Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

CONFERINŢA ENERGIA ÎN PRIZĂ / SORIN BOZA, COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA:"Lucrăm la o schemă de spriijn pentru plata certificatelor de emisii"

A.V.
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

Sorin Boza

Sorin Boza

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a plătit 1,45 miliarde de lei anul trecut pentru certificatele de CO2 aferente energiei produse, sumă care reprezintă 49,3% din cifra de afaceri a companiei, potrivit domnului Sorin Boza, preşedintele Directoratului CEO, care menţionează că societatea ar fi putut construi cu aceşti bani, în fiecare an, un grup nou pe gaz, de 250 MW.

Pentru anul curent, CEO, care produce energie pe cărbune, estimează că suma pe care o va plăti pentru certificatele amintite va fi de peste 1,6 miliarde de lei, adică mai bine de 51% din cifra de afaceri.

Domnul Boza a mai spus că CEO va investi în perioada următoare în parcuri voltaice pentru ca societatea să poată fi competitivă pe piaţa producţiei energiei electrice, în privinţa costurilor.

Potrivit oficialului companiei, CEO lucrează la o schemă de spriijn pentru ca să-şi poată plăti certificatele de emisii aferente acestui an.

"Sper să găsim soluţia corectă şi legală să putem merge mai departe", declară domnia sa, menţionând: "Suntem răspunzători de viaţa a 13.000 de angajaţi, a 58.000 de subcontractanţi care lucrează pentru noi, de viaţa şi siguranţa sistemului energetic naţional".

Schema va fi trimisă spre aprobare Comisiei Europene.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Nu era nevoie sa construiti, aveti cel mai bun grup pa gaze gr.1 de la CET Chitcani (Braila).Din pacate atunci cand se putea face ceva benefic, era concurent pentru energia electrica furnizata de CEO pe carbune,asa ca sa uitat de el si era si punea in pericol investitia in regenerabile realizata pe acelasi amplasament.Dar apropo, anul asta se aproba ajutorul de stat pentru plata certificatelor de CO2 (?????) peste 1-2-3- ani ce faceti ?In ceeaa ce privesc regenerabilele, ar trebui sa mai rugati specialistii din CEO(care mai sunt) sa va explice ce inseamna o investitie in regenerabile care sunt avantajele si mai ales problemele.Dar recunosc suna frumos cand zici ca te ocupi de regenerabile, de fapt toata lumea buna se ocupa ca sunt benefice deplasarile la Bruxelles.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS