Sănătate

Noutăţi de pe frontul Covid

OPINIINoutăţi de pe frontul Covid

Cristian DogaruZiarul BURSA #Miscellanea / 14 septembrie

Imaginea ultimelor zile în România va fi, probabil, mixarea stop-cadrurilor de la Untold, un loc unde zeci de mii de oameni liberi şi fără mască s-au distrat în voie (uneori, şi cu ceva droguri pentru întreţinerea atmosferei, după cum rezultă din rapoartele Poliţiei), cu cele de la deschiderea anului şcolar, cu sute de prichindei speriaţi în spatele măştilor de contactul cu noua instituţie din viaţa lor. Mă rog, nu suntem toţi egali în faţa pandemiei.

8.040 de persoane au fost vaccinate anti-COVID în ultimele 24 de ore

8.040 de persoane au fost vaccinate anti-COVID în ultimele 24 de ore

G.U.Miscellanea / 13 septembrie

Potrivit datelor puse la dispoziţia Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV), care ţine evidenţa vaccinărilor, situaţia din ziua de 13 septembrie a.c., ora 17.00, este următoarea:

INCIDENŢĂ NAŢIONALĂ DE 1,24 LA MIA DE LOCUITORIGuvernul a prelungit starea de alertă

I.Ghe.Ziarul BURSA #Miscellanea / 10 septembrie

Pe fondul creşterii zilnice a numărului de infectări cu tulpina Delta a Sars-Cov 2 (2.226 de cazuri raportate ieri pentru 24 de ore, iar incidenţa la nivel naţional a fost de 1,24 la 1.000 de locuitori), Guvernul a decis prelungirea stării de alertă începând de astăzi cu încă 30 de zile. Practic, Executivul a aprobat hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, în anexele căreia au fost operate câteva modificări.

Astfel, competiţiile sportive în spaţii închise sau deschise se vor desfăşura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minimum un metru între persoane, dacă incidenţa cumulată la 14 zile în judeţ/localitate este mai mare de 2/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

"Imunizarea cu a treia doză de vaccin anti-Covid, începând cu luna octombrie"

ANDREI BACIU, SECRETAR DE STAT:"Imunizarea cu a treia doză de vaccin anti-Covid, începând cu luna octombrie"

G.M.Ziarul BURSA #Miscellanea / 09 septembrie

Ministerul Sănătăţii a făcut toate demersurile să fie pregătit pentru demararea imunizării cu a treia doză a vaccinului anti-Covid, a declarat, ieri, secretarul de stat Andrei Baciu, cu prilejul prezenţei sale la prezentarea studiului de fezabilitate al spitalului ce va fi construit pe bulevardul Timişoara, conform Agerpres.

"Ne aşteptăm ca Agenţia Europeană a Medicamentului să emită o recomandare în acest sens undeva la mijlocul lunii septembrie. Imediat ce va emite această recomandare, noi o să demarăm; va fi probabil undeva în octombrie. Noi am făcut toate demersurile necesare atât din punct de vedere tehnic, cât şi din punct de vedere organizatoric, încât să fim pregătiţi în momentul în care avem această recomandare să putem să o aplicăm în România imediat", a spus Andrei Baciu.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Sursa foto: fortune.com

FDA: Vaccinarea copiilor, din iarnă

Octavian DanZiarul BURSA #Internaţional / 19 iulie

Discuţiile la cel mai înalt nivel legate de vaccinarea copiilor se intensifică. La ONU se vorbeşte despre o catastrofă dacă cei mici nu vor fi vaccinaţi (nu doar anti-Covid) şi dacă restricţiile se ridică prea repede.

Consumul de alcool, asociat cu cancerul

Consumul de alcool, asociat cu cancerul

O.D.Ziarul BURSA #Miscellanea / 15 iulie

Consumul de alcool dăunează grav sănătăţii, se aude destul de des la radio sau TV. Avertismentul este unul general, dar specialiştii vin şi cu exemple clare. Circa 4% dintre cazurile de cancer depistate anul trecut în lume (740.000 de cazuri)...

Vietnam, noua sperietoare

OPINIIVietnam, noua sperietoare

Cristian DogaruZiarul BURSA #Internaţional / 03 iunie

Coronavirusul dă repede înapoi în marea majoritate a ţărilor lumii, iar numărul de cazuri active scade văzând cu ochii. Conform datelor Worldometer, dacă la finalul lunii aprilie aveam aproape 1 milion de cazuri zilnice de noi infectări la nivel...

mai multe ştiri >>

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

16 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9482
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2041
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5494
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8091
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.3689

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Codul comercial român
energynomics.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo