Apărare

Efort bugetar uriaş, 27 de militari ucişi, defilare pe sub Arcul de Triumf

MISIUNEA MILITARĂ DIN AFGANISTAN, LA FINAL:Efort bugetar uriaş, 27 de militari ucişi, defilare pe sub Arcul de Triumf

George MarinescuZiarul BURSA #Miscellanea / 22 iulie

Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naţionale: "România a învăţat că atunci când este parte a unei alianţe, a unei coaliţii, are toate ingredientele necesare să-şi consolideze un profil de încredere în interiorul acestor structuri, a învăţat că nimic nu este gratuit, totul costă"  

Încheierea misiunii militare a ţării noastre în Afghanistan a fost marcată oficial, ieri, de prima defilare, în ultimii 12 ani, pe sub Arcul de Triumf a unor trupe române care se întorc de pe front sau dintr-un teatru de operaţii militare. Înaintea ceremoniei de ieri, ultima defilare a unor trupe revenite de pe front a avut loc în 29 iulie 2009, iar la ea au luat parte aproape 800 de militari care au participat la misiuni în teatrul de operaţiuni din Irak, festivitatea marcând finalul misiunii Armatei Române în această ţară. Anterior, ultima defilare a unor trupe întoarse de pe front a avut loc în 23 august 1945, iar la ea au participat soldaţii români întorşi de pe câmpurile de luptă din cel de-al doilea război mondial.

Consorţiu pentru construirea de drone militare la Bacău

Consorţiu pentru construirea de drone militare la Bacău

G.M.Ziarul BURSA #Miscellanea / 21 iulie

Dronele Watchkeeper X ar urma să fie fabricate în ţara noastră, la Bacău, după ce compania britanică U-TacS şi compania românească Aerostar SA au semnat, ieri, un memorandum pentru crearea consorţiului Watchkeeper. Acest consorţiu, care va angrena şi participarea companiilor Thales Systems Romania şi Romaero SA, dar şi a Institutului Naţional de Cercetare Aerospaţială din România "Elie Carafoli" (INCAS), va sta la baza parteneriatului economic pe care compania britanică U-TacS îl propune Ministerului Apărării Naţionale, care doreşte să achiziţioneze 7 sisteme tactic-operative de drone UAS clasa II.

SITUAŢIE NATO:231 dolari per capita, alocaţi de statul român pentru forţele armate

G.M.Ziarul BURSA #Politică / 14 iunie

Bugetul pentru forţele armate a crescut în pandemie Cheltuielile cu echipamentele şi tehnica militară vor fi duble, la nivel NATO, în 2021 

Ţara noastră se situează aproape de media NATO a cheltuielilor pentru echipamente şi tehnică militară, conform situaţiei privind cheltuielile de apărare a statelor membre prezentată de Alianţa Nord-Atlantică, la finalul săptămânii trecute, pentru perioada 2014 - 2 iunie 2021.

Cu 23,1% din alocarea de 2,02% din Produsul Intern Brut, cheltuiţi pentru echipamente şi tehnică militară, România se află alături de Bulgaria, Letonia, Danemarca şi Spania, imediat sub media de 24,26% a statelor membre NATO. În privinţa sumelor alocate pentru achiziţionarea de tehnică militară suntem depăşiţi de Turcia, Ungaria, Italia, Polonia, dar ne situăm deasupra Cehiei, Belgiei, Germaniei, Portugaliei şi Sloveniei.

Negocieri eşuate la Uzina Automecanica Moreni

Negocieri eşuate la Uzina Automecanica Moreni

George MarinescuZiarul BURSA #Companii / 10 iunie

Angajaţii Uzinei Automecanica Moreni se pregătesc de proteste, chiar dacă în această perioadă compania americană Oshkosh urmează să realizeze la fabrica respectivă un hub de mentenanţă a transportoarelor folosite de forţele NATO.

Rachete americane, pentru apărarea litoralului românesc

Rachete americane, pentru apărarea litoralului românesc

G.M.Ziarul BURSA #Companii / 28 aprilie

Forţele Navale Române vor dispune de un sistem de instalaţii mobile de lansare rachete antinavă nou, modern, testat, operaţional şi interoperabil în cadrul NATO, după ce ieri Ministerul Apărării Naţionale a semnat, prin Direcţia generală pentru armamente, acordul de tip Guvern la Guvern (G2G) cu Statele Unite ale Americii aferent programului de înzestrare "Sistem de instalaţii mobile de lansare rachete antinavă" (SIML).

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor

Proteste în industria de apărare

George MarinescuZiarul BURSA #Companii / 04 septembrie 2019

Angajaţii uzinelor de armament din ţara noastră ies în stradă. Nemulţumiţi de lipsa de implicare a Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Economei privind modernizarea industriei de armament şi respectarea clauzelor offset din...

mai multe ştiri >>

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Aug. 2021
Euro (EUR)Euro4.9171
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1348
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5687
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7547
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.4651

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo