de subminarea economiei naționale dar se pare că nu au nicio jenă și mai mult, așteaptă ca cetățenii sa-i trimită în nr mare la Bruxelles, în parlament și la Cotroceni opt performanțele în administrarea țării. Poate nu vor sa dezvolte această țară, nu vor să trăim mai civilizat căci am deveni mai pretențioși față de ceea ce ne oferă guvernanții și ei nu pot permite așa.ceva.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS