Amcham salută eforturile guvernamentale pentru limitarea riscurilor răspândirii noului coronavirus

M.I.
Miscellanea / 23 martie 2020

 Amcham salută eforturile guvernamentale pentru limitarea riscurilor răspândirii noului coronavirus

Camera de Comerţ Americană în România (AmCham Romania) anunţă că este alături de poporul român şi guvernul României în lupta împotriva pandemiei COVID-19, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

"Salutăm eforturile guvernamentale neîntrerupte de a limita prin măsuri ferme riscurile răspândirii virusului în România şi apreciem în mod special prioritizarea întăririi sistemului medical pentru a face faţă presiunii fără precedent cu care se confruntă.", transmite comunicatul.

De asemenea, ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman susţine deplin eforturile membrilor AmCham de a ajuta poporul român.

"Suntem cu toţii de aceeaşi parte a baricadei - cetăţeni, familii, comunităţi, autorităţi, corpul medical, forţele de ordine. Împreună vom depăşi pandemia care ne afectează la nivel national şi global precum şi efectele acesteia în plan economic, aşa cum am depăşit alte perioade grele în trecut.

Este un moment deosebit de dificil pentru economia României. Cheltuielilor neprevăzute aferente eforturilor guvernamentale de prevenire şi combatere a virusului, li se adaugă costuri majore generate la nivelul operatorilor economici şi la nivel individual. Toate aceastea vor avea un impact bugetar semnificativ.", menţionează sursa citată.

Potrivit sursei citate, toate sectoarele economice se găsesc în situaţia de a nu îşi mai putea continua activitatea în condiţii obişnuite. Toate domeniile sunt afectate de încetinirea economică. Multe companii - precum cele din domeniul turismului şi ospitalităţii, comerţ sau furnizori de servicii- funcţionează la nivel de avarie. Altele au reuşit să facă tranziţia rapid la regimul de telemuncă prin intermediul tehnologiei.

Totuşi în ciuda acestor condiţii adverse care au generat pierderi materiale pentru angajatori, a fost evident preocuparea acestora de a îşi proteja angajaţiişi de a fi parte a soluţiei. Este remarcabilă mobilizarea companiilor şi sprijinul acordat celor afectaţi prin donaţii generoase care au complementat eforturile publice şi private de a achiziţiona echipamente medicale şi de protecţie.

Ionuţ Simion, Preşedintele AmCham Romania a rezumat foarte bine acest lucru în declaraţia sa, potrivit căreia: "În lipsa unei perspective clare cu privire la durata acestei crize de sănătate publică şi socio-economice, singura cale este cea a unităţii şi cooperării. Vom continua să încurajăm companiile membre AmCham să rămână în dialog şi să sprijine eforturile guvernamentale de a veni în sprijinul mediului de afaceri într-o manieră sustenabilă şi de a proteja angajaţii, clienţii şi societatea în ansamblu."

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. "Salutăm eforturile guvernamentale neîntrerupte de a limita prin măsuri ferme riscurile răspândirii virusului în România şi apreciem în mod special prioritizarea întăririi sistemului medical pentru a face faţă presiunii fără precedent cu care se confruntă.", transmite comunicatul.

    De asemenea, ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman susţine deplin eforturile membrilor AmCham de a ajuta poporul român. 

    Și, unde-i efortul? Că văd că efortul constă doar în a saluta "eforturile guvernamentale".  

    1. E destul de simplu de fapt. Ăștia care spuneau acu 2 săptămâni că nu suntem afectați de corona mai mult decât o gripa și făceau guverne pe hârtie doar cu gândul la anticipate, au grijă de imaginea lor fiind terminați de frica că nu știu ce să facă. La acest exercițiu de imagine pune umărul și unchiul Sam că guvernul nostru face niste eforturi bestiale. In timpul asta se moare pe capete. Cam despre asta e vorba, unii fac teatru, alții mor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Energia în priză”
Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2218
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5640
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7704
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.3568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Codul comercial român
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro