POTRIVIT UNEI ESTIMĂRI WIENERBERG:Piaţa construcţiilor a înregistrat o evoluţie pozitivă în 2018

L.I.
Miscellanea #Construcţii /

Corneliu Fecioru

Corneliu Fecioru

Piaţa construcţiilor a avut o evoluţie pozitivă în anul 2018, iar previziunile pentru 2019 sunt că va continua aceeaşi tendinţă ascendentă, se arată într-un comunicat al Wienerberg remis, astăzi, Redacţiei noastre.

Numărul locuinţelor finalizate pe parcursul anului 2018 a fost cu 12% mai mare decât în 2017, ceea ce a avut o influenţă pozitivă asupra dezvoltării generale a pieţei materialelor de construcţii din ţara noastră.

Pe zona de zidărie, piaţa a înregistrat o creştere de +5,6% în 2017 faţă de 2017, ajungând la un nivel de peste 6 milioane, similar cu nivelul atins în 2008.

În primul trimestru al anului 2019 a continuat evoluţia pozitivă înregistrată anul trecut pentru construcţiile rezidenţiale, lucru dovedit atât de numărul autorizaţiilor de construcţie, care este în creştere faţă de 2018, cât şi de demararea lucrărilor de şantier pentru multe proiecte de acest tip.

Creşterea pieţei se datorează aproape în totalitate sporirii numărului de blocuri noi construite, în condiţiile în care numărul locuinţelor individuale finalizate anual în România rămâne relativ constant în ultimii opt ani, arată sursa citată.

"Estimarea noastră, pornind de la primul trimestru al anului, este că piaţa construcţiilor va fi pe o tendinţă pozitivă şi în 2019. Dincolo de creşterea pieţei şi a cererii, o evoluţie importantă a momentului este dată de atenţia sporită a clienţilor în etapa de documentare - ceea ce înseamnă că românii fac alegeri tot mai bine informate - şi de interesul tot mai mare pentru alegerea soluţiilor accesorizate si a sistemelor complete pentru fiecare etapa importanta a contructiei. În aceste condiţii, Wienerberger România priveşte cu încredere la evoluţia pieţei în 2019", a declarat presei Corneliu Fecioru, Managing Director Sales & Marketing, citat în comunicat.

Wienerberger Sisteme de Cărămizi deţine patru unităţi de producţie la nivel local în Gura Ocniţei - Dâmboviţa, Sibiu, Tritenii de Jos - Cluj şi Berca - Buzău.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
BIG FOUR
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS