RE/MAX România a intermediat anul trecut peste 2.500 de tranzacţii imobiliare

V.D.
Companii #Construcţii /

Răzvan Cuc

Răzvan Cuc

RE/MAX România, parte a liderului mondial în real-estate a intermediat anul trecut peste 2.500 de tranzacţii imobiliare, în valoare de 155 de milioane de euro per total. Pentru anul curent, compania estimează o creştere de 40% la nivelul comisioanelor înregistrate, până la aproximativ 4,2 milioane de euro, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei noastre.

Potrivit datelor centralizate de companie, valoarea comisioanelor totale încasate în 2018 din intermedierile imobiliare s-a situat la peste 3 milioane de euro, înregistrând o creştere de circa 50% faţă de anul precedent. De asemenea, reţeaua locală RE/MAX a încheiat anul 2018 cu 42 de birouri francizate, respectiv 350 de membri, depăşind estimările făcute în acest sens la finele lui 2017.

"Putem afirma că 2018 a fost un an productiv pentru RE/MAX, care a marcat pozitiv dezvoltarea companiei pe toate planurile, atât la nivelul cifrelor obţinute, cât şi în ceea ce ţine de dezvoltarea reţelei. Luând în calcul evoluţia constant ascendentă a business-ului, investiţiile continue în educaţie şi tehnologie, precum şi tendinţele actuale ale pieţei în care activăm, estimăm pentru acest an o creştere de 40% a comisioanelor încasate, precum şi a numărului de francize şi agenţi", a declarat Răzvan Cuc, Preşedintele RE/MAX România.

Topul oraşelor cu cele mai multe tranzacţii realizate de RE/MAX în 2018 rămâne similar cu cel înregistrat anul anterior, birourile RE/MAX din Cluj-Napoca înregistrând cel mai mare număr de proprietăţi tranzacţionate, urmate de cele din Capitală, fapt datorat potenţialului de dezvoltare al pieţelor respective. Clasamentul este completat în anul 2018 de Sibiu, aceasta fiind şi schimbarea survenită în topul oraşelor, în 2017 pe al treilea loc regăsindu-se Arad, se mai arată în comunicat.

Totodată, în Sibiu a avut loc şi cea mai mare tranzacţie imobiliară din cadrul RE/MAX în 2018, respectiv vânzarea unui spaţiu industrial de peste 2,5 milioane de euro, urmată de vânzarea unui teren în Cluj, care s-a ridicat la o valoare de aproape 2 milioane de euro şi apoi o hală industriala în Sibiu, de 1,6 milioane de euro.

De asemenea, segmentul de închirieri a cunoscut o evoluţie pozitivă, cea mai importantă tranzacţie în acest sens fiind o proprietate industrială din Braşov, ce a generat un comision de 50.000 de euro. În plus,

şi pe zona de închirieri rezidenţiale s-au realizat tranzacţii importante, cu valori ale comisioanelor ce au depăşit 10.000 de euro în unele cazuri, spre exemplu închirierea unei vile istorice de protocol din Bucureşti.

În ceea ce priveşte tipul de proprietăţi tranzacţionate de birourile RE/MAX, 81% au fost pe segmentul rezidenţial, 7% au reprezentat tranzacţiile de terenuri, restul de 12% fiind acoperit de segmentele office, comercial şi industrial. Per total, 65% dintre tranzacţiile realizate au fost vânzări.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS