Dezbaterea BURSA ELECTROMOBILITATEA - problematică şi soluţiiDezbaterea BURSA ELECTROMOBILITATEA - problematică şi soluţii

Plăţile pe PNDR, neafectate de întârzierea bugetului

Ziarul BURSA #Macroeconomie /

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) informează beneficiarii proiectelor de investiţii în agricultură şi pentru dezvoltarea mediului rural că rambursarea cheltuielilor eligibile, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 - 2020, se realizează fără întreruperi atât pentru beneficiarii privaţi, cât şi pentru cei publici, conform procedurilor de lucru aprobate şi a legislaţiei în vigoare. Astfel, cererile de plată depuse online la AFIR în vederea rambursării fondurilor europene, vor fi decontate de către Agenţie, ulterior verificării şi autorizării acestora, urmând acelaşi flux procedural ca şi în anul anterior.

Adrian Chesnoiu, directorul general al AFIR a declarat: "Toate sumele necesare rambursării cheltuielilor efectuate de către beneficiari sunt în acest moment asigurate, banii fiind deja în conturile Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Aşadar, Agenţia este pregătită să proceseze în cel mai scurt timp solicitările de plată pe care le primeşte, condiţia fiind ca beneficiarii să respecte instrucţiunile de plată pe care le au la dispoziţie încă de la semnarea contractului".

De la sfârşitul anului 2018, depunerea şi autorizarea cererilor de plată se realizează online, prin intermediul modulului de plăţi, disponibil pe portalul www.afir.info. Procesul de simplificare procedurală şi de digitizare a actului administrativ, în relaţia cu solicitanţii de fonduri europene şi cu beneficiarii proiectelor finanţate prin PNDR 2020, va continua şi pe parcursul anului 2019, chiar dacă uneori apar anumite sincope în derularea acestui proces complex la care AFIR s-a angajat fără rezerve.

AFIR a decontat până în prezent, pentru proiectele de investiţii, plăţi în valoare de 2,63 miliarde de euro, din care 934 milioane de euro pentru proiecte de utilitate publică şi 1,7 miliarde de euro pentru proiecte de investiţii în ferme, unităţi de procesare a produselor agricole şi pomicole, precum şi pentru investiţii non-agricole în mediul rural.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility ForumConferinţa CCIB 'Excelena în afaceri. Modelul EFQM – soluţie pentru creşterea competitivităţii'
Cabinet de avocatTMPS