Frăţia Vinului

Vinurile din Transilvania împletesc istoria, povestea şi tradiţia

Vinurile din Transilvania împletesc istoria, povestea şi tradiţia

George MarinescuZiarul BURSA #Frăţia Vinului / 9 iulie 2021

Enoturismul sau turismul viniviticol reprezintă un mod relativ recent de a descoperi România, oamenii, solurile din ţară prin prisma a ceea ce produc. Esenţa unor locuri nu poate fi găsită doar în muzee, castele, obiceiuri sau tradiţii populare ori folclor, ci, uneori, ea este conţinută în licoarea conţinută de un simplu bob de strugure. Pasiunea cu care oamenii locului au grijă de viţa de vie din curte, din preajma casei sau de pe terasele dealurilor din apropiere, dârzenia cu care butucii de viţă au rezistat de-a lungul timpului, fervoarea ce cuprinde satul românesc la vremea culesului viilor şi poveştile depănate la un pahar de vin de-a lungul anului nu pot fi redate cu savoarea specifică prin intermediul unui simplu articol de presă sau al unui reportaj radio ori de televiziune. Pentru a le cunoaşte, trebuie să fii acolo, în mijlocul lor, al celor care cultivă, care îngrijesc butucii, lăstarii, care urmăresc evoluţia boabelor, ciorchinilor, de-a lungul primăverii şi verii, pentru a culege înspre toamnă roadele viei şi a le transforma printr-un amplu proces de vinificare în soiuri de vin care să încânte simţul olfactiv şi papilele gustative ale oricărui cetăţean al lumii.

"Evadare în Dealul Mare" - o experienţă inedită

"Evadare în Dealul Mare" - o experienţă inedită

Adelina ToaderZiarul BURSA #Frăţia Vinului / 29 iunie 2021

Cramele din Dealu Mare şi-au deschis porţile în week-endul care tocmai s-a încheiat în faţa iubitorilor de vin dornici să cunoască mai multe despre licoarea lui Bacchus, dar şi să o savureze.

Asociaţia Dealu Mare a organizat cea de-a doua ediţie a evenimentului "Evadare în Dealul Mare" pentru promovarea turismului viticol, încurajată de succesul înregistrat anul trecut la lansarea primei ediţii a evenimentului, deşi desfăşurat în condiţii de pandemie mult mai stricte.

Iubitorii de vin au avut la dispoziţie două zile să descopere comorile ascunse în pivniţele cramelor şi secretele podgoriilor. 12 carame s-au alăturat evenimentului, fiind împărţite în patru trasee a câte trei crame, în fiecare din cele două zile ale evenimentului "Evadare în Dealu Mare 2021" (26 - 27 iunie). Fiecare turist a avut posibilitatea să îşi aleagă câte un singur traseu în fiecare dintre cele două zile în care cramele au fost deschise, contra unui bilet în valoare de 260 lei cu transport inclus sau 200 lei cu transport propriu.

Cramele şi traseele din cadrul evenimentului "Evadarea în Dealu Mare" au fost împărţite astfel:

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Cotnari, campionul vinurilor romanesti

Cotnari, campionul vinurilor romanesti

C.P.Frăţia Vinului / 18 iulie 2017

Dupa ce luna trecuta Compania Cotnari a castigat marele trofeu pentru Cea Mai Buna Crama Din Balcani la Concursul International de Vinuri de la Sofia, acum la Concursul de la Ljubljana, Tamaioasa Romaneasca de la Cotnari castiga titlul de...

mai multe ştiri >>
Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

21 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9707
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6638
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1566
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7329
Gram de aur (XAU)Gram de aur288.5847

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

PE SCURT

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo