Frăţia Vinului

Vinurile din Transilvania împletesc istoria, povestea şi tradiţia

Vinurile din Transilvania împletesc istoria, povestea şi tradiţia

George MarinescuZiarul BURSA #Frăţia Vinului / 09 iulie

Enoturismul sau turismul viniviticol reprezintă un mod relativ recent de a descoperi România, oamenii, solurile din ţară prin prisma a ceea ce produc. Esenţa unor locuri nu poate fi găsită doar în muzee, castele, obiceiuri sau tradiţii populare ori folclor, ci, uneori, ea este conţinută în licoarea conţinută de un simplu bob de strugure. Pasiunea cu care oamenii locului au grijă de viţa de vie din curte, din preajma casei sau de pe terasele dealurilor din apropiere, dârzenia cu care butucii de viţă au rezistat de-a lungul timpului, fervoarea ce cuprinde satul românesc la vremea culesului viilor şi poveştile depănate la un pahar de vin de-a lungul anului nu pot fi redate cu savoarea specifică prin intermediul unui simplu articol de presă sau al unui reportaj radio ori de televiziune. Pentru a le cunoaşte, trebuie să fii acolo, în mijlocul lor, al celor care cultivă, care îngrijesc butucii, lăstarii, care urmăresc evoluţia boabelor, ciorchinilor, de-a lungul primăverii şi verii, pentru a culege înspre toamnă roadele viei şi a le transforma printr-un amplu proces de vinificare în soiuri de vin care să încânte simţul olfactiv şi papilele gustative ale oricărui cetăţean al lumii.

"Evadare în Dealul Mare" - o experienţă inedită

"Evadare în Dealul Mare" - o experienţă inedită

Adelina ToaderZiarul BURSA #Frăţia Vinului / 29 iunie

Cramele din Dealu Mare şi-au deschis porţile în week-endul care tocmai s-a încheiat în faţa iubitorilor de vin dornici să cunoască mai multe despre licoarea lui Bacchus, dar şi să o savureze.

Asociaţia Dealu Mare a organizat cea de-a doua ediţie a evenimentului "Evadare în Dealul Mare" pentru promovarea turismului viticol, încurajată de succesul înregistrat anul trecut la lansarea primei ediţii a evenimentului, deşi desfăşurat în condiţii de pandemie mult mai stricte.

Iubitorii de vin au avut la dispoziţie două zile să descopere comorile ascunse în pivniţele cramelor şi secretele podgoriilor. 12 carame s-au alăturat evenimentului, fiind împărţite în patru trasee a câte trei crame, în fiecare din cele două zile ale evenimentului "Evadare în Dealu Mare 2021" (26 - 27 iunie). Fiecare turist a avut posibilitatea să îşi aleagă câte un singur traseu în fiecare dintre cele două zile în care cramele au fost deschise, contra unui bilet în valoare de 260 lei cu transport inclus sau 200 lei cu transport propriu.

Cramele şi traseele din cadrul evenimentului "Evadarea în Dealu Mare" au fost împărţite astfel:

Virgil Mândru

Strategia Tohani în pandemie a vizat reapropierea de consumator

A consemnat Emilia OlescuZiarul BURSA #Frăţia Vinului / 17 mai

(Interviu cu Virgil Mândru, CEO Tohani România) 

Reporter: Cum trece compania prin această perioadă de criză?

Virgil Mândru: Este o perioadă care a necesitat şi necesită multe momente de reanaliză şi reorientare. Deşi noi suntem o companie care îşi decide foarte clar şi ferm strategiile şi planificările la început de an, de această dată a trebuit să facem ajustări sau, câteodată, chiar schimbări destul de mari.

Viticultorii din Buzău şi Prahova organizează o "Evadare în Dealul Mare"

Viticultorii din Buzău şi Prahova organizează o "Evadare în Dealul Mare"

Ana FeleaZiarul BURSA #Frăţia Vinului / 13 august 2020

Viticultorii din Buzău şi Prahova organizează un tur al cramelor de Dealul Mare, în perioada 22-23 august. Invitaţia este lansată pe pagina de socializare, acolo unde, organizatorii au oferit şi toate datele acestei "evadări" prin care proprietarii cramelor speră să relanseze turismul viticol, mai ales în acest an în care pandemia de coronavirus i-a pus la grea încercare.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Cotnari, campionul vinurilor romanesti

Cotnari, campionul vinurilor romanesti

C.P.Frăţia Vinului / 18 iulie 2017

Dupa ce luna trecuta Compania Cotnari a castigat marele trofeu pentru Cea Mai Buna Crama Din Balcani la Concursul International de Vinuri de la Sofia, acum la Concursul de la Ljubljana, Tamaioasa Romaneasca de la Cotnari castiga titlul de...

mai multe ştiri >>
Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR
Hidroelectrica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Dec. 2021
Euro (EUR)Euro4.9487
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3767
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7595
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8121
Gram de aur (XAU)Gram de aur249.2179

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo