Fonduri Europene

Antreprenorii, mantaua de vreme rea a Guvernului

SUPLIMENT FONDURI EUROPENE / PNRR AVEM, FINANŢĂRILE - ÎN AŞTEPTAREAntreprenorii, mantaua de vreme rea a Guvernului

GEORGE MARINESCUZiarul BURSA #Companii / 2 septembrie

Pandemia de Covid-19, crizele generate de explozia preţurilor din energie şi războiul declanşat de Federaţia Rusă în Ucraina au avut efecte şi asupra mediului de afaceri din ţara noastră, care s-a confruntat cu o lipsă a materialelor necesare din cauza disfuncţionalităţilor ce au intervenit pe lanţurile de aprovizionare, cu majorarea facturilor la utilităţile publice, cu creşterea preţurilor materialelor, fapt ce a dus la mărirea devizelor generale pentru lucrările de investiţii publice, şi cu o lipsă de finanţare din partea statului.

"Sprijinirea industriei alimentare şi a domeniului construcţiilor - priorităţile MIPE"

SUPLIMENT FONDURI EUROPENE"Sprijinirea industriei alimentare şi a domeniului construcţiilor - priorităţile MIPE"

Ziarul BURSA #Companii / 2 septembrie

(Interviu cu Marcel Ioan Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene) 

Reporter: Care este situaţia privind fondurile europene alocate mediului de afaceri? Am văzut că în ultima perioadă aţi lansat o serie de măsuri care cumulat aduc un plus de sprijin financiar de 1,5 miliarde euro pentru companiile din ţara noastră.

Marcel Boloş: Într-adevăr, pe politica de coeziune aferentă perioadei de programare 2014-2020 avem o situaţie mai specială, deoarece avem un risc de a pierde banii alocaţi, estimarea noastră fiind de 12 miliarde euro.

Infrastructura de transport şi Valul Renovării, cele mai accesate componente din PNRR

SUPLIMENT FONDURI EUROPENEInfrastructura de transport şi Valul Renovării, cele mai accesate componente din PNRR

Ziarul BURSA #Companii / 2 septembrie

Au trecut 11 luni de la vizita de la Bucureşti a preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în care eram anunţaţi că oficialii de la Bruxelles sunt de acord cu Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al ţării noastre şi ne-am fi aşteptat ca, în acest timp, mai ales că UE ne-a livrat un avans de 3,7 miliarde euro din cei 29,2 miliarde euro, să vedem demarată implementarea mai multor proiecte, pentru că guvernanţii ne-au asigurat că în documentul respectiv au trecut proiectele mature.

"Finanţarea prin intermediul împrumuturilor, şi nu prin granturi, a fost măsura aleasă pentru a susţine cât mai multe IMM-uri"

SUPLIMENT FONDURI EUROPENE / RAMONA CHIRIAC, ŞEFA REPREZENTANŢEI COMISIEI EUROPENE LA BUCUREŞTI:"Finanţarea prin intermediul împrumuturilor, şi nu prin granturi, a fost măsura aleasă pentru a susţine cât mai multe IMM-uri"

Ziarul BURSA #Companii / 2 septembrie

Lipsa accesului la finanţare, costurile ridicate ale împrumuturilor, volatilitatea pieţelor financiare şi creşterea preţurilor din energie - problemele ridicate de antreprenori la Reprezentanţa Comisiei Europene la Bucureşti 

Reporter: Parlamentul European a atras atenţia Comisiei Europene, în urmă cu două luni, că în mai multe PNRR-uri autorităţile centrale ale statelor membre nu au ţinut cont de necesităţile administraţiilor locale şi regiunilor privind includerea la finanţare a unor proiecte. Mai mulţi parlamentari europeni au transmis Comisiei că este nevoie să monitorizeze atent aceste aspecte, pentru a se asigura că se va atinge rezilienţa dorită. În aceste condiţii, care este rolul Reprezentanţei Comisiei Europene în monitorizarea modului în care autorităţile centrale ating bornele şi jaloanele asumate prin PNRR?

Ramona Chiriac: Încep prin a evidenţia faptul că bugetul pe termen lung al UE şi NextGenerationEU - instrumentul temporar conceput pentru a stimula redresarea economică - formează cel mai mare pachet de stimulente finanţat vreodată în Europa. Un cuantum total de 2.018 miliarde euro, în preţuri actuale, susţine reconstruirea Europei în perioada de după pandemia de COVID-19 şi în acest context de război.

"Vine iarna şi nu s-a implementat niciun program de independenţă energetică, nici măcar Electric-up"

SUPLIMENT FONDURI EUROPENE"Vine iarna şi nu s-a implementat niciun program de independenţă energetică, nici măcar Electric-up"

Ziarul BURSA #Companii / 2 septembrie

(Interviu cu Forin Jianu, preşedintele CNIPMMR) 

Reporter:Au trecut opt luni de când Planul Naţional pentru Redresare şi Rezilienţă a început să fie implementat în ţara noastră, dar până acum antreprenorii din ţara noastră nu au primit vreun euro din banii alocaţi. Din acest punct de vedere, ce este mai bine pentru antreprenori - să acceseze fondurile din PNRR sau să apeleze la programele derulate prin FNGCIMM, cum ar fi IMM Invest Plus? Pentru că până acum se pare că doar programele finanţate din bugetul de stat au funcţionat în sprijinirea mediului de afaceri...

Florin Jianu: Sigur că importante sunt ambele categorii de programe pentru că ele se adresează unor categorii diferite.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Cec Bank, noi campanii pentru fonduri europene

Cec Bank, noi campanii pentru fonduri europene

A.M.Bănci-Asigurări / 8 mai 2018

În perioada 9-31 mai 2018, companiile implicate în dezvoltarea de proiecte cu accesare de fonduri europene (IMM-uri, microîntreprinderi, PFA-uri, întreprinderi individuale etc.), precum şi beneficiarii publici pot accesa facilităţi de credit de...

Liviu Dragnea

Dragnea, ironic, despre condiţionarea fondurilor europene

M.D.Politică / 4 mai 2018

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut, ironic, că decizia decizia Comisiei Europene prin care fondurile europene ar putea fi condiţionate de respectarea statului de drept este o problemă mondială de care "depinde încălzirea globală sau...

mai multe ştiri >>

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

26 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9427
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1775
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4791
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.2027

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo