Securitate Cibernetică

General de armată (5 *, ret.) Marc Watin-Augouard, Fondator al CIF

Securitatea cibernetică - o condiţie sine qua non pentru "deceniul digital" ale UE

General de armată (5 *, ret.) Marc Watin-Augouard, Fondator al CIFZiarul BURSA #Companii / 27 mai

Transformarea digitală a fost mult timp neglijată de guverne, cu excepţia Statelor Unite, care au înţeles de la început care este miza. Pentru toate celelalte, implicarea sectorului privat a fost cu atât mai potrivită cu cât finanţarea implementării reţelelor depăşea limitele resurselor publice. Această retragere relativă nu mai este cazul, deoarece spaţiul cibernetic a devenit o zonă de concurenţă, confruntare şi chiar conflict.

Software-ul de spionaj mobil Pegasus - cum funcţionează şi cum vă puteţi proteja? ( I)

Software-ul de spionaj mobil Pegasus - cum funcţionează şi cum vă puteţi proteja? ( I)

Costin G. RaiuZiarul BURSA #Companii / 24 mai

Unul dintre cele mai importante evenimente din lumea cibernetică în 2021 este reprezentat de rezultatele unei investigaţii realizate de The Guardian şi de alte 16 organizaţii media, care a constatat că peste 30.000 de activişti pentru drepturile omului, jurnalişti şi avocaţi din întreaga lume ar fi putut fi ţinta unui spyware Pegasus (Pegasus este un aşa-numit "software de supraveghere legală" dezvoltat de compania israeliană NSO).

La rădăcina răului: memoria noastră devine un creuzet de "cunoştinţe necunoscute"

La rădăcina răului: memoria noastră devine un creuzet de "cunoştinţe necunoscute"

Laurent ChrzanovskiZiarul BURSA #Companii / 20 mai

Laurent Chrzanovski

Anul trecut, într-un eseu socio-psihologic în memoria lui Donald Rumsfeld, renumitul filozof Slavoj Zizek a amintit discursul rostit de regretatul secretar american al apărării în 2002, cu puţin timp înainte de războiul din Irak. (1) În acest discurs, în mod intenţionat sau nu, Rumsfeld a menţionat concepte esenţiale ale filozofiei antice, şi anume necunoscutele necunoscute, cunoscutele necunoscute şi cunoscutele cunoscute. Cu toate acestea, lipsea un concept foarte recent: necunoscutele cunoscute.

"Cele mai multe atacuri cibernetice vizează industria de retail"

VASILE VOICU, HEAD OF DIGITAL SERVICES ORANGE ROMÂNIA:"Cele mai multe atacuri cibernetice vizează industria de retail"

M.G.Ziarul BURSA #Miscellanea / 19 mai

Costul mediu estimat pe companie al unei breşe de securitate la nivel global a fost de 3,5 milioane de euro în 2021 

Cele mai multe atacuri cibernetice din ţara noastră vizează industria de comerţ cu amănuntul şi industria transporturilor, a afirmat, ieri, Vasile Voicu, directrorul diviziei de servicii digitale de la Orange România, în cadrul conferinţei "Factorul Uman în Securitatea Cibernetică", organizată de Cyber Space Academy.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
De la James BOND / 007 la OSS365...

De la James BOND / 007 la OSS365...

Didier SPELLAZiarul BURSA #Companii / 16 mai

1. De la James Bond / 007...(de la o definiţie la un tip de personaj) 

Un spion sau agent secret este o persoană care se ocupă cu spionajul sau, în general, cu o activitate legată de colectarea clandestină de informaţii secrete sau de...

Marius Humelnicu

VIDEOCONFERINŢA SECURITATEA CIBERNETICĂ / MARIUS HUMELNICU, PREŞEDINTELE COMISIEI PENTRU COMUNICAŢII ŞI TEHNOLOGIA INFORMAŢIEI DIN SENAT:"Avem nevoie de joint-venture-uri în care comunicaţiile şi tehnologia să joace un rol important privind securitatea cibernetică"

George MarinescuZiarul BURSA #Companii / 8 decembrie 2021

Actuala pandemie demonstrează cât de importante au devenit activele digitale şi consemnează că tranziţia digitală a devenit o prioritate naţională şi europeană, atât timp cât factorul digital este indispensabile pentru accesarea serviciilor...

Vlad Stoichiţescu

VIDEOCONFERINŢA SECURITATEA CIBERNETICĂ / VLAD STOICHIŢESCU, HEAD OF TECHNOLOGY RISKS DIVISION, OTTO BROKER:"O organizaţie rezilientă poate să se recupereze rapid după un atac cibernetic reuşit"

A.I.Ziarul BURSA #Companii / 8 decembrie 2021

"Întrebarea nu este dacă, ci când vom fi atacaţi" 

O organizaţie rezilientă este pregătită să prevină şi să urmărească riscurile cibernetice, îmbunătăţindu-şi constant securitatea, dar în acelaşi timp este şi una care poate să se...

Vasile Voicu

VIDEOCONFERINŢA BURSA - "SECURITATEA CIBERNETICĂ" / VASILE VOICU, MANAGER SECURITY SOLUTIONS, TELEKOM ROMÂNIA:"Industria de apărare cyber creşte, dar atacatorii sunt uneori cu un pas înainte"

Emilia OlescuZiarul BURSA #Companii / 16 decembrie 2020

Acest an a fost unul cu totul special, din punct de vedere al securităţii cibernetice, este de părere Vasile Voicu, Manager Security Solutions în cadrul Telekom România. Conform domniei sale, pandemia de Covid - 19 a adus la îndemâna atacatorilor...

Anton Rog

VIDEOCONFERINŢA BURSA - "SECURITATEA CIBERNETICĂ" / ANTON ROG, DIRECTOR GENERAL, CENTRUL NAŢIONAL CYBERINT:"Găzduirea Centrului European pentru Securitate Cibernetică - o victorie a statului român"

A.V.Ziarul BURSA #Companii / 16 decembrie 2020

"Ora exactă în materie de noutăţi tehnologice se va da prin România" 

Faptul că ţara noastră va găzdui pentru prima dată de la intrarea în UE o agenţie europeană, respectiv Centrul European pentru Securitate Cibernetică, reprezintă o...

Virgilius Stănciulescu

VIDEOCONFERINŢA BURSA - "SECURITATEA CIBERNETICĂ" / VIRGILIUS STĂNCIULESCU, DIRECTOR DIRECŢIA IT ŞI PROTECŢIA DATELOR, ANCOM:"Există posibilitatea ca următoarea criză să fie una cibernetică"

A.T.Ziarul BURSA #Companii / 16 decembrie 2020

Dacă în prezent vorbim de o criză medicală de care se profită cibernetic, există posibilitatea ca următoarea criză să fie una cibernetică, a declarat Virgilius Stănciulescu, Director Direcţia IT şi Protecţia Datelor în cadrul Autorităţii...

mai multe ştiri >>

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9429
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6098
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8066
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.5597

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo