Agricultură

Valoarea producţiei agricole a scăzut, în 2020

Valoarea producţiei agricole a scăzut, în 2020

O.D.Ziarul BURSA #Materii Prime / 27 iulie

Anul trecut a fost unul foarte prost pentru majoritatea ramurilor de activitate. Nici agricultura nu a făcut excepţie. Valoarea producţiei agricole a scăzut cu 15,4% în 2020, pe fondul unui declin de 21,5% al producţiei vegetale şi al unor scăderi de 1,2% consemnate atât de producţia animală cât şi de serviciile agricole, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

Compania americană de irigaţii Reinke îşi extinde operaţiunile din România

Compania americană de irigaţii Reinke îşi extinde operaţiunile din România

A.V.Ziarul BURSA #Companii / 09 iulie

Chris Roth, preşedintele Reinke, se întâlneşte cu ministrul Agriculturii, Adrian Oroş, pentru discuţii legate de oportunităţile de dezvoltare a sistemelor noastre de irigaţii Dragoş Zainea, directorul general al BNY Holding, dealer-ul Reinke: "Există o cerere foarte mare de sisteme de irigaţii" 

Compania americană Reinke Manufacturing, furnizor global de sisteme şi tehnologii de irigaţii, îşi extinde activităţile din România, urmărind ca, prin noile sale iniţiative şi transferul de tehnologie, să contribuie la modernizarea agriculturii locale.

"Digitalizarea agriculturii, esenţială pentru îmbunătăţirea producţiei locale, dar şi pentru creşterea competitivităţii pe piaţa globală"

MIRCEA DRĂGHICI, AGRIVI ROMÂNIA:"Digitalizarea agriculturii, esenţială pentru îmbunătăţirea producţiei locale, dar şi pentru creşterea competitivităţii pe piaţa globală"

A.T.Ziarul BURSA #Companii / 01 iulie

Înainte de pandemia COVID-19, avantajele producţiei alimentare la nivel global, comparativ cu producţia locală, erau discutate, în principal, doar la nivel academic sau de politică internaţională. Discuţiile se roteau în jurul argumentelor pro şi contra în ceea ce priveşte dependenţa excesivă a diferitelor ţări de o extremă sau alta. Ideea consolidării producţiei locale era examinată din perspectiva potenţialului de dezvoltare rurală şi în contextul consolidării siguranţei alimentare. În tot acest timp, toată lumea era conştientă de consecinţele unei alimentaţii deficitare, atât din punct de vedere economic, cât şi social.

APIA: Fermierii au primit subvenţiile pentru anul trecut

APIA: Fermierii au primit subvenţiile pentru anul trecut

I.Ghe.Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 01 iulie

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a plătit 2,92 de miliarde de euro, în perioada 16 octombrie 2020 - 30 iunie 2021, până în prezent fiind efectuate peste 99% din plăţi către fermieri, a declarat, ieri, Adrian Pintea, director general al instituţiei publice, la Congresul Fondurilor Europene pentru Fermieri, eveniment organizat de divizia de consultanţă pentru fonduri europene a Asociaţiei Forţa Fermierilor (AFF).

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Recul pentru afacerile din agricultură

Recul pentru afacerile din agricultură

O.D.Ziarul BURSA #Companii / 18 noiembrie 2020

Există afaceri care au fost afectate în acest an şi din alte motive decât deja clasica pandemie. Agricultura autohtonă a suferit în special din cauza secetei. Cifra de afaceri a companiilor din agricultura noastră va scădea cu aproximativ 15% în...

Daniel Buda

VIDEOCONFERINŢA BURSA "AFACERI ÎN AGRICULTURĂ" / DANIEL BUDA, VICEPREŞEDINTELE COMISIEI DE AGRICULTURĂ DIN PARLAMENTUL EUROPEAN:"Alocarea de 60% pentru plăţile directe în agricultură va rămâne neatinsă în Politica Agricolă Comună"

George MarinescuZiarul BURSA #Companii / 30 octombrie 2020

Forţa de muncă din agricultura europeană este îmbătrânită  

În negocierile privind viitoarea Politică Agricolă Comună, interesele României au fost protejate şi au fost consolidate, iar viitorul agriculturii arată destul de bine chiar dacă sunt...

Dănuţ Păle

VIDEOCONFERINŢA BURSA "AFACERI ÎN AGRICULTURĂ" / DĂNUŢ PĂLE, VICEPREŞEDINTE COMISIA PENTRU AGRICULTURĂ DIN CAMERA DEPUTAŢILOR:"Noi nu exportăm numai materie primă, ci exportăm şi subvenţii"

G.M.Ziarul BURSA #Companii / 30 octombrie 2020

Decidenţii politici din ţara noastră ar trebuie să îşi armonizeze poziţia în legătură cu politica agricolă naţională şi să fie o singură voce în negocierile de la Bruxelles cu Comisia Europeană, susţine Dănuţ Păle, vicepreşedintele Comisiei...

mai multe ştiri >>

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
Electromagnetica
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9194
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1766
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5481
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7550
Gram de aur (XAU)Gram de aur241.2482

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo