STUDIUL CONNECT ROMANIA 2018:Ameninţările cibernetice pot creşte din cauza lipsei conştientizării

M.I.
Companii /

Ameninţările cibernetice pot creşte din cauza lipsei conştientizării

Securitatea şi managementul riscurilor vor avea cel mai mare impact asupra activităţii IT din companiile româneşti în următorii trei ani, relevă studiul "Connect Romania 2018" la care au răspuns peste 400 de specialişti IT.

Conform studiului, peste 46% dintre managerii IT consideră că lipsa conştientizării ameninţărilor de securitate la nivel de top management este principalul obstacol în securizarea companiei în faţa ameninţărilor cibernetice. Următoarele obstacole identificate de participanţii la studiu sunt lipsa bugetului (42% dintre respondenţi), lipsa experţilor în securitatea IT din cadrul companiei (32%) şi, într-un procent destul de mare, refuzul angajaţilor de a respecta regulile de securitate (28% dintre respondenţi au indicat acest lucru drept una dintre provocările cu care se confruntă în activitatea zilnică). Aproape 25% dintre cei chestionaţi au declarat că lipsa unor tehnologii şi instrumente adecvate reprezintă un impediment major în asigurarea unei protecţii eficiente împotriva ameninţărilor cibernetice din ce în ce mai sofisticate.

Astfel, peste 65% dintre managerii IT au menţionat că provocările legate de securitate şi de managementul riscurilor vor constitui principala preocupare pentru departamentele IT pe care le conduc în următorii trei ani, urmate de creşterea traficului de date (44% dintre respondenţi), automatizarea reţelelor şi SDN - Software Defined Networking (39%), migrarea aplicaţiilor în cloud (29%) şi Internet of Things şi M2M - Machine to Machine (27%), se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei noastre.

Chestionaţi asupra numărului de dispozitive inteligente (telefon, laptop, tabletă, alte dispozitive IP) care se conectează la reţeaua din cadrul companiei, peste 26% dintre respondenţi au estimat că gestionează între 100-500 de dispozitive, 15% între 500-1.000 şi 18,5% între 1.000-5.000. Aproape 20% au indicat că numărul dispozitivelor este mai mic de 100, însă un procent semnificativ (19%) au precizat că la reţeaua companiei se conectează mai mult de 5.000 de dispozitive inteligente. Sondajul a fost realizat în luna octombrie 2018 în rândul a peste 400 de specialişti IT din companii şi instituţii din România, prezenţi la evenimentul Connect România 2018.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
BIG FOUR
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS