Auto

Autovehicule electrice şi hibrid, achiziţionate prin Rabla Plus

Autovehicule electrice şi hibrid, achiziţionate prin Rabla Plus

I.Ghe.Ziarul BURSA #Miscellanea / 27 august

Până acum 1403 de autovehicule electrice şi hibrid au fost achiziţionate de persoanele fizice prin intermediul programului Rabla Plus 2021, conform unui comunicat de presă remis, ieri, de Administraţia Fondului pentru Mediu.

În cadrul Programului Rabla Plus 2021, s-au înscris 6067 persoane fizice, până în prezent fiind achiziţionate 1401 autovehicule noi (828 pur electrice şi 573 electrice hibride) şi două motociclete electrice.

Concurs auto pentru doamne şi domnişoare la Bucureşti

Concurs auto pentru doamne şi domnişoare la Bucureşti

O.D.Ziarul BURSA #Miscellanea / 22 iulie

Bancurile cu şoferiţe nu îşi vor avea rostul la Women Rally Bucureşti. Etapa a II-a a Campionatului Naţional Women Rally - Bosch Car Service 2021, Trofeul Enel X, va avea loc pe 6-8 august la Bucureşti, unde sunt aşteptate la start zeci de concurente. Organizatorii au anunţat că participarea se va face cu maşina personală, iar experienţa anterioară în astfel de competiţii nu este necesară: " Participi cu maşina personală, însă locurile sunt limitate! Orice pasionată care vrea să îşi ia doza de libertate şi adrenalină la volan, într-un cadru organizat şi sigur, se poate înscrie în concurs până pe 28 iulie, pe site-ul oficial Women Rally. Participarea se face cu maşina personală, nefiind necesare experienţa anterioară în competiţiile auto sau echipamente specializate, casca de protecţie şi cagula fiind asigurate de către organizatori. Singura condiţie pe care trebuie să o îndeplinească concurentele este să posede permis de conducere de minim 2 ani.

"Coaliţie" în industria automobilelor electrice

"Coaliţie" în industria automobilelor electrice

O.D.Ziarul BURSA #Miscellanea / 22 iulie

Marile companii îşi unesc forţele atunci când piaţa o cere, dar mai ales propriile interese economice. Suzuki Motor Corp şi Daihatsu au anunţat că se vor alătura unei coaliţii pentru vehicule comerciale electrice, condusă de Toyota Motor Corp, ajutând alianţa niponă să se extindă de la camioane la vehiculele mai mici. Cei doi producători auto niponi vor achiziţiona fiecare o participaţie de 10% la societatea mixtă, la acelaşi nivel cu Isuzu Motors şi Hino Motors, în timp ce Toyota va deţine 60%. Anunţul vine pe fondul sporirii concurenţei cu care se confruntă producătorii auto din Japonia din partea giganţilor din domeniul tehnologiei şi a altor rivali care produc maşini electrice şi fără şofer.

Industria auto - slalom printre provocări

SUPLIMENT AUTOIndustria auto - slalom printre provocări

Adelina ToaderZiarul BURSA #Companii / 30 iunie

 Adelina Toader

Lumea în care trăim este marcată la fiecare pas de schimbări şi transformări, de inovaţii şi de nevoia de adaptare. Industria auto nu face nicio excepţie. După frâna bruscă pusă, anul trecut, de pandemie întregului domeniu, în urma căreia producătorii auto au fost obligaţi să-şi oprească pentru o perioadă activitatea, industria nu are încă în faţă un drum întins. Uniunea Europeană o obligă să facă virajul către vehiculele electrice cât mai curând. Comisia Europeană dezbate stabilirea unui obiectiv cu emisii zero pentru vehiculele vândute după 2035 - o schimbare uriaşă faţă de traiectoria actuală a standardelor din industrie, care ar marca o revoluţie pentru producătorii auto din Europa.

Piaţa auto din România în 2021

SUPLIMENT AUTO / ANALIZĂ ASOCIAŢIA PRODUCĂTORILOR ŞI IMPORTATORILOR DE AUTOMOBILE:Piaţa auto din România în 2021

Ziarul BURSA #Companii / 30 iunie

După anul pandemic 2020 în care s-a constatat o contracţie importantă a achiziţiilor de autoturisme, piaţa auto din ţara noastră începe să înregistreze creşteri.

Dacă în ultimele 4 luni ale anului 2020, au fost consemnate creşteri ale înmatriculărilor de autovehicule, anul 2021 a debutat cu o scădere semnificativă în luna ianuarie (-46,6%), urmată de una mai puţin importantă (-18,8%), în luna februarie, conform datelor Asociaţiei Producătorilor şi Impor­tatorilor de Automobile (APIA).

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Producţie în declin

INDUSTRIA AUTOProducţie în declin

O.D.Ziarul BURSA #Companii / 25 ianuarie

Criza sanitară a diminuat "moblitatea" oamenilor, iar acest lucru s-a reflectat în vânzarea de automobile şi implicit în producţie. Cei implicaţi în această industrie speră ca 2021 să fie anul redresării.

Program de 96.000.000 lei pentru infrastructura de încărcare a maşinilor 100% electriceTransportul prietenos cu natura reprezintă o prioritate la nivel european. Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) anunţă lansarea în dezbatere publică a programului prin care ţara noastră poate dezvolta infrastructura de încărcare a maşinilo

O.D.Ziarul BURSA #Companii / 26 noiembrie 2020

Transportul prietenos cu natura reprezintă o prioritate la nivel european. Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) anunţă lansarea în dezbatere publică a programului prin care ţara noastră poate dezvolta infrastructura de încărcare a...

Rabla Clasic vine la pachet cu Rabla Moto

Rabla Clasic vine la pachet cu Rabla Moto

I.GHE.Ziarul BURSA #Companii / 18 martie 2020

60.000 de automobile sau motociclete vechi vor putea fi înlocuite şi prin intermediul voucherelor oferite prin programul Rabla Clasic, ediţia 2020. Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, prin Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), a...

mai multe ştiri >>

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Sănătate şi FARMA - Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

15 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9484
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2646
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6171
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8523
Gram de aur (XAU)Gram de aur244.4451

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
certificateorigine.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
invietraditia.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo