MASĂ ROTUNDĂ ROMÂNIA ŞI RUSIA: ÎN CĂUTARE DE NOI FORMATE DE COOPERARE / MIHAI IONESCU, ANEIR:"Trebuie să găsim soluţii punctuale la problemele dintre România şi Rusia"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii /

"Trebuie să găsim soluţii punctuale la problemele dintre România şi Rusia"

Dacă vom compara PIB-ul României cu cel al Rusiei vom constata că diferenţa este de 1 la 17, a punctat Mihai Ionescu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR), care a vorbit în nume personal. Domnia sa a menţionat: "Din punct de vedere al ponderii exporturilor româneşti în Rusia, suntem la circa 1%. Înainte de 1989, piaţa rusă însemna, uneori, 50% din exporturile ţării".

În general, calitatea mărfurilor, preţul, funcţiunea acestora reprezintă cei mai importanţi factori care sunt luaţi în seamă în cazul comerţului internaţional, evidenţiază Mihai Ionescu, adăugând că, în cazul relaţiilor comerciale dintre Româ-nia şi Rusia, aceşti factori ocupă un loc secundar, în top aflându-se mentalitatea cumpărătorilor, sătui de fosta piaţă CAER: "Cumpărătorii îşi doresc mărfuri occidentale, chiar dacă multe dintre mărfurile noastre sunt net superioare. Din păcate, şi din punct de vedere al finanţării producţia românească este la început de drum, nu are capital".

Din păcate, firmele româneşti exportatoare nu pot face faţă cerinţelor partenerilor ruşi, care încearcă să aducă mărfuri de la noi la ei, în principal în retail, exportatorii noştri trrebuind să-şi vămuiască mărfurile, să exporte câteva produse şi eventual să încaseze banii la livrare, a mai spus domnul Ionescu, concluzionând: "Trebuie să găsim soluţii punctuale la toate aceste probleme şi le vom găsi".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS