Abonament gratuit
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

CONFERINŢA ENERGIA ÎN PRIZĂ / CORNELIU BODEA, CRE:"BRUA - un proiect mare care se întâmplă, deşi uşor întârziat"

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

Corneliu Bodea

Corneliu Bodea

Încă nu avem clar cine este consumatorul vulnerabil şi ce să facem cu el, este de părere Corneliu Bodea, Preşedintele Centrului Român al Energiei (CRE) şi CEO Adrem. Domnia sa a menţionat, în deschiderea conferinţei, că, de zeci de ani, problema consumatorului vulnerabil este rostogolirea lui între producători şi furnizori.

Printre altele, domnul Bodea a subliniat că anul acesta este primul, după mulţi ani, în care ţara noastră a devenit importator net de energie, adăugând: "În ceea ce priveşte resursele din Marea Neagră, suntem în situaţia în care suntem, adică departe de a le utiliza. Este o singură companie care a avut curajul să înceapă exploatarea şi aceasta are o mică parte. În rest, nu suntem unde trebuie".

În schimb, Corneliu Bodea a scos în evidenţă faptul că BRUA este "un proiect mare care se întâmplă, deşi uşor întârziat": "BRUA este singurul proiect major de interconectare şi dezvoltare energetică pe care am fost capabili să îl dezvoltăm. Dar există un proiect competitor în sud, care dacă se mişcă mai repede va ameninţa BRUA".

În altă ordine de idei, domnul Bodea a menţionat că atât ţinta de 34% până în 2030 pentru resursele regenerabile de energie din totalul producţiei, cât şi prevederile OUG 114/2018 vor pune presiune pe infrastructura energetică, respectiv pe nivelul preţurilor din domeniul energetic.

Construirea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă reprezintă un subiect foarte delicat, fiind pilonul de rezistenţă al strategiei energetice româneşti, care se află într-o stare de incertitudine.

Nu în ultimul rând, digitalizarea sectorului energetic şi comunicaţiile au o importanţă majoră pentru implementarea sistemului de comandă şi control, însă nici aici nu stăm deloc bine, potrivit domnului Bodea. Acesta a subliniat că investitorii din domeniu sunt lipsiţi de susţinere din partea statului: "Fără o infrastructură în care să ne putem conecta inteligent cu consumatorii nu vom putea vorbi de digitalizare. Avem cu ce, avem şi cu cine să reparăm situaţia. Există specialişti, sunt companii interesate să investească, avem resursele necesare pentru a ne repune pe agenda europeană ca subiect de rezistenţă în Europa de Sud Est, din punct de vedere energetic".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Geaba checherez gîlceava, daca nema putirinta......

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

19 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1456
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5464
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3917
Gram de aur (XAU)Gram de aur254.7806

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
ROMANIAN ENERGY DAY 2020
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie