Sănătate

Legea carantinei intră în vigoare

ASTĂZILegea carantinei intră în vigoare

George MarinescuZiarul BURSA #Politică / 21 iulie

Izolare condiţionată, fără carantinarea bunurilor şi sporuri salariale pentru detaşarea personalului medical 

Legea privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic - aşa numită lege a carantinării şi izolării - intră, astăzi, în vigoare şi îi permite Guvernului şi autorităţilor locale să deţină instrumentele necesare în lupta pentru reducerea răspândirii noului coronavirus. De altfel, premierul Ludovic Orban a anunţat, ieri, că este posibil ca astăzi să avem o şedinţă de Guvern prin care membrii Executivului vor modifica hotărârea adoptată săptâmâna trecută cu privire la prelungirea cu încă 30 de zile a stării de alertă şi vor introduce în actul respectiv măsurile pe care le pot dispune în baza legii carantinării şi izolării.

Suntem pe primul loc în UE după numărul îmbolnăvirilor Covid 19

Suntem pe primul loc în UE după numărul îmbolnăvirilor Covid 19

George MarinescuZiarul BURSA #Miscellanea / 10 iulie

Peste 30.000 de persoane au ieşit din izolare şi 1300 din carantină, după decizia CCR  

Simin-Aysel Florescu, director medical Spitalul Victor Babeş: "Nu măsurile de relaxare în sine au dus la actuala situaţie, ci proasta interpretare a acestora"

Adrian Marinescu, medic primar Boli Infecţioase, Institutul Naţional Matei Balş: "Am intrat pe o pantă ascendentă care va continua ca urmare a efectului de domino"

Cifrele săptămânii - 397, 555, 614... acestea sunt raportările noilor infectări cu Covid-19 în ultimele trei zile, arătân­du-ne ce se întâmplă când măsurile de relaxare luate de autorităţi sunt interpretate după ureche, după filosofia de viaţă a fiecăruia şi când instituţiile publice şi companiile private sunt incapabile să înţeleagă faptul că respectarea restricţiilor este în beneficiul tuturor.

prof. Dr. Adrian Streinu Cercel

VIDEOCONFERINŢA BURSA - SĂNĂTATE ŞI FARMA / ADRIAN STREINU CERCEL, DIRECTORUL INSTITUTULUI NAŢIONAL DE BOLI INFECŢIOASE "PROF. DR. MATEI BALŞ":"Dacă îşi imaginează cineva că pandemia este la final, se înşală amarnic"

A.T.Ziarul BURSA #Companii / 17 iunie

Ne aflăm încă în cursul pandemiei cu noul virus SARS CoV-2, lucrurile sunt în desfăşurare în momentul de faţă şi dacă îşi imaginează cineva că pandemia este la final se înşală amarnic, a subliniat prof. Dr. Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş".

Ediţia din 06.08.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Lifestyle
Attila Laszlo, preşedintele Comisiei pentru sănătate publică din cadrul Senatului

VIDEOCONFERINŢA BURSA - SĂNĂTATE ŞI FARMA / ATTILA LASZLO, PREŞEDINTELE COMISIEI SENATORIALE PENTRU SĂNĂTATE PUBLICĂ:"Trebuie să regândim strategia de sănătate a ţării pentru perioada 2021-2027"

G.M.Ziarul BURSA #Companii / 17 iunie

Avem nevoie de o nouă strategie de sănătate pe termen lung, în care accentul să fie pus pe debirocratizare şi pe eficientizarea activităţii instituţiilor publice din acest domeniu, a arătat Attila Laszlo, preşedintele Comisiei pentru sănătate...

Marius Geantă

VIDEOCONFERINŢA BURSA - SĂNĂTATE ŞI FARMA / MARIUS GEANTĂ, PREŞEDINTELE CENTRULUI DE MEDICINĂ INOVATIVĂ:"Telemedicina - posibil să fie unul dintre cele mai importante plusuri din această pandemie"

M.G.Ziarul BURSA #Companii / 17 iunie

Telemedicina ar putea să fie unul din cele mai importante plusuri din această pandemie, consideră Marius Geantă, preşedintele Centrului de Medicină Inovativă. Acesta a mai tras un semnal de alarmă cu privire la conştientizarea sănătăţii, în...

Acces egal la vaccinuri

REZOLUŢIE ONUAcces egal la vaccinuri

O.D.Ziarul BURSA #Internaţional / 22 aprilie

Statele lumii se pregătesc pentru perioada când pe piaţă va fi lansat primul vaccin eficient în lupta cu coronavirusul. Pare un fel de negociere a împărţirii "blănii ursului din pădure", dar nu este, zeci de instituţii lucrează deja la...

Minister impotent, spitale militarizate

Minister impotent, spitale militarizate

Gheorghe IorgoveanuZiarul BURSA #Companii / 09 aprilie

Ministerul Sănătăţii îşi recunoaşte neputinţa. Ministrul de resort, Nelu Tătaru, a anunţat, ieri, militarizarea spitalului din Deva, din cauza managementului defectuos care a dus la infectarea cu Sars-Cov-2 a unor cadre medicale şi a pacienţilor.

mai multe ştiri >>

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

EDUCAŢIA

De la tablă la tabletă
DTLAWYERS

Curs valutar BNR

06 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8359
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0751
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4904
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3679
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.4712

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo