PENTRU RECOMPENSAREA PERSOANELOR CHEIE DIN COMPANIE:Bittnet Systems îşi va majora capitalul cu aproape 350 mii lei

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital /

Bittnet Systems îşi va majora capitalul cu aproape 350 mii lei

Bittnet Systems (BNET) îşi va majora capitalul social prin emiterea unui număr 3.477.967 de acţiuni, cu o valoare nominală de 0,1 leu/titlu, pentru a implementa planul de recompensare a persoanelor cheie (Stock Option Plan) aprobat de acţionari în luna aprilie a anului 2016, informează integratorul IT&C şi furnizorul de servicii de training IT, potrivit unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Capitalul social se majorează cu suma de 347.796,70 lei, iar capitalurile proprii cresc adiţional cu suma de 3.584.392,30 lei", se arată în notificarea emitentului.

Conform Stock Option Planului aprobat în 2016, un număr de 18 persone au primit dreptul, dar nu şi obligaţia, de a achiziţiona de la companie acţiuni la un preţ per titlu echivalent cu o capitalizare a societăţii de 7.800.000 lei.

Bittnet Systems precizează: "În cursul anului 2018, persoanele au exercitat opţiunea, societatea având posibilitatea de a răscumpăra acţiuni din piaţă sau de a opera o majorare de capital prin care să emită către deţinătorii de opţiuni un număr de acţiuni care să echivaleze, la preţul pieţei, cu valoarea financiară a opţiunii pentru deţinătorii de opţiuni".

Potrivit companiei, suplimentar faţă de accesul la resurse umane de calitate fără costuri lunare (sau la costuri lunare sub preţul pieţei) derularea operaţiunii crează pentru emitent şi un beneficiu dublu din punct de vedere al cash-flow-ului şi al poziţiei financiare: pe de o parte, pentru a finaliza Stock Option Planul, compania nu a fost nevoită să se decapitalizeze (prin răscumpărări de acţiuni din piaţă) iar pe de altă parte, capitalurile proprii cresc cu suma de 3.932.189 lei - valoarea opţiunii, fără a genera vreun dezavantaj pentru acţionarii minoritari.

La finalul primelor şase luni ale anului, Bittnet şi-a dublat rezultatul net, faţă de cel obţinut după primele şase luni din 2017, integratorul IT&C şi furnizorul de servicii de training IT obţinând, la 30 iunie 2018, un profit net consolidat de 0,41 milioane de lei, faţă de cel de aproape 0,21 milioane de lei de la finalul lunii iunie 2017.

Bittnet Systems, prima companie de IT&C listată în ţara noastră şi care a intrat la tranzacţionare pe piaţa AeRO în anul 2015, are o capitalizare bursieră de circa 57 milioane de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS