Investiţii Personale

PIAŢA VALUTARĂ Euro s-a depreciat la 4,9432 lei

Gabriela BucătaruZiarul BURSA #Investiţii Personale / 13 septembrie

Euro a scăzut, vineri, cu 0,5 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,9432 lei/euro.

Pe pieţele externe, vineri, în jurul orelor 16:15, un euro era tranzacţionat la 1,1826 dolari, în apreciere cu 0,01% faţă de închiderea precedentă, potrivit datelor Investing.com.

Tranzacţiile pe euro/dolar au deschis la 1,1826 dolari şi au avut loc, până la ora menţionată, între un minim de 1,1818 şi un maxim de 1,1851.

Aurel Petrescu. Balcic, Castelul

PLASAMENTE ALTERNATIVECivilizaţia cărţii

Marius TiţaZiarul BURSA #Investiţii Personale / 13 septembrie

Marius Tiţa

Copilăria era marcată de două date importante, 15 iunie, când începea pătrimea feerică a vieţii de copil, vacanţa de vară, şi 15 septembrie, drama întoarcerii la şcoală, momentul când îţi dai seama că viaţa e nedreaptă, că au trecut prea repede trei luni, că trebuia să fim avertizaţi, cam pe la 1 septembrie, că fericirea avea să se epuizeze, în curând. Nu cred în poveştile cu nerăbdarea de a te întoarce în bancă, să îţi revezi colegii, să povesteşti ce ai făcut în vacanţă, de a te reîntâlni cu profesorii pe care îi iubeai enorm, să primeşti noile manuale, să simţi că ai crescut un an, că eşti mai mare.

OPINIICât de scumpe sunt acţiunile din plasamentele private?

Cristian DogaruZiarul BURSA #Investiţii Personale / 08 septembrie

Ne-am obişnuit să vedem creşteri susţinute în primele zile ale listarii la BVB, în prima fază a obsesiei pentru "companiile antreprenoriale".

Apoi entuziasmul s-a mai temperat, au apărut şi acţiunile care scădeau imediat după listare, deşi plasamentul privat se închisese cu suprasubscriere (Vifrana, Allview, Appraisal&Valuation), iar investitorii au început să se uite şi la multipli bursieri ai acestor companii, remarcând faptul că antreprenorii dornici să apară în vitrina bursei începeau să ceară preţuri din ce în ce mai mari pentru acţiunile din plasamentul privat, alimentaţi în aşteptările lor de profilul speculativ al investitorilor care subscriau.

Mai mult, unele companii au început să raporteze profituri în scădere accentuată imediat după listare sau chiar pierderi, semnalizând celor care doreau să vadă fenomenul că o companie care se pregăteşte de listare are bine cosmetizate rezultatele şi nu e lucru uşor repetarea lor în lunile următoare.

Pictorul Emil Ciocoiu şi portretul omagial al lui Enescu

PLASAMENTE ALTERNATIVEEnesco, diverse

Marius TiţaZiarul BURSA #Investiţii Personale / 06 septembrie

Marius Tiţa

Este în plină desfăşurare un eveniment legendar, Festivalul Internaţional "George Enescu", aflat la a XXV-a sa ediţie. Vlad Bogdănaş, muzicianul român stabilit în Franţa, a ţinut să dedice concertul Cvartetului Danel, din care face parte de mai bine de 15 ani, compozitorului Vladimir Mendelssohn, plecat dintre noi cu puţin timp în urmă, şi pictorului Emil Ciocoiu, de la a cărui moarte s-a împlinit un an.

OPINIINu toate plasamentele private ajung vedete, unele pot muri ca speranţe

Cristian DogaruZiarul BURSA #Investiţii Personale / 03 septembrie

După modelele de succes precum Norofert, Mam Bricolaj, Agroland sau Safetech, lumea bursieră îşi fixase orizontul de aşteptare sus, ca şi cum în capitalism toată lumea prosperă.

Or, drumul spre glorie şi recunoaştere e plin de mormintele celor ce eşuează încercând să ajungă sus. Numai că, în vâltoarea cotaţiilor multiplicate încă din prima zi de la listare, s-a uitat că nu toate plasamentele private vor deveni poveşti de succes peste ani şi că unele companii mai pot să şi falimenteze, în drumul lor de la afaceri mici la societăţi mari.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Ion Sideri prezentând bustul lui Evanghelie Zappa la Academia Română

PLASAMENTE ALTERNATIVE20, 21, Tokio!

Marius TiţaZiarul BURSA #Investiţii Personale / 26 iulie

Marius Tiţa

Au început Jocurile Olimpice, ediţia Tokio, 2020. Ştiu, suntem în 2021, iar observaţia nu mai este deloc un banc bun. Ştim cu toţii că pandemia a amânat această ediţie a jocurilor sportive ce se ţin din patru în patru ani şi, chiar în acest an,...

Ion Andreescu.Femei în parc

PLASAMENTE ALTERNATIVEMărţişor

Marius TiţaZiarul BURSA #Investiţii Personale / 01 martie

Marius Tiţa

Mic şi obraznic este măr­ţişorul acesta, pe care îl sărbătorim la început de martie, prima lună de primăvară. De fapt, mărţişorul este chiar martie, plin de viaţă renăs­cândă, zănatic şi obraznic, hormonal şi romantic, plin de rituri şi...

Anul la bilanţ

PLASAMENTE ALTERNATIVEAnul la bilanţ

Marius TiţaZiarul BURSA #Investiţii Personale / 21 decembrie 2020

Marius Tiţa

Sună groaznic, de fapt, bilanţul este groaznic. Ne gândim, în primul rând, la cei plecaţi dintre noi, multe nume mari, mulţi artişti. Apoi, totul a fost închis, de tot, mai mult sau mai puţin. La fel muzeele, galeriile, sălile de vânzări de artă,...

mai multe ştiri >>
Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

16 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9482
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2041
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5494
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8091
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.3689

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Codul comercial român
energynomics.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo