PRIVIND DISTRIBUIREA PROFITULUI PE ANUL 2018:Acţionarii TLV au aprobat acordarea unui dividend brut de 0,17 lei/acţiune

T.T.
Piaţa de Capital /

Acţionarii TLV au aprobat acordarea unui dividend brut de 0,17 lei/acţiune

Acţionarii Băncii Transilvania (TLV) au aprobat, la Adunarea Generală a Acţionarilor, care a avut loc ieri, propunerea Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania privind distribuirea profitului pe anul 2018 prin acordarea unui dividend brut de 0,17 lei/acţiune, se arată într-un raport al băncii remis, astăzi, Bursei de Valori Bucureşti.

De asemenea, acţionarii au aprobat majorarea capitalului social cu aproximativ 400,8 milioane lei, prin emisiunea a tot atâtea acţiuni gratuite.

Activele Băncii Transilvania au ajuns, în 31 martie 2019, la 75,9 miliarde lei, iar creditele au crescut până la 37,04 miliarde lei, arată raportul.

Depozitele clienţilor au ajuns la 62,7 miliarde lei, din care 43,45 miliarde lei sunt depozite ale clienţilor persoane fizice, iar 19,24 miliarde lei, depozite ale persoanelor juridice.

Profitul net al Băncii Transilvania este de 436,07 milioane lei, că rezultat al eficientizării şi consolidării businessului, informează sursă precizată.

În ceea ce priveşte eficienţa operaţională această este de 47%, calculat cu un impact anualizat al contribuţiei la Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare şi la Fondul de Rezoluţie.

Începând cu anul financiar 2019, a intrat în vigoare OUG 19/2019 care reglementează modul de calcul al taxei pe active pentru instituţiile bancare.

Plăţile efectuate pe parcursul anului 2019 pentru taxa pe active vor fi considerate plăţi în avans până la 31 decembrie 2019, când se va recunoaşte taxa pe active finală pentru anul financiar 2019.

Banca Transilvania a estimat o taxa pe active de 136 milioane lei aferentă anului financiar 2019.

Potrivit acestei estimări, luând în considerare un calcul proporţional, dacă banca ar înregistra efectul acestei taxe pentru perioada de 3 luni încheiată la 31 martie 2019, profitul net, la 31 martie 2019, ar ajunge la 407,51 milioane lei.

"Ne-am concentrat pe finalizarea cât mai rapidă şi eficientă a integrării Bancpost în Banca Transilvania tocmai pentru a ne focusa pe business şi pe susţinerea economiei şi a antreprenorilor români. Planul nostru a funcţionat foarte bine şi am avut un prim trimestru de creştere solidă a creditării şi a numărului de tranzacţii pe care le-am efectuat pentru clienţii noştri. 42.000 de împrumuturi pentru companii şi persoane fizice au fost acordate de BT în primul trimestru al acestui an. În ceea ce priveşte tranzacţiile, în februarie am atins un maxim istoric de peste 3 milioane/zi", a declarat Omer Tetik, Director General, Banca Transilvania, citat în raport.

Banca Transilvania are 63,7% capital românesc şi peste 30.000 de acţionari români persoane fizice.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Doar speriati la BVB. Doar ursi. Orice rezultate anunta companiile, 0 cresteri. Nu o sa capatam niciodata statutul de piata emergenta (din mai multe motive binenteles).

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS