SIF Oltenia - profit în urcare cu 75%

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Veniturile din dividende în creştere cu 57%  

În rezultat nu este inclusă vânzarea pachetului de acţiuni BCR către Erste Group Bank

SIF Oltenia (SIF5) a obţinut, după primele nouă luni ale acestui an, un profit net de 88,2 milioane de lei, cu 75,36% peste cel din aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul veniturilor din dividende în urcare cu 56,66%, până la aproape 87,27 milioane de lei şi a "Altor venituri operaţionale", în sumă de 15,08 milioane lei, la finalul perioadei ianuarie - septembrie 2018, faţă de 1,38 milioane lei, în acelaşi interval al anului trecut, reiese din raportul societăţii de investiţii financiare publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Cea mai mare valoare a dividendelor cuvenite, în sumă de 24,33 milioane de lei, a fost încasată de SIF5 de la participaţia avută la BRD - Groupe Societe Generale (BRD), fiind urmate de cele de la Banca Comercială Română şi de la OMV Petrom (SNP), în sumă de 14,36 milioane de lei.

De asemenea, SIF5 a mai încasat dividende consistente de la Transgaz (TGN), 8,77 milioane de lei, Romgaz (SNG), 7,9 milioane de lei şi Banca Transilvania (TLV), 6,68 milioane de lei.

În acest context, veniturile totale au urcat cu 70,15%, după primele nouă luni ale anului curent, până la 102,95 milioane de lei, în timp ce cheltuielile totale au crescut cu doar 2,66%, până la 7,66 milioane de lei, pentru aceeaşi perioadă de raportare.

Valoarea activului total al SIF5 se ridica, după primele nouă luni ale aces-tui an la 2,147 miliarde de lei, cu 18,21% peste cea înregistrată la începutul anului, în timp ce valoarea activului net (VAN) era de 1,77 miliarde de lei, în urcare cu 16,93% pentru aceeaşi perioadă de raportare.

La finalul lunii septembrie 2018, deţinerea de 6,29% din Banca Comercială Română, evaluată în raportul SIF5 la 652,92 milioane de lei, reprezenta cel mai valoros activ al societăţii de investiţii financiare, cu o pondere în VAN de 31,54%.

Următoarele deţineri ale societăţii ca importanţă în valoarea activul net sunt participaţiile avute la SNP, în valoare de 260,3 milioane de lei, şi BRD, în valoare de 223,18 milioane de lei, cu ponderi de 12,57%, respectiv 10,78%, în VAN.

Valoarea activului net pe acţiune (VUAN) a fost de 3,5682 lei la 30 septembrie 2018, care, raportat la cotaţia de închidere a SIF5 din data de 13 noiembrie, de 2,11 lei, oferea un discount de tranzacţionare de 40,87%.

În acest an, SIF5 a distribuit un dividend de 0,07 lei/titlu.

În luna octombrie a acestui an, societatea de investiţii financiare a finalizat tranzacţia prin care şi-a vândut către Erste Group Bank participaţia avută la Banca Comercială Română, pentru suma de 140 de milioane de euro.

Valoarea de piaţă a societăţii de investiţii financiare la Bursa de Valori Bucureşti este de circa 1,224 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 3 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. SIF Oltenia va fi de departe cel mai cautat dintre cele 5 si va oferi randamente superioare comparativ cu celelalte sifoane. Au dovedit-o si in cazul vanzarii actiunilor BCR si in alte cazuri. Astept sa vanda si alte participatii in conditii profitabile ptr detinatorii de actiuni SIF5

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Daca sunt destepti cu banii BCR cumpara actiuni la Salrom,Hidroelectrica,Electric a,Teraplast,Vancart, Cemacom, si sa nu mai dau idei,(vedeti valoarea contabila a actiunilor ultimelor 3) si atunci putem vorbi de portofoliu.

  Daca dau si un dividend de 10% minim sunt cei mai tari. 

  Daca cumpara actiuni pt a le anula sunt superbi. 

  Daca nu se duc de rapa banii vin si se duc daca nu stii ce sa faci cu ei!

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Poate se incumeta si cumpara electroputere

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
BIG FOUR
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS