GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

MASA ROTUNDĂ CÂT DE ECO SUNT PROGRAMELE CASA VERDE ŞI CASA VERDE PLUS / MIRCEA OROS, ARACO:"Niciun material termoizolant nu poate lipsi din lista ministerului"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii /

"Niciun material termoizolant nu poate lipsi din lista ministerului"

Oros: "Programul este insuficient, ca volum; este o picătură într-un deşert" 

Programele Casa Verde şi Casa Verde Plus sunt subfinanţate, fiind insuficiente ca volum, este de părere Mircea Oros, director în cadrul Asociaţiei Române a Antreprenorilor de Construcţii (ARACO), care consideră că aceste programe guvernamentale reprezintă o picătură într-un deşert.

Domnia sa a declarat: "Considerăm că programul este binevenit, întrucât creează oportunităţi de a munci şi de a produce. Este evident, însă, că este subfinanţat. Şi este evident că anul acesta nu va fi aplicat, având în vedere procedura de elaborare a ghidului şi discuţiile tehnice care apar".

Domnul Oros consideră că niciun material termoizolant nu poate fi omis din lista eligibilă a ministerului de resort, atâta vreme cât răspunde necesităţilor şi este certificat tehnic: "Vorbim, de fapt, de materii prime care pot fi înglobate în materiale corespunzătoare. (...) Faptul că s-a omis polistirenul nu este bine. Consider că este neapărat necesar să continuăm cu acest material, din punct de vedere al uşurinţei în utilizare, dar trebuie să aibă proprietăţi corecte". Mircea Oros a mai spus că programul ar trebui integrat într-o strategie naţională multianuală: "Ar fi foarte bine să ştim ce avem de făcut în anul 2017-2018, până la un anumit nivel în care considerăm că ne-am atins obiectivele. Dacă astăzi aplaudăm acest program politic şi la începutul lui 2017 viitorul Guvern (...) abandonează programul, atunci ne vom afla în situaţia prin care am trecut acum patru ani (n.r. când s-a renunţat la primul program de acest gen)".

Reprezentantul ARACO a subliniat că forţa noastră calificată de muncă este, în mare parte, peste hotare, dar a precizat că acest lucru nu înseamnă că forţa de muncă rămasă în ţară nu poate fi instruită la nivelul la care să răspundă unor cerinţe de execuţie care să ducă la un produs bun.

Domnia sa a atras atenţia că, deşi vorbim despre o relansare a pieţei construcţiilor, trendul este în segmentele rezidenţial şi nerezidenţial. "Ne punem întrebarea unde sunt marile investiţii", a spus domnul Oros, menţionând că fondurile europene atrase au fost zero, asemeni proiectelor de investiţii mari finanţate de la buget.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Pentru ARACO nu are nici o importanta ca polistirenul este poluant, ei il decreteaza verde. Asta este constiinta ecologica a "investitorului" roman!

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility Forum
Cabinet de avocatTMPS