IT

Daniel Homorodean

În ţara lui "lasă că merge şi aşa", digitalizarea se mişcă în ritmul presiunilor din exterior

A consemnat Alina VasiescuZiarul BURSA #Companii / 10 septembrie

(Interviu cu Daniel Homorodean, CEO Arxia, dezvoltator de proiecte şi produse web, şi vicepreşedintele Clusterului Cluj IT) 

"Instituţiile au dificultăţi în definirea proiectelor de digitalizare şi derularea lor în mod competitiv şi eficient, chiar dacă nu au lipsit banii pentru asta" "Nu stăm deloc bine cu educaţia digitală, suntem codaşii Europei" În anul 2021 nu avem oraşe inteligente în Romania"

Cifre de afaceri în creştere: serviciile de transformare digitală, la mare căutare

Cifre de afaceri în creştere: serviciile de transformare digitală, la mare căutare

O.D.Ziarul BURSA #Companii / 18 august

Companiile care activează pe piaţa IT se bucură în continuare de creşteri spectaculoase ale cifrelor de afaceri. Zitec, companie specializată în dezvoltarea de soluţii şi servicii de transformare digitală, a înregistrat o cifră de afaceri de 7,4 milioane de euro în prima jumătate a anului 2021, în creştere cu aprox. 60% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Compania îşi propune să încheie anul 2021 cu o cifră de afaceri în valoare de 16 milioane de euro.

"Pandemia a accelerat deschiderea multor companii de software către pieţe noi"

"Pandemia a accelerat deschiderea multor companii de software către pieţe noi"

A consemnat Andrei IacomiZiarul BURSA #Companii / 29 iulie

(Interviu cu Mihai Gruieţi, CEO-ul şi confondator DigitalGate) 

"Cred că pandemia a reprezentat un punct cheie al digitalizării şi al industriei IT" "Inovaţia este cel mai important criteriu ce separă companiile de software" "2021 este cel mai bun an din istoria DigitalGate; deşi am trăit un an atipic şi dificil, ne-am extins ca număr de specialişti şi am crescut din punctul de vedere al cifrei de afaceri şi al reputaţiei"

Reporter: Aţi studiat Inginerie Electrică la Universitatea Politehnică din Timişoara, iar din 2017 sunteţi co-fondator DigitalGate. Care a fost traseul profesional al dumneavoastră de la încheierea studiilor până la înfiinţarea firmei pe care astăzi o conduceţi?

În fiecare clipă te văd doi: Dumnezeu şi spionajul israelian

NU LUA CU TINE TELEFONUL ÎN BAIE!În fiecare clipă te văd doi: Dumnezeu şi spionajul israelian

George MarinescuZiarul BURSA #Internaţional / 29 iulie

Pegasus permite supravegherea permanentă a aşa-numitelor "ţinte" aflate la mii de kilometri distanţă Will Cathcart, şeful Whatsapp: "Spyware-ul periculos al NSO este folosit pentru a comite abuzuri grave în privinţa drepturilor omului în întreaga lume şi de aceea trebuie oprit" Amnesty International solicită un moratoriu global cu privire la echipamentele de supraveghere 

Activitatea de spionaj a depăşit orice aşteptări, în condiţiile dezvoltării noilor tehnologii, de tip IoT şi inteligenţă artificială. Cine crede că are o viaţă liniştită se înşală, pentru că noile tehnologii şi mai ales noile aplicaţii permit unei persoane aflată la mii de kilometri distanţă să vadă tot ceea ce faceţi, scrieţi, vorbiţi sau înregistraţi prin intermediul telefonului mobil. Viaţa privată poate deveni, astfel, publică pentru oricine, iar ultimul exemplu elocvent este scandalul legat de Pegasus, malware-ul militar produs de compania israeliană NSO Group.

Ciprian Teleman

VIDEOCONFERINŢA DIGITALIZAREA ROMÂNIEI / CIPRIAN TELEMAN, MINISTRUL CERCETĂRII, INOVĂRII ŞI DIGITALIZĂRII:"Teritorialitatea, competitivitatea, reacţia, opacitatea instituţională - convingerile neproductive din spaţiul digital"

A.V.Ziarul BURSA #Companii / 16 iulie

"Ar trebui un reset al informatizării în ţara noastră" 

O analiză a felului în care arată spaţiul digital din România, realizată de Ciprian Teleman, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a identificat patru convingeri neproductive, despre care domnia sa afirmă: "Ceea ce avem acum este rezultatul a ceea ce s-a făcut, iar ce s-a făcut provine din ce s-a gândit. Pentru noi, în ultimii 15-20 de ani, dacă vorbim de informatizare, lucrurile au mers într-o direcţie de care nu suntem mulţumiţi. Cumva ar trebui un reset".

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Marius Humelnicu

VIDEOCONFERINŢA DIGITALIZAREA ROMÂNIEI / MARIUS HUMELNICU, PREŞEDINTELE COMISIEI PENTRU COMUNICAŢII ŞI TEHNOLOGIA INFORMAŢIEI DIN SENAT:"Dacă facem un mix între privat şi stat privind proiectele de digitalizare, vom câştiga"

George MarinescuZiarul BURSA #Companii / 16 iulie

Implicarea mediului privat în digitalizarea României este necesară pentru a asigura realizarea proiectelor şi absorbţia integrală a sumelor alocate de la Bruxelles în acest domeniu, susţine Marius Humelnicu, preşedintele Comisiei pentru...

Raoul-Adrian Trifan

VIDEOCONFERINŢA DIGITALIZAREA ROMÂNIEI / RAOUL-ADRIAN TRIFAN, VICEPREŞEDINTELE COMISIEI PENTRU COMUNICAŢII ŞI TEHNOLOGIA INFORMAŢIEI DIN SENAT:"Bazele actuale de date din ţara noastră sunt insulare, nu comunică între ele"

George MarinescuZiarul BURSA #Companii / 16 iulie

Interoperabilitatea bazelor de date din România reprezintă un punct important în procesul de digitalizare, dar este important să fie stabilit de la început cine se va ocupa sau cine va supraveghea interacţiunea dintre bazele de date ale...

"În domeniul digitalizării, parteneriatele public-private sunt obligatorii"

VIDEOCONFERINŢA DIGITALIZAREA ROMÂNIEI / EDUARD DUMITRAŞCU, PREŞEDINTELE ASOCIAŢIEI ROMÂNE PENTRU SMART CITY:"În domeniul digitalizării, parteneriatele public-private sunt obligatorii"

George MarinescuZiarul BURSA #Companii / 16 iulie

Garanţia succesului procesului de digitalizare a ţării noastre o reprezintă parteneriatul public-privat, care este obligatoriu să fie folosit pe scară largă şi de autorităţile de la Bucureşti şi să nu mai fie anatemizat aşa cum s-a întâmplat până...

Legea 5G, în mâna deputaţilor

SUPLIMENT IC&TLegea 5G, în mâna deputaţilor

Ziarul BURSA #Companii / 07 mai

Proiectul legii 5G a continuat să nască vii discuţii şi în acest an, în rândul specialiştilor, investitorilor, politicienilor şi oamenilor simpli interesaţi de subiect. Acum, proiectul de lege se află în dezbatere în procedură de urgenţă în...

mai multe ştiri >>

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

28 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2715
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6480
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8714
Gram de aur (XAU)Gram de aur246.7254

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo