Jurnal Bursier

Europa şi SUA rămân concentrate pe raportările companiilor

BURSELE LUMIIEuropa şi SUA rămân concentrate pe raportările companiilor

A.V.Ziarul BURSA #Internaţional / 02 august

Pieţele din Europa au scăzut vineri, după ce încheiaseră ziua anterioară la un record maxim. Investitorii au fost în continuare atenţi la raportările financiare ale companiilor.

Euronext Paris

- Titlurile grupului auto francez Renault SA au coborât cu 3,4%, la 32,02 euro. Renault a raportat un profit net de 368 milioane de euro pentru primele şase luni din 2021, comparativ cu pierderile de 7,39 miliarde de euro din primul semestru din 2020.

Sesiune mixtă pentru indici, pe fondul unui rulaj redus

BVBSesiune mixtă pentru indici, pe fondul unui rulaj redus

A.I.Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 02 august

Acţiunile Banca Transilvania - pe prima treaptă în topul lichidităţii  

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au închis neconcludent ultima sesiune bursieră a săptămânii, într-o zi cu deprecieri în pieţele europene.

Indicele BET, al celor mai lichide şaptesprezece acţiuni de la bursa noastră, cu excepţia SIF-urilor, a avut un declin de 0,22%, la 11.848,61 de puncte, în timp ce indicele BET-BK, reperul de performanţă al fondurilor de investiţii în acţiuni, a urcat cu 0,06%, la 2.300,04 puncte.

Bursele europene se menţin pe creştere datorită raportărilor companiilor

BURSELE LUMIIBursele europene se menţin pe creştere datorită raportărilor companiilor

A.V.Ziarul BURSA #Internaţional / 30 iulie

Pieţele din Europa au crescut ieri, investitorii având în atenţie, în continuare, raportările financiare ale companiilor din regiune.

London Stock Exchange

- Titlurile Aston Martin Lagonda Global Holdings Plc s-au apreciat cu 3,1%, la 1.988,07 pence la ora locală 14.19. Vânzările producătorului auto au crescut cu 224% în primul semestru, datorită primului său SUV, DBX, iar pierderile companiei s-au atenuat în aceeaşi perioadă. Vehiculul DBX 4x4, care a intrat în producţia în urmă cu doar un an, a reprezentat peste jumătate din cele 2.901 de vehicule comercializate de Aston Martin în perioada ianuarie-iunie.

- Indicele FTSE 100 a crescut cu 1%, la 7.087,78 puncte la ora 14.21.

Revenire pentru BET după două zile de scăderi

BVBRevenire pentru BET după două zile de scăderi

Mihai GongoroiZiarul BURSA #Piaţa de Capital / 30 iulie

Capitalizare de 140 milioane lei pentru Arctic Stream (AST), după prima zi în piaţa AeRO, cu 33% peste cea din plasament 

Opt din cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri pe plus, indicele principal BET marcând o creştere în ton cu restul pieţei de 0,55%, pe un rulaj de vară în piaţa principală de acţiuni, de 30,05 milioane de lei. Singurul indice pe minus de ieri a fost BET-FI, cu o scădere de 0,11%.

Totalul valorii tranzacţiilor de ieri de la BVB se ridică la 71,31 milioane de lei, din care 7,7 milioane de lei s-au realizat în pieţele de obligaţiuni şi structurate. Pieţele europene şi cele americane s-au tranzacţionat în creştere ieri, cu indicii americani S&P 500 şi Dow Jones în teritoriul unor noi maxime istorice după şedinţa Federal Reserve (Fed) de miercuri.

Bursele europene revin pe creştere

BURSELE LUMIIBursele europene revin pe creştere

A.V.Ziarul BURSA #Internaţional / 29 iulie

Pieţele din Europa au crescut ieri, în majoritate, investitorii reacţionând la raportările financiare ale companiilor din regiune.

London Stock Exchange

- Titlurile băncii britanice Barclays Plc s-au apreciat cu 3%, la 174,52 pence la ora locală 14.28, după ce aceasta a anunţat redresarea profitului său în trimestrul al doilea.

- Acţiunile companiei aeriene maghiare low-cost Wizz Air Holdings Plc au consemnat un plus de 6%, la 4.939 pence la ora 14.28. Wizz Air se aşteaptă, în iulie şi august, la o creştere a capacităţii de zbor între 90% şi 100% din nivelul de dinaintea pandemiei, pe fondul majorării cererii pentru călătorii în Europa, după atenuarea restricţiilor.

- Acţiunile British American Tobacco Plc au coborât cu 1,2%, la 2.738 pence la ora 14.28. Compania a raportat scăderea profitului său brut în primele şase luni din 2021.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Oscilaţii modeste pentru indici

BVBOscilaţii modeste pentru indici

A.I.Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 iulie

Capitalizare bursieră de 54,5 milioane de lei pentru Air Claim, după prima zi în piaţa AeRO Acţiunile One United se află cu 10% sub preţul din ofertă, după două săptămâni de la listare  

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut...

Indicii fac un pas în spate

BVBIndicii fac un pas în spate

A.I.Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 iulie

Prime Transaction: "Tranzacţiile cu acţiunile Banca Transilvania au asigurat aproape o treime din rulajul zilnic" 

Opt din cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut scăderi în sesiunea de tranzacţionare de ieri, în ton...

Creşteri pentru indici

BVBCreşteri pentru indici

A.I.Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 iulie

Rulaj sub media zilnică a anului  

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au crescut în sesiunea de tranzacţionare de ieri, în ton cu aprecierile din pieţele europene. Indicele BET, al celor mai tranzacţionate şaptesprezece acţiuni de la...

mai multe ştiri >>
Dtlawyers
Apanova
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9198
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1348
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7754
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.1200

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo