Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”

CONFERINŢA ENERGIA ÎN PRIZĂ / FLORIN STANCIU, TRANSELECTRICA:"Urmează investiţii semnificative pe digitalizare şi monitorizarea capacităţii de interconexiune cu ţările vecine"

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

Florin Stanciu

Florin Stanciu

Digitalizarea este un subiect important pentru Transelectrica, după cum a apreciat Florin Stanciu, Manager în cadrul Unităţii Economico-Financiare şi Administrative din CNTEE Transelectrica SA. Domnia sa a precizat: "Avem investiţii semnificative pe care le derulăm sau pe care urmează să le demarăm, atât pe partea de digitalizare, cât şi pe segmentul de monitorizare a capacităţii de interconex­iune cu ţările vecine. În ceea ce priveşte interconex­iunea cu Republica Moldova, susţinem la nivel european eforturile părţii moldoveneşti, avem si un memorandum la nivel guvernamental. Există două direcţii, una dintre ele fiind interconectare sincronă în spaţiul european".

Domnul Stanciu a mai spus că Transelectrica derulează mai multe proiecte de investiţii majore, pe mai multe direcţii: retehnologizarea instalaţiilor, creşterea capacităţii de interconexiune, siguranţă în alimentare, precum şi integrarea energiei regenerabile.

"Transelectrica este parte a unor proiecte esenţiale la nivel european: Black Sea Corridor si Mid Continental East Corridor. Avem investiţii în derulare în aceste două mari proiecte, iar aici vorbim despre LEA Cernavodă - Stâlpu, LEA Gutinaş - Smârdan, ambele investiţii având o contribuţie serioasă la creşterea capacităţii de integrare a energiei regenerabile produse în zona Dobrogei, dar vorbim si despre LEA Porţile de Fier - Anina - Reşiţa, parte a Mid Continental East Corridor, linie care contribuie la închiderea inelului de 400 kV al României. Toate aceste proiecte contribuie la creşterea capacităţii de interconexiune cu ţările vecine", a mai spus Florin Stanciu.

Conform reprezentantului Transelectrica, fiecare proiect de interconexiune este cuprins între 50 şi 100 de milioane de euro. "În planul de dezvoltare a RET pe următorii 10 ani ne-am propus investiţii de circa 1 milion de euro, concentrate pe cele 4 direcţii investiţionale prioritare menţionate anterior.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

23 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1145
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5485
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3849
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.5738

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie