Companii

Nouă priorităţi pentru însănătoşirea economică a României

MEDIUL DE AFACERI PROPUNENouă priorităţi pentru însănătoşirea economică a României

George MarinescuZiarul BURSA #Companii / 24 noiembrie

Dragoş Petrescu, coordonator CDR: "România are afectate sistemele vitale - economia, sănătatea şi educaţia; este nevoie ca toată lumea să pună umărul la redresare" Ramona Jurubiţă, preşedinte FIC: "Sunt foarte multe companii aproape de moarte clinică"  

Florin Jianu, preşedinte CNIPMMR: "Nu e posibil să avem administraţii în ţară care folosesc 70-80% din buget doar pentru salarii" Dragoş Anastasiu, preşedinte AHK: "Reforma educaţiei nu trebuie să vină de la minister, ci de la dascăli"

Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR), care strânge la un loc 23 de organizaţii ce reprezintă interesele comune ale mediului privat de afaceri din ţara noastră, solicită partidelor politice să devină parteneri reali ai investitorilor şi să implementeze nouă priorităţi pentru relansarea economică post-pandemie.

Conform reprezentanţilor CDR, aceste piorităţi sunt: transparenţă şi simplificare; stabilitate, digitalizare şi consolidare fiscală; investiţii public-private; infrastructură de transport; reforma administraţiei centrale şi locale; pachete de susţinere economică acordate de Guvern; capacitate crescută şi profesionalizată de implementare a proiectelor derulate prin fondurile europene; reformarea pieţei muncii şi reformarea educaţiei.

Parcări smart în valoare de 100.000 euro, amenajate în municipiul Buzău

Parcări smart în valoare de 100.000 euro, amenajate în municipiul Buzău

Ana FeleaZiarul BURSA #Companii / 24 noiembrie

Infrastructura rutieră reprezintă o axă principală în dezvoltarea municipiului Buzău, iar în acest sens autorităţile locale vin cu un nou concept şi în amenajarea parcărilor. Primăria Buzău a propus spre implementare, mai întâi ca prim proiect pilot, realizarea unei parcări smart, supraetajată, cu locuri special amenajate atât pentru autoturisme, cât şi pentru biciclete. Iniţiatorii proiectului sunt de părere că acest tip de parcări reprezintă soluţia ideală în cartierele aglomerate din marile oraşe. În municipiul Buzău proiectul va fi, de asemenea, implementat, pentru început, doar în cartierul Micro 3, pe o stradă extrem de aglomerată cu zeci de blocuri, cea mai mare şcoală din oraş, grădiniţă şi o creşă.

Conceptul corporatist de "ameninţare" existenţială (IV)

Gheorghe PipereaZiarul BURSA #Companii / 24 noiembrie

Gheorghe Piperea

Digitalizarea presei, moda canalelor de entertainment live- streaming, justiţia şi educaţia on line, telemedicina etc. au făcut ca acest "model" de business al corporaţiilor Big Tech să fie imitat şi în domenii care nu ar trebui să aibă nimic pecuniar. Se în­tâmplă, însă, ca exact din aceste domenii binomul mai sus enunţat să ajungă să colecteze şi mai multă "materie primă" pentru dezvoltarea endemică, înspăimân­tătoare, a capitalismului de supraveghere.

Ediţia din 24.11.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor

mai multe video

WINCHMORE MANAGEMENT GROUP a cerut insolvenţa ALPENSIDE

WINCHMORE MANAGEMENT GROUP a cerut insolvenţa ALPENSIDE

J.P.Companii / 23 noiembrie

WINCHMORE MANAGEMENT GROUP a solicitat aplicarea Legii 85/2014 împotriva ALPENSIDE, compania care construieşte bucata de autostradă Râşnov-Cristian, iar această cerere de insolvenţă a dus la constituirea Dosarului nr.4633/30/2020 de la...

Ce este şi cum se calculează TVA-ul?

Ce este şi cum se calculează TVA-ul?

J.P.Companii / 23 noiembrie

Acronimul TVA vine de la Taxă pe Valoare Adăugată şi este, de fapt, un impozit pe consum, suportat de către consumatorul final al unui bun sau serviciu.

Această taxă are caracter general, este datorată statului, percepută prin cote de...

OPINIICe caută statul român în viaţa sa?

Cristian DogaruZiarul BURSA #Companii / 23 noiembrie

Dacă haosul, lipsa de orizont şi strategie şi bâlbele oficialilor din ultima vreme ar mai putea fi, cu chiu cu vai, scuzate prin forţa majoră adusă de pandemie, sunt şi mostre de habarnism pe care cu greu le poţi ignora.

Cum se calculează cifra de afaceri?

Cum se calculează cifra de afaceri?

J.P.Companii / 18 noiembrie

Cifra de afaceri reprezintă suma veniturilor totale obţinute din activitatea economică principală sau secundară a unei firme pe o perioadă de timp determinată.

Recul pentru afacerile din agricultură

Recul pentru afacerile din agricultură

O.D.Ziarul BURSA #Companii / 18 noiembrie

Există afaceri care au fost afectate în acest an şi din alte motive decât deja clasica pandemie. Agricultura autohtonă a suferit în special din cauza secetei. Cifra de afaceri a companiilor din agricultura noastră va scădea cu aproximativ 15% în...

mai multe ştiri >>
DTLAWYERS
BTPay
ADAMA
elco

Curs valutar BNR

23 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8732
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1013
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5070
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4820
Gram de aur (XAU)Gram de aur246.1113

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Topul firmelor din Bucuresti 2020
Legal Accelerators
Forumul padurilor

ENGLISH SECTION

more articles

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo