PENTRU ADUNAREA DIN DATA 22 APRILIE:SIF Muntenia propune două variante de repartizare a profitului

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital /

SIF Muntenia propune două variante de repartizare a profitului

Acţionarii SIF Muntenia (SIF4) vor avea pe masă, în Adunarea Generală din data de 22 aprilie, două propuneri de repartizare a profitului net obţinut în anul trecut, informează societatea de investiţii financiare printr o notă transmisă Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

O opţiune are în vedere acordarea unui dividend brut de 0,019 lei/acţiune, echivalentul unui randament brut de 3,08% faţă de cotaţia de ieri a SIF4, de 0,612 lei, suma totală propusă a fi acordată acţionarilor, de 15,33 milioane de lei, reprezentând 67,25% din profitul anului trecut, de aproape 22,8 milioane de lei.

"Propunerea societăţii de administrare permite atât asigurarea pentru investitori a unui randament competitiv al dividendului primit de către investitorii în acţiuni SIF Muntenia, cât şi asigurarea de resurse pentru continuarea creşterii sustenabile a SIF Muntenia", menţionează în raport SAI Muntenia Invest, administrator al SIF4.

Cealaltă variantă presupune repartizarea întregului profit din 2018 către "alte rezerve, reprezentând surse proprii de dezvoltare ale societăţii" şi demararea unui program de răscumpărarea a cel mult 37,036 milioane de acţiuni SIF4, reprezentând 4,59% din totatul acţiunilor emise de societatea de investiţii financiare.

"Scopul propunerii este de a creşte valoarea acţiunilor şi de a reduce discount-ul la care se tranzacţionează acţiunile SIF Muntenia la BVB", explică SAI Muntenia Invest.

Preţul minim la care ar trebui să se achiziţioneze acţiunile este de 0,1 lei/titlu, iar cel maxim de 1,56 lei/titlu (Valoarea Unitară a Activului Net de la finalul anului 2018), programul urmând să se deruleze pe o perioadă de cel mult 18 luni de la data publicării hotărârii acţionarilor în Monitorul Oficial.

În prezent, titlurile SIF Muntenia se tranzacţionează la un discount de 59% faţă de Valoarea Unitară a Activului Net (VUAN) de la data de 31 ianuarie 2019, cel mai mare dintre toate componentele din BET FI.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Ar fi interesant de stuit cum a "reusit" Sif 4 , administrat de Muntenuia Invest, ca dintr-un venit numai din dividende la trim III de 51.759.913 lei, sa ajunga la finele anului la un profit de 22.800.000 lei. Inafara de Comisionul de administrare de cca 18.000.000 lei , cum de s-a ajuns la o diminuare atat de drastica a rezultatului societatii ? Si sa mai tinem cont si de suma din dividende nedistribuite , trecute pe rezultate , de cca 22.000.000 lei.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS