NUCLEARELECTRICA CĂTRE MINISTERUL ENERGIEI:"Nu avem bani pentru dividende suplimentare"

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

"Nu avem bani pentru dividende suplimentare"

Nuclearelectrica (SNN) nu are bani pentru a distribui dividende suplimentare, spune conducerea companiei într-o notă de informare publicată pe site-ul producătorului de energie nucleară, ca urmare a solicitării adresate de Ministerul Energiei privind distribuţia de dividende suplimentare.

"La data de 31 decembrie 2018, SNN are, în contul «Alte rezerve - surse proprii de finanţare» suma de 29,8 milioane de lei, reprezentând partea din profit repartizată în anii anteriori la «alte rezerve - surse proprii de finanţare».

Totodată, la data de 31 decembrie 2018, societatea are încheiate contracte aferente investiţiilor ce urmează a fi executate în anul 2019 în valoa-re totală de peste 130 milioane lei", menţionează conducerea Nuclearelectrica în document, adăugând: "Având în vedere considerentele de mai sus, Consiliul de Administraţie informează acţionarii despre faptul că societatea nu poate distribui dividende suplimentare conform art. 43 din OUG nr. 114/2018".

Este o poziţie care vine în condiţiile în care, la data de 3 mai, Ministerul Energiei, acţionar majoritar al producătroului de energie nucleară, a cerut companiei informaţii referitoa-re la analiza şi decizia conducerii SNN privind distribuirea şi virarea, sub formă de dividend sau vărsăminte la bugetul statului, a 35% din sumele repartizate la alte rezerve.

Pentru acest an, acţionarii SNN au aprobat deja distribuirea ca dividende a sumei de 378,91 milioane de lei, ceea ce reprezintă aproape întregul profit obţinut de companie în 2018.

Statul Român, prin Ministerul Energiei, deţine 82,49% din compania a cărei capitalizare la Bursa de Valori Bucureşti este de 3,3 miliarde de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS