Răzvan Cuc, de la zero la 180 de kilometri

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi /

Răzvan Cuc, de la zero la 180 de kilometri

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a evoluat. Dacă înaintea primului mandat în fruntea Ministerului Transporturilor, Cuc a declarat că în anul 2017 nu se va fi dat în folosinţă niciun kilometru de autostradă - şi s-a ţinut de cuvânt - în actualul mandat el afirmă că în 2019 vor fi daţi în folosinţă 180 de kilometri de autostradă.

Ministrul a ţinut să precizeze că declaraţia sa ia în considerare estimarea prezentată de Narcis Neaga, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR): "Eu, personal, îl voi susţine cu tot ce pot eu ca să finalizăm numărul pe care domnul director Neaga şi l-a asumat. (...) Pe la jumătatea anului acesta, noi ne dăm seama după evoluţia stadiului fizic cum vom sta cu lucrările. Dacă nu se mişcă, veţi vedea şi rezilieri de contracte. (...) Estimarea, domnul Neaga a dat-o. (...) În general, noi preluăm ce spune directorul CNAIR".

Cei doi s-au aflat, ieri, în inspecţie pe şantierele loturilor 1 şi 2 ale autostrăzii Sebeş-Turda. Răzvan Cuc a spus că estimarea include loturile 1 şi 2 Sebeş-Turda, loturile 3 şi 4 Lugoj-Deva, precum şi Câmpia Turzii - Târgu Mureş.

La rândul său, directorul general al CNAIR a menţionat că estimarea de 180 de kilometri a fost făcută pe baza contractelor existente şi pe baza discuţiilor cu antreprenorii care au semnat noi contracte. Narcis Neaga a susţinut că vor fi în trafic, conectate până la sfârşitul anului, autostrada Sebeş-Turda cu autostrada Transilvania, loturile 3 şi 4 Lugoj-Deva şi între Câmpia Turzii şi Târgu Mureş, precum şi pe o parte a segmentului de autostradă dintre Predeal şi Cristian, unde mai sunt 10 kilometri de executat.

Ministrul de resort a anunţat că, din 23 martie, va prezenta săptămânal evoluţia lucrărilor de pe şantiere.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS