PENTRU RECOMPENSAREA MANAGEMENTULUIPurcari răscumpără 200.000 de acţiuni

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital /

Purcari răscumpără 200.000 de acţiuni

Achiziţiile se vor realiza la preţuri cuprinse între 5 lei/titlu şi 30 de lei/titlu 

Purcari Wineries (WINE) a demarat, începând de astăzi, programul de răscumpărare a cel mult 200.000 de acţiuni proprii, echivalentul a 1% din capitalul societăţii, operaţiunea având drept scop îndeplinirea unor obligaţii privind recompensarea managementului, informează producătorul de vinuri printr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Titlurile vor fi achiziţionate prin tranzacţionare în piaţa reglementată sau prin oferte publice, la preţuri cuprinse între 5 lei/acţiune şi 30 de lei/acţiune, societatea urmând să raporteze săptămânal privind derularea programului de răscumpărare.

Operaţiunea de piaţă se va derula pentru o perioadă de doi ani şi va fi intermediat de WOOD & Company Financial Services.

Ieri, preţul acţiunii WINE a atins un nou maxim istoric, de 22,4 lei, cu 6,67% peste cotaţia de 21 de lei, la care titlurile producătorului de vinuri au intrat la tranzacţionare la BVB în luna februarie lui 2018.

La finalul anului trecut, Victor Bostan, fondatorul şi directorul general al Purcari avea, prin Amboselt Universal Inc, o deţinere de 25,03% din companie, în timp ce Lorimer Ventures Limited controla 22,7% din producătorul de vinuri.

Alţi acţionari importanţi ai societăţii sunt Franklin Templeton Investments, Magna Umbrella Fund PLC, SEB SICAV 2 şi IFC (International Financial Corporation).

Purcari Wineries este ultima companie listată la BVB, după ce la începutul anului trecut a derulat o ofertă publică de vânzare, prin care compania şi-a plasat în piaţă 9,8 milioane de titluri (reprezentând 49% din acţiunile societăţii), operaţiune ce s-a încheiat cu succes la preţul de 19 lei/titlu.

Valoarea de piaţă a companiei este de 448 milioane de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS