Renate Weber: Avem nevoie de noi politici publice

I.M.
Politică /

Renate Weber

Renate Weber

România ar trebui să promoveze politici publice care să urmărească reducerea "apetitului" tinerilor de a pleca din ţară şi crearea unor condiţii atractive de reîntoarcere celor care doresc acest lucru, a declarat astăzi europarlamentarul Renate Weber, la conferinţa internaţională "Agenda viitorului", organizată de Institutul de Studii Liberale (ISL), conform Agerpres.

Renate Weber a spus că o soluţie pentru a-i atrage pe românii plecaţi ar fi promovarea unor politici publice pentru susţinerea celor care alcătuiesc clasa de mijloc. Europarlamentarul a adăugat că cei care muncesc astăzi în diferite state ale UE nu se bucură de aceleaşi drepturi de care beneficiază cetăţenii din ţările respective, deşi ei contribuie mult la bugetul acestor state. Renate Weber s-a referit şi la conştientizarea faptului că cei care spun că vor să locuiască într-o ţară "ca afară" trebuie să accepte că au şi obligaţii, nu numai drepturi. Pe de altă parte, ea a atenţionat asupra digitalizării şi robotizării rapide, care schimbă total lucrurile.

În cadrul evenimentului, organizat de Institutul de Politici Liberale în parteneriat cu Fundaţia Friedrich Naumann pentru Libertate, s-au dezbătut patru teme legate de fenomene care marchează în prezent societatea: migraţia, revoluţia digitală, modificările climatice şi globalizarea.

Dezbaterile au ca scop schimbul de idei pentru conturarea unei viziuni asupra viitorului României în perspectiva anului 2030. La eveniment au participat personalităţi care au prezentat şi analizat provocările politice, economice şi sociale cu care România se poate confrunta în viitor.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS