Dezbaterea BURSA ELECTROMOBILITATEA - problematică şi soluţiiDezbaterea BURSA ELECTROMOBILITATEA - problematică şi soluţii

ROMPETROL WELL SERVICES PROPUNE ACŢIONARILOR:Distribuirea a 30% din profitul pe 2018 ca dividende

Mihai Gongoroi
Piaţa de Capital /

Distribuirea a 30% din profitul pe 2018 ca dividende

Acţionarii Rompetrol Well Services (PTR) sunt convocaţi, pentru data de 25 aprilie, pentru a aproba distribuirea de dividende în sumă de 5 milioane de lei, echivalentul a aproape 30% din profitul net realizat în anul trecut, de 16,88 milioane de lei, informează societatea printr-o notificare remisă Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Nivelul dividendului brut pe acţiune este de 0,018 lei, care oferă investitorilor un randament de 5,6% faţă de ultima cotaţie PTR de astăzi, de 0,32 lei.

Potrivit propunerii conducerii Rompetrol Well Services, diferenţa de aproape 11,88 milioane de lei urmează să fie repartizată către contul de rezerve.

Pe ordinea de zi se mai află şi aprobarea alegerii lui Arin Meirembayev, cetăţean kazah, în calitate de membru permanent al CA pentru un mandat care expiră în 29 aprilie 2022, în contextul încetării mandatului de membru al CA a lui Yerzhan Orynbassarov ca urmare a cererii acestuia de renunţare la funcţie înaintată în luna octombrie 2018.

Pentru a beneficia de dividende, investitorii trebuie să deţină acţiuni PTR la data de 12 iunie 2019, în timp ce plata se va realiza începând cu 2 iulie 2019.

În aceeaşi zi, acţionarii companiei care furnizează servicii pentru sonde de ţiţei şi gaze naturale vor vota în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor desfiinţarea a şapte puncte de lucru ca urmare a reorganizării operaţionale.

Valoarea de piaţă a companiei la BVB se ridică la puţin peste 89 milioane de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility ForumConferinţa CCIB 'Excelena în afaceri. Modelul EFQM – soluţie pentru creşterea competitivităţii'
Cabinet de avocatTMPS