Turbomecanica - randament din dividende de 14%

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital /

Turbomecanica - randament din dividende de 14%

Acţionarii Turbomecanica (TBM) au posibilitatea de a aproba, în adunarea din 25 aprilie, un dividend cu randament brut de 14,2%, raportat la cotaţia acţiunii de ieri, potrivit convocatorului companiei publicat astăzi pe site-ul operatorului pieţei noastre de capital.

Practic, Consiliul de Administraţie a înaintat propunerea de a distribui, sub formă de dividend, suma de 14,78 milioane de lei, echivalentul a circa 60% din profitul anului trecut, de 24,84 milioane de lei, valoarea dividendului brut fiind de 0,04 lei.

Aproximativ 8,32 milioane de lei urmează să meargă către acoperirea pierderilor din anii trecuţi, în timp ce suma de 1,75 milioane de lei va fi trecută la alte rezerve.

Pentru a beneficia de dividende, investitorii trebuie să deţină acţiuni TBM la data de 4 septembrie 2019, plata banilor urmând să înceapă la 25 septembrie 2019, conform propunerii conducerii companiei.

De la începutul anului şi până în prezent, preţul acţiunii TBM a urcat cu 27,95%, în condiţiile în care, conform raportării preliminare din februarie, compania şi-a ameliorat profitabilitatea în 2018 cu aproape 80%, faţă de cea din anul anterior.

Cel mai mare acţionar al societăţii, cu o deţinere de 25,92%, este Radu Viehmann, directorul general al emitentului, în timp ce Dana Maria Ciorapciu, are 15,16% din capitalul social al Turbomecanica.

Valoarea de piaţă a companiei este de circa 104 milioane de lei, potrivit datelor afişate pe site­ul Bursei de Valori de Bucureşti.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS