Conferinţa BURSA Dezvoltarea RomânieiConferinţa BURSA Dezvoltarea României

OUG PRIVIND UNELE MĂSURI FISCAL-BUGETARE:Salariile bugetarilor ar putea îngheţa în 2019

V.D.
Politică /

Salariile bugetarilor ar putea îngheţa în 2019
 • document ataşat AICI TEXTUL PROIECTULUI
  apasă aici pentru a descărca.

  ACTUALIZAE Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, astăzi, că nu ştie nimeni de la Guvern despre existenţa unei ordonanţe de urgenţă prin care sunt îngheţate anul viitor sporurile, indemnizaţiile şi primele de care beneficiază angajaţii bugetari şi a menţionat că miniştrii Finanţelor şi Muncii nu au intenţia de a iniţia un astfel de proiect.  

  "Am întrebat şi eu după ce a apărut ştirea asta, nu ştie nimeni de la Guvern", a spus Dragnea la Palatul Parlamentului, întrebat dacă coaliţia de guvernare are de gând să îngheţe primele şi sporurile anul viitor, potrivit unui proiect de OUG transmis de Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

  Întrebat cum se poate explica totuşi apariţia acelui draft de OUG, Dragnea a spus: "Cum se pot explica foarte multe chestiuni apărute în spaţiul public în ultimii doi ani de zile, care nu aveau nicio legătură cu realitatea".

  Dragnea a mai precizat că a întrebat câţiva miniştri care i-au spus că nu ştiu să existe un astfel de document. Liderul PSD a afirmat că a vorbit inclusiv cu miniştrii Finanţelor şi Muncii şi aceştia i-au comunicat că nu au intenţia de a iniţia un astfel de proiect.

  (T.T.)

  -----

  Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor transmite printr-un comunicat de presă că Guvernul Dăncilă pregăteşte un proiect de OUG pentru îngheţarea salariilor bugetarilor în 2019. Proiectul ar urma să intre în Guvern vineri, 07 decembrie 2018.

  Proiectul prevede faptul că pentru anul viitor personalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul de penitenciare vor avea indemnizaţiile, compensaţiile, primele, ajutoarele, plăţile compensatorii, despăgubirile, compensaţiile lunare pentru chirie la nivelul lunii decembrie 2018.

  Între măsurile prevăzute se mai află şi îngheţarea sporurilor la nivelul anului 2018.

  Conform articolului şase, alineatul unu, din proiectul ordonanţei de urgenţă: "Începând cu 1 ianuarie 2019, cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, primelor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, indemnizaţia brută de încadrare, solda lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice, se menţin cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2018, în măsura în care personalul ocupă aceeaşi funcţie şi îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii.

  (2) Ordonatorii de credite stabilesc nivelul sporurilor cu respectarea alin. (1) având obligaţia încadrării în cheltuielile de personal aprobate pe anul 2019 prin buget".

  Opinia Cititorului ( 2 )

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. E vorba de inghetarea sporurilor, nu a salariilor, bai analfabetilor.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Salariile TREBUIE sa creasca accentuat...Trebuie concediati insa cel putin 300,000 de bugetari insa….Prea multi, prea incompetent...

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Cybersecurity Romania 2019

  Cotaţii Internaţionale

  vezi aici mai multe cotaţii

  Bursa Construcţiilor

  www.constructiibursa.ro

  Deleanu
  ApanovaAdvertisement
  Comercianti de Diamante
  PODUL DE LUT
  Schlumberger
  Legestart
  Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
  Carte - The crisis solution terminus a quo
  www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
  Cabinet de avocatTMPS