Parteneriat Banca Transilvania - Morphosis Capital pentru finanţarea IMM-uri româneşti

I.I.
Bănci-Asigurări /

Parteneriat Banca Transilvania - Morphosis Capital pentru finanţarea IMM-uri româneşti

Firma de private equity Morphosis Capital a anunţat, marţi, decizia Băncii Transilvania de a se alătura fondului de investiţii MC Fund I (MCFI), într-un demers de finanţare a IMM-urilor româneşti.

MCFI a fost fondat în 2018, având ca investitor ancoră Fondul European de Investiţii (FEI), prin Programul Operaţional Regional, co-finanţat de Fondul European de Dezvoltare Regională, informează News.ro.

"Morphosis Capital îşi propune să investească minim 5 milioane de euro pe tranzacţie în IMM-urile româneşti de succes care activează în industria bunurilor de larg consum, a serviciilor medicale, tehnologie, dar şi a serviciilor B2B, companii cu un indicator EBITDA ce tinde spre cel puţin un milion de euro", se arată în comunicat.

Banca Transilvania s-a alăturat Morphosis Capital Fund I pentru a finanţa companii din România într-o operaţiune comună, alături de cei patru antreprenori români, fondatori ai fondului de investiţii.

"Prioritatea strategică a BT este finanţarea economiei româneşti, acesta fiind principalul nostru pilon de activitate, dar şi de competenţă, având în vedere că beneficiem de o experienţă de 25 de ani în interacţiunea cu AND-ul business-ului local. Implicarea noastră în Morphosis Capital Fund I este încă o dovadă a apetitului nostru şi pentru soluţii alternative de finanţare, pentru a contribui astfel la capitalizarea şi dezvoltarea business-urilor locale", a spus directorul general al Băncii Transilvania, Omer Tetik.

Morphosis Capital Fund I a fost gândit, de la început, ca o soluţie de finanţare a firmelor româneşti, potrivit unui managing partner la Morphosis Capital, Andrei Gemeneanu.

"Chiar de la început, Morphosis Capital Fund I a fost gândit ca o soluţie personalizată de dezvoltare a business-urilor româneşti prin care să oferim, pe lângă investiţia de capital, expertiza operaţională, financiară, de marketing şi vânzări necesare dezvoltării şi consolidării oricărui business", a declarat Andrei Gemeneanu.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS