Energia 2019Energia 2019

speakerigalerie fotovideorevista preseiparteneri

Conferinţa BURSA “Energia în priză” - ediţia a VII-a -

Grupul de presă BURSA, în parteneriat cu Centrul Român al Energiei (CRE), a organizat a VII-a ediţie a conferinţei "Energia în priză", în data de 12 Septembrie 2019, începând cu ora 09:30, la hotelul Sheraton Bucharest, Sala Platinum din Calea Dorobanţilor nr. 5-7, Bucureşti.

Energia 2019
 

speakeri

Virgil POPESCUVirgil POPESCU, Vicepreşedinte al Comisiei pentru Industrii şi Servicii din cadrul Camerei Deputaţilor
"Fără OUG 114, deciziile de investiţii la Marea Neagră ar fi fost deja adoptate"

Lipsa de predictibilitate legislativă şi instabilitatea au făcut ca investitorii să nu ia decizii de investiţii în extragerea gazelor din Marea Neagră, consideră Virgil Popescu, vicepreşedinte al Comisiei pentru Industrii şi Servicii din cadrul Camerei Deputaţilor. Domnia sa a declarat: "Prin legea offshore, o lege bună zic eu, care s-a discutat foarte mult în Parlament, pe partea financiară statul câştigă, şi chiar foarte bine, si cu toate că au fost nemulţumiţi investitorii, eu cred că nu era o problemă partea financiară. Problema care s-a pus a fost ordonanţa 114 şi cred că dacă aceasta nu exista atunci deciziile de investiţii în Marea Neagră ar fi fost luate. Modificând legislaţia, nu am făcut decât să alungăm investitorii".

 

Corneliu BODEACorneliu BODEA, Preşedinte al Centrului Român al Energiei şi CEO Adrem
"BRUA - un proiect mare care se întâmplă, deşi uşor întârziat"

Încă nu avem clar cine este consumatorul vulnerabil şi ce să facem cu el, este de părere Corneliu Bodea, Preşedintele Centrului Român al Energiei (CRE) şi CEO Adrem. Domnia sa a menţionat, în deschiderea conferinţei, că, de zeci de ani, problema consumatorului vulnerabil este rostogolirea lui între producători şi furnizori. Printre altele, domnul Bodea a subliniat că anul acesta este primul, după mulţi ani, în care ţara noastră a devenit importator net de energie, adăugând: "În ceea ce priveşte resursele din Marea Neagră, suntem în situaţia în care suntem, adică departe de a le utiliza. Este o singură companie care a avut curajul să înceapă exploatarea şi aceasta are o mică parte. În rest, nu suntem unde trebuie".

 

Adrian DUMITRIUAdrian DUMITRIU, CFO al Nuclearelectrica
"Avem nevoie de o soluţie cât mai rapidă pentru OUG 114"

Primul efect al Ordonanţei 114 a fost vizibil în evoluţia preţului la energie din acest an, a menţionat Adrian Dumitriu, CFO al Nuclearelectrica. Domnia sa a declarat: "Primul efect al Ordonanţei 114 a fost vizibil în evoluţia preţului la energie din acest an. O regulă simplă ne spune că în piaţa liberă preţul se formează prin raportul cerere/ofertă. OUG 114 a redus capacitatea de ofertare de pe OPCOM în mod semnificativ. Producţia Nuclearelectrica şi cea a Hidroelectrica a fost blocată în proporţie de 65% de la tranzacţionare, cu alte cuvinte a fost scoasă din piaţă o cantitate foarte mare de energie în condiţiile în care cererea a fost mai puţin redusă decât oferta"

 

Florin STANCIUFlorin STANCIU, Manager Unitatea Economică-Financiară şi Administrativă, CNTEE Transelectrica SA
"Urmează investiţii semnificative pe digitalizare şi monitorizarea capacităţii de interconexiune cu ţările vecine"

Digitalizarea este un subiect important pentru Transelectrica, după cum a apreciat Florin Stanciu, Manager în cadrul Unităţii Economico-Financiare şi Administrative din CNTEE Transelectrica SA. Domnia sa a precizat: "Avem investiţii semnificative pe care le derulăm sau pe care urmează să le demarăm, atât pe partea de digitalizare, cât şi pe segmentul de monitorizare a capacităţii de interconex­iune cu ţările vecine. În ceea ce priveşte interconex­iunea cu Republica Moldova, susţinem la nivel european eforturile părţii moldoveneşti, avem si un memorandum la nivel guvernamental. Există două direcţii, una dintre ele fiind interconectare sincronă în spaţiul european".

 

Septimiu STOICASeptimiu STOICA, Preşedintele Adunării Generale a Acţionarilor, Bursa Română de Mărfuri
"OUG 114, un eveniment cu repercusiuni dramatice pentru piaţa gazelor"

OUG 114/2018, prin modificările legislative privind sectorul energiei, a constituit un eveniment cu repercusiuni dramatice, potrivit domnului Septimiu Stoica, preşedintele Adunării Generale a Acţionarilor din cadrul Bursei Române de Mărfuri (BRM). Domnia sa spune: "Suntem operator al pieţei de profil şi cred ca am simţit cel mai dramatic această schimbare. Dacă în ultimii doi ani, 2017-2018, am avut o vivacitate, o dinamică de-a dreptul extraordinară, devenind o piaţă de referinţă în ţară şi în regiune, situaţia s-a schimbat în 2019. Noi am realizat 70% din tranzacţiile de pe piaţa întreagă a gazelor naturale, ceea ce este formidabil în condiţiile în care operatorii economici care au folosit BRM nu au avut o obligaţie legală să o folosească la procentul acesta. Au făcut-o pentru că au descoperit o valoare, iar valoarea aceasta nu s-a construit uşor."

 

Doina VORNICUDoina VORNICU, Chief Operating Officer al CEZ România
"Am atras deja 40 milioane euro de la UE pentru proiecte de digitalizare"

Uniunea Europeană promovează decarbonizarea, digitalizarea, electrificarea şi acolo trebuie să ajungem şi noi, a declarat Doina Vornicu, Chief Operating Ofiicer al CEZ România. Domnia sa consideră că digitalizarea este poarta prin care putem să ajungem la nişte procese eficiente, la un model operaţional care să răspundă nevoilor clienţilor din ziua de astăzi şi poate să ducă şi la scăderea facturii de energie electrică. Doina Vornicu a adăugat că pentru a ajunge la acest rezultat este nevoie să pregătim reţeaua pentru a putea să absorbim generare distribuită, pentru a putea să primim prosumerii în procesul de distribuţie a energiei electrice, să aducem reţeaua în măsura posibilităţilor la nivelul de eficienţă, să reducem pierderile.

 

Sorin BOZASorin BOZA, Preşedinte al Directoratului Complexului Energetic Oltenia
"Lucrăm la o schemă de spriijn pentru plata certificatelor de emisii"

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a plătit 1,45 miliarde de lei anul trecut pentru certificatele de CO2 aferente energiei produse, sumă care reprezintă 49,3% din cifra de afaceri a companiei, potrivit domnului Sorin Boza, preşedintele Directoratului CEO, care menţionează că societatea ar fi putut construi cu aceşti bani, în fiecare an, un grup nou pe gaz, de 250 MW. Pentru anul curent, CEO, care produce energie pe cărbune, estimează că suma pe care o va plăti pentru certificatele amintite va fi de peste 1,6 miliarde de lei, adică mai bine de 51% din cifra de afaceri.

 

Bogdan BADEABogdan BADEA, Preşedinte al Directoratului Hidroelectrica
"Toţi actorii din sector ar trebui să contribuie într-un fond de solidaritate care să ţintească doar consumatorii vulnerabili"

Domnia sa a afirmat: "Dacă ne preocupă consumatorul vulnerabil, toţi actorii din piaţa de energie ar trebui să contribuie într-un fond de solidaritate care să ţintească doar această categorie. Poate contribuţia respectivă ar putea avea forma acelei taxe de 2% şi, astfel, consumatorul vulnerabil, care trebuia de mult prea multă vreme definit, ar urma să primească o subvenţie, faţă de preţul pe care îl oferă piaţa pentru ceilalţi consumatori". În ceea ce priveşte OUG 114/2018, preşedintele Directoratului Hidroelectrica, susţine că scopul declarat al acestui act normativ, mai exact, grija pentru consumatorul final, a fost o falsă problemă.

 

Claudiu CREŢUClaudiu CREŢU, Administrator special al ELCEN
"ELCEN - pregătită să livreze căldură pentru iarnă, la presiunea pe care RADET o suportă"

Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) va funcţiona, şi în această iarnă, la fel ca în ultimele două ierni, fără sincope, a subliniat Claudiu Creţu, administrator special al ELCEN. Domnia sa susţine că reparaţiile se fac la timp şi că ELCEN va fi pregătită să livreze, şi în acest sezon, energie termică la presiunea pe care reţeua de termoficare a Capitalei o susţine. Domnul Creţu a explicat: "În 2016, livram la 5 bari, acum livrăm la 3 bari, iar dacă reţeaua RADET rezistă la 8 bari, vom furniza la 8 bari. ELCEN va funcţiona fără nicio sincopă".

 

Gheorghe PIPEREAGheorghe PIPEREA, Partener RomInsolv SPRL
"Se pare că ELCEN este unul dintre noii băieţi deştepţi din energie"

OUG 114/2018 a plafonat preţul gazelor naturale la 68 de lei, însă această plafonare, care era menită să ajute consumatorii de energie termică, s-a oprit, în cazul Capitalei, la nivelul Electrocentrale Bucureşti (ELCEN), susţine Gheorghe Piperea, Partener RomInsolv SPRL, administratorul judiciar al Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET). Conform domniei sale, Electrocentrale Bucureşti a beneficiat pe seama Romgaz de plafonarea preţului gazelor naturale, dar aceasta nu se regăseşte, "sub nicio formă", în preţul gigacaloriei, care nu a scăzut, "ci dimpotrivă, a crescut puţin".

 

Mihai BĂLANMihai BĂLAN, Policy officer în cadrul Asociaţiei Române pentru Energie Eoliană
"Este nevoie de un market design adaptat unei pieţe cu surse regenerabile"

Autorităţile şi industria energetică trebuie să analizeze şi să asume în tandem toate documentele aflate în discuţii la nivel de sector, este de părere Mihai Bălan, Policy officer în cadrul Asociaţiei Române pentru Energie Eoliană (RWEA). Acesta vorbeşte despre Planul Naţional Integrat Energie-Schimbări Climatice (PNIESC) 2021-2030, despre Strategia Energetică a României 2019-2030 cu perspectiva anului 2050, Regulamentul (UE) 2019/943, respectiv Directiva (UE) 2019/944, precizând: "Poate singura abordare constructivă este să ne aşăzăm toţi la masă şi să discutăm, să vedem cum abordăm aceste documente. Nu cred că le putem dezbate separat, ci în sincron. Este nevoie de un parteneriat care va trebui asimilat la nivel de sistem. Putem reconstrui structura energetică în baza planului naţional, care ar trebui să fie un plan de investiţii pe următorii zece ani".

 

Adrian TĂNASEAdrian TĂNASE, CEO al Bursei de Valori Bucureşti
"Contrapartea Centrală va lega piaţa de capital cu cea de energie"

Contrapartea Centrală (CCP) va lega piaţa de capital cu cea de energie, iar în acest sens Bursa de Valori Bucureşti (BVB) are drept partener OPCOM, a declarat Adrian Tănase, director general al BVB. Domnia sa a adăugat: "Pe lângă proiectele de dezvoltare a pieţei, Bursa de Valori Bucureşti, a lansat şi proiecte de dezvoltare a mecanismelor de piaţă, iar aici regăsim proiectul principal care prevede setarea unui CCP, care va lega, în mod direct piaţa de capital cu piaţa de energie. În acest proiect avem ca partener principal OPCOM. CCP-ul va avea un capital social de 16 milioane de euro, dintre care 10 milioane de euro vor fi asiguraţi de BVB, iar 3,2 milioane de euro de OPCOM".

 
 

video

Panelul I
Panelul II
 

Organizator

Ziarul BURSA

în parteneriat cu

Parteneri

media

Alte Evenimente

AFACERI ÎN AGRICULTURĂ

AFACERI ÎN AGRICULTURĂ
- a VII-a ediţie -

Grupul de presă BURSA organizează a VII-a ediţie a videoconferinţei "Afaceri în agricultură", în data de 29 octombrie 2020, începând cu ora 10:00.

Evenimentul va putea fi urmărit, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA, pe pagina Youtube a ziarului BURSA şi pe paginile de Facebook ale partenerilor media şi suport.

detalii eveniment

Energia în priză

Energia în priză
- a VIII-a ediţie -

Grupul de presă BURSA, în parteneriat cu Centrul Român al Energiei (CRE), a organizat videoconferința “Energia în priză” , ediţia a VIII- a, în data de 24 septembrie 2020, începând cu ora 09:30.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA, pe pagina Youtube a ziarului BURSA şi pe paginile de Facebook ale partenerilor media şi suport.

detalii eveniment

TELECOMUNICAŢIE & EDUCAŢIE: Gradul de acoperire a reţelelor de telecomunicaţii – condiţie pentru educaţia la distanţă

TELECOMUNICAŢIE & EDUCAŢIE:
Gradul de acoperire a reţelelor de telecomunicaţii
– condiţie pentru educaţia la distanţă

Ziarul BURSA a organizat videoconferinţa “TELECOMUNICAŢIE & EDUCAŢIE: Gradul de acoperire a reţelelor de telecomunicaţii – condiţie pentru educaţia la distanţă”, în data de 3 septembrie 2020, începând cu ora 09:45.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA şi pe pagina Youtube a ziarului BURSA.

detalii eveniment

Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie

Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie

Grupul de presă BURSA, cu sprijinul Federaţiei Patronatelor Societăţilor din Construcţii (FPSC), a organizat videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”, în data de 16 iulie 2020, începând cu ora 10.00.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA şi pe pagina Youtube a ziarului BURSA.

detalii eveniment

Piaţa de capital în timpul pandemiei COVID-19

Piaţa de capital în timpul pandemiei COVID-19
Prejudicii şi oportunităţi

Grupul de presă BURSA, în parteneriat cu Asociaţia Brokerilor, a organizat videoconferinţa “Piaţa de capital în timpul pandemiei COVID-19 - Prejudicii şi oportunităţi”, în data de 25 iunie 2020, începând cu ora 10.30.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA şi pe pagina Youtube a ziarului BURSA.

detalii eveniment

Strategia de Dezvoltare a României

Strategia de Dezvoltare a României
Reîntoarcerea la obişnuinţe sau înaintarea într-o nouă realitate economică
- a VI-a ediţie -

Grupul de presă BURSA a organizat videoconferinţa “Strategia de dezvoltare a României” cu tema “Reîntoarcerea la obişnuinţe sau înaintarea într-o nouă realitate economică”, în data de 23 iunie 2020, începând cu ora 10.30.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA şi pe pagina Youtube a ziarului BURSA.

detalii eveniment

Managementul situatiei de criza pentru industria energetica 2020

Managementul situaţiei de criză pentru industria energetică şi operatorii de infrastructură critică

Ziarul BURSA a organizat videoconferinţa cu tema “Managementul situaţiei de criză pentru industria energetică şi operatorii de infrastructură critică”, în data de 15 aprilie 2020, începând cu ora 10:00.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pagina Youtube al ziarului BURSA şi pe contul de Facebook al ziarului BURSA.

detalii eveniment

Codul insolventei 2019

Codul insolvenţei 2020
- a VII-a ediţie -

Grupul de presă BURSA a organizat, în parteneriat cu Institutul Naţional pentru Pregătirea Practicienilor în Insolvenţă, a VII-a ediţie a Conferinţei “CODUL INSOLVENŢEI”, în data de 27 februarie 2020, începând cu ora 09:30, la Hotel Marshal Garden*****, sala Panoramic 1, din Calea Dorobanţilor nr. 50B, Sector 1, Bucureşti.

detalii eveniment

Tendinţe în pieţele de capital

Conferinţa internaţională
“Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Grupul de presă BURSA în parteneriat cu Bursa de Valori Bucureşti, Asociaţia Brokerilor şi CBM Group, INC a organizat conferinţa internaţională cu tema “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”, în data de 28 ianuarie 2020, începând cu ora 09:30, la Hotelul Sheraton Bucharest, Sala Platinum din Calea Dorobanţilor nr. 5-7, Bucureşti.

detalii eveniment

Craciun 2017

Atelierul lui Moş Crăciun
- ediţia cu numărul 19 -

Moş Crăciun a împărţit daruri şi bucurie la Ziarul “BURSA”. Ca în fiecare an, Moş Crăciun a poposit, sâmbătă, pentru câteva ore, cu tolba plină cu dulciuri şi jucării la Ziarul “BURSA”. În jur de 150 de copii din zona Popa Tatu au fost încântaţi să îl revadă şi să îi spună poezii şi cântecele, îmbrăţişându-l, pe rând, cu emoţie şi bucurie.

detalii eveniment

Gala BURSA 2019

Gala BURSA 2019

Grupul de presă BURSA a sărbătorit 29 de ani de apariţie a ziarului BURSA, în slujba instituţiilor de piaţă, militând pentru corectitudine, justiţie şi prosperitate.

În cadrul evenimentului, la care au participat invitaţi de prestigiu din finanţe, afaceri şi politică, au fost premiate mai multe companii performante din ţara noastră.

Gala BURSA a avut loc în data 14 noiembrie, începând cu ora 19:30, la Palatul Parlamentului în Salonul de Recepţii din cadrul Camerei Deputaţilor.

detalii eveniment

Conferinţa 'FONDURILE EUROPENE'

Conferinţa “FONDURILE EUROPENE”,
- ediţia a XI-a -

Grupul de presă BURSA a organizat, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României, a XI-a ediţie a conferinţei “FONDURILE EUROPENE”, în data de 24 octombrie 2019, începând cu ora 09:30, la CCIR Business Center, sala Aurel Ghibuţiu, din Bd. Octavian Goga nr. 2, Bucureşti.

detalii eveniment

Conferinţa 'AFACERI ÎN AGRICULTURĂ'

Conferinţa "AFACERI ÎN AGRICULTURĂ",
- ediţia a VI-a -

Grupul de presă BURSA a organizat, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României şi AGRO TV, a VI-a ediţie a conferinţei “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”, în data de 15 octombrie 2019, începând cu ora 09:30, la CCIR Business Center, sala Aurel Ghibuţiu, din Bd. Octavian Goga nr. 2, Bucureşti.

detalii eveniment

GALA revistei BURSA Construcţiilor

GALA revistei BURSA Construcţiilor
- ediţia a III-a -

Grupul de presă BURSA a organizat GALA revistei BURSA Construcţiilor în data de 27 iunie 2019, începând cu ora 19:30 la CCIR Business Center, Sala Aurel Ghibuţiu, Bd. Octavian Goga nr. 2, Bucureşti.

În cei 22 de ani de apariţie neîntreruptă, revista BURSA Construcţiilor şi-a câştigat reputaţia prin publicarea informaţiilor utile atât investitorilor în construcţii, antreprenorilor, arhitecţilor, producătorilor şi distribuitorilor de materiale de construcţii, cât şi beneficiarilor implicaţi în proiecte de investiţii în construcţii rezidenţiale, comerciale, industriale, infrastructură.

detalii eveniment

GALA revistei BURSA Construcţiilor

Dezbaterea BURSA “ELECTROMOBILITATEA - problematică şi soluţii”

Grupul de presă BURSA a organizat dezbaterea “Electromobilitatea - problematică şi soluţii”, în data de 19 iunie 2019, începând cu ora 09:30, la Hotel Marshal Garden, Sala Panoramic 2, din str. Dorobanţilor nr. 50B, Bucureşti.

detalii eveniment

Conferinta Internationala de dialog public privat

Conferinţa internaţională de dialog public-privat
“Cybersecurity Romania – Bucharest Talks”
- ediţia a I-a -

Grupul de presă BURSA şi Swiss WebAcademy au organizat, în data de 4 iunie 2019, prima ediţie a Conferinţei internaţionale de dialog public-privat cu tema “Cybersecurity Romania – Bucharest Talks“, începând cu ora 08:30 la Aula Magna din cadrul Academiei de Studii Economice, Piaţa Romană nr. 6, Sector 1, Bucureşti.

În cadrul evenimentului au fost dezbătute două tematici de mare importanţă:
Noi ameninţări şi atacuri financiare
Intră în serviciu reţeaua 5G! = Pericol exponenţial!

detalii eveniment

Strategia de dezvoltare a României

Strategia de dezvoltare a României
- a V-a ediţie -

Grupul de presă BURSA a organizat, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României, a V-a ediţie a conferinţei "Strategia de dezvoltare a României", în data de 28 mai 2019, începând cu ora 09:30, la CCIR Business Center, Sala Aurel Ghibuţiu, Bd. Octavian Goga nr. 2, Bucureşti.

detalii eveniment

Tendinţe în pieţele de capital

Tendinţe în pieţele de capital;
Dezbatere asupra problemelor pieţei noastre

Grupul de presă BURSA a organizat a VIII-a ediţie a Conferinţei pe piaţă de capital cu tema: “Tendinţe în pieţele de capital; Dezbatere asupra problemelor pieţei noastre”, în data de 16 aprilie 2019, începând cu ora 09:30, la CCIR Business Center, Sala Amfiteatru, acces prin Intrarea E, din Bd. Octavian Goga nr. 2, Bucureşti.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României.

detalii eveniment

Antreprenoriat fara gen 2019

Antreprenoriat fără gen

Grupul de presă BURSA, în parteneriat cu Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), a organizat Conferinţa “Antreprenoriat fără gen”, în data de 14 martie 2019, începând cu ora 09:30, la Palatul Bragadiru, din Calea Rahovei 147-153, Bucureşti.

“Antreprenoriat fără gen” este forma superioară de emancipare a “Antreprenoriatului feminin”, unde femeile întreprinzătoare nu solicită încurajare, toleranţă sau vreo favoare din partea autorităţilor ori a mediului de afaceri, ci se impun prin calităţile proprii bunurilor pe care le produc şi ale serviciilor pe care le prestează întreprinderile iniţiate de ele.

detalii eveniment

Performanţă energetică - trenduri europene, produse şi tehnologii, legislaţie şi reglementări

Masa rotundă ROMEPS
“Performanţă energetică - trenduri europene, produse şi tehnologii, legislaţie şi reglementări”

Grupul de presă BURSA a organizat Masa rotundă ROMEPS cu tema “Performanţă energetică - trenduri europene, produse şi tehnologii, legislaţie şi reglementări“, în data de 28 februarie 2019, începând cu ora 09.30, la Restaurantul Elisabeta, Sala Oglinzilor, din Bd. Regina Elisabeta nr. 45, Bucureşti.

detalii eveniment

Codul insolventei 2019

Codul insolvenţei
- a VI-a ediţie -

Grupul de presă BURSA a organizat a VI-a ediţie a Conferinţei “CODUL INSOLVENŢEI”, în parteneriat cu Institutul Naţional de Pregătire a Practicienilor în Insolvenţă (INPPI) şi Camera de Comerţ şi Industrie a României, în data de 21 februarie 2019, începând cu ora 09:30, la CCIR Business Center, Sala Aurel Ghibuţiu, din Bd. Octavian Goga nr. 2, Bucureşti.

detalii eveniment

Energie pentru viitor sau taxe pentru azi?

Masa rotundă BURSA
“Energie pentru viitor sau taxe pentru azi?”

Grupul de presă BURSA a organizat Masa Rotundă cu tema “Energie pentru viitor sau taxe pentru azi?”, în data de 14 februarie 2018, de la ora 10:00, la Hotel Marshal Garden, Sala Panoramic 2, din str. Dorobanţilor nr. 50B, Bucureşti

Ordonanţa de Urgenţă 114 adoptată la finalul anului trecut a produs nemulţumiri şi în piaţa de energie, întrucât instituie o taxă de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din acest sector şi plafonează preţul gazelor şi electricităţii la 68 de lei/MWh, în perioada 1 aprilie 2019 - 28 februarie 2022.

Opiniile sunt diferite în piaţa de profil, în cadrul dezbaterii actori din domeniu şi reprezentanţi ai autorităţilor evidenţiind atât efectele negative ale ordonanţei, cât şi aspectele sale pozitive.

detalii eveniment

VEZI TOATE EVENIMENTELE BURSA

Organizator

Ziarul BURSA

în parteneriat cu

Parteneri

media

Alte Evenimente

AFACERI ÎN AGRICULTURĂ

AFACERI ÎN AGRICULTURĂ
- a VII-a ediţie -

Grupul de presă BURSA organizează a VII-a ediţie a videoconferinţei "Afaceri în agricultură", în data de 29 octombrie 2020, începând cu ora 10:00.

Evenimentul va putea fi urmărit, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA, pe pagina Youtube a ziarului BURSA şi pe paginile de Facebook ale partenerilor media şi suport.

detalii eveniment

Energia în priză

Energia în priză
- a VIII-a ediţie -

Grupul de presă BURSA, în parteneriat cu Centrul Român al Energiei (CRE), a organizat videoconferința “Energia în priză” , ediţia a VIII- a, în data de 24 septembrie 2020, începând cu ora 09:30.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA, pe pagina Youtube a ziarului BURSA şi pe paginile de Facebook ale partenerilor media şi suport.

detalii eveniment

TELECOMUNICAŢIE & EDUCAŢIE: Gradul de acoperire a reţelelor de telecomunicaţii – condiţie pentru educaţia la distanţă

TELECOMUNICAŢIE & EDUCAŢIE:
Gradul de acoperire a reţelelor de telecomunicaţii
– condiţie pentru educaţia la distanţă

Ziarul BURSA a organizat videoconferinţa “TELECOMUNICAŢIE & EDUCAŢIE: Gradul de acoperire a reţelelor de telecomunicaţii – condiţie pentru educaţia la distanţă”, în data de 3 septembrie 2020, începând cu ora 09:45.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA şi pe pagina Youtube a ziarului BURSA.

detalii eveniment

Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie

Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie

Grupul de presă BURSA, cu sprijinul Federaţiei Patronatelor Societăţilor din Construcţii (FPSC), a organizat videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”, în data de 16 iulie 2020, începând cu ora 10.00.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA şi pe pagina Youtube a ziarului BURSA.

detalii eveniment

Piaţa de capital în timpul pandemiei COVID-19

Piaţa de capital în timpul pandemiei COVID-19
Prejudicii şi oportunităţi

Grupul de presă BURSA, în parteneriat cu Asociaţia Brokerilor, a organizat videoconferinţa “Piaţa de capital în timpul pandemiei COVID-19 - Prejudicii şi oportunităţi”, în data de 25 iunie 2020, începând cu ora 10.30.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA şi pe pagina Youtube a ziarului BURSA.

detalii eveniment

Strategia de Dezvoltare a României

Strategia de Dezvoltare a României
Reîntoarcerea la obişnuinţe sau înaintarea într-o nouă realitate economică
- a VI-a ediţie -

Grupul de presă BURSA a organizat videoconferinţa “Strategia de dezvoltare a României” cu tema “Reîntoarcerea la obişnuinţe sau înaintarea într-o nouă realitate economică”, în data de 23 iunie 2020, începând cu ora 10.30.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA şi pe pagina Youtube a ziarului BURSA.

detalii eveniment

Managementul situatiei de criza pentru industria energetica 2020

Managementul situaţiei de criză pentru industria energetică şi operatorii de infrastructură critică

Ziarul BURSA a organizat videoconferinţa cu tema “Managementul situaţiei de criză pentru industria energetică şi operatorii de infrastructură critică”, în data de 15 aprilie 2020, începând cu ora 10:00.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pagina Youtube al ziarului BURSA şi pe contul de Facebook al ziarului BURSA.

detalii eveniment

Codul insolventei 2019

Codul insolvenţei 2020
- a VII-a ediţie -

Grupul de presă BURSA a organizat, în parteneriat cu Institutul Naţional pentru Pregătirea Practicienilor în Insolvenţă, a VII-a ediţie a Conferinţei “CODUL INSOLVENŢEI”, în data de 27 februarie 2020, începând cu ora 09:30, la Hotel Marshal Garden*****, sala Panoramic 1, din Calea Dorobanţilor nr. 50B, Sector 1, Bucureşti.

detalii eveniment

Tendinţe în pieţele de capital

Conferinţa internaţională
“Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Grupul de presă BURSA în parteneriat cu Bursa de Valori Bucureşti, Asociaţia Brokerilor şi CBM Group, INC a organizat conferinţa internaţională cu tema “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”, în data de 28 ianuarie 2020, începând cu ora 09:30, la Hotelul Sheraton Bucharest, Sala Platinum din Calea Dorobanţilor nr. 5-7, Bucureşti.

detalii eveniment

VEZI TOATE EVENIMENTELE BURSA