Telecomunicaţii

Dr. Nicolae Oacă

O soluţie pentru depăşirea impasului tehnologiei 5G din România

Dr. Nicolae OacăZiarul BURSA #Companii / 09 octombrie

1. 5G - o tehnologie vulnerabilă 

Dacă tehnologiile 2G, 3G, 4G aveau în obiectiv omul şi nevoile lui de comunicare, tehnologia 5G, care oferă viteze mai mari şi latenţă mai scăzută, are în obiectiv, în plus, conectarea obiectelor create de om cu aplicaţii în toate industriile, în întreaga societate, de unde şi rolul de motor al transformării digitale al economiilor naţionale: o şansă pentru transformarea digitală a României!

Mihnea Rădulescu

OPINIA SPECIALISTULUI Digitalizarea companiilor mici şi mijlocii: calea către rezilienţă şi reconstrucţie

Mihnea Rădulescu, Enterprise Business Unit Director, Vodafone Romania Ziarul BURSA #Companii / 06 octombrie

Este larg acceptat faptul că IMM-urile sunt "coloana vertebrală" a economiei româneşti. La nivelul României, întreprinderile mici generează 52,7% din valoarea adăugată totală şi 65,8% din locurile de muncă, ceea ce le face parte integrantă a inovării şi a creării de locuri de muncă.

Încă un an pierdut pentru tehnologia 5G

Încă un an pierdut pentru tehnologia 5G

Dr. Nicolae OacăZiarul BURSA #Companii / 30 septembrie

De câţiva ani, România tot amână organizarea licitaţiei pentru licenţele 5G. Prima planificare a licitaţiei, anunţată în 2017, a fost pentru anul 2018. A urmat amânarea pentru anul 2019 şi apoi amânarea pentru acest an, 2020, când situaţia este la fel de "clară" ca anul trecut.

Jean Badea

VIDEOCONFERINŢA BURSA "TELECOMUNICAŢIE & EDUCAŢIE" / JEAN BADEA, CONSILIER ÎN MINISTERUL EDUCAŢIEI:"Resursa de internet este una dintre cele mai importante în actul educaţional"

E.O.Ziarul BURSA #Companii / 04 septembrie

Badea: "Din cele 5000 de clădiri din sistemul educaţional care nu sunt conectate la internet, pentru 2800 de clădiri se vor face demersuri să fie conectate la internet până la data de 14 septembrie" 

Din momentul în care segmentul de educaţie online ocupă un spaţiu mult mai mare - de la începutul pandemiei -, cele două domenii - telecomunicaţiile şi educaţia - şi-au consolidat relaţia, subliniază Jean Badea, Consilier al Ministrului Educaţiei şi Cercetării şi Şef Serviciu Informatizare în cadrul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Andrei Pop

VIDEOCONFERINŢA BURSA "TELECOMUNICAŢIE & EDUCAŢIE" / ANDREI POP, DEPUTAT:"Este nevoie de o strategie naţională care să stabilească priorităţile cu privire la noile tehnologii"

G.M.Ziarul BURSA #Companii / 04 septembrie

Pandemia ne-a ajutat să accelerăm transformarea digitală şi procesul digital, atât la nivel instituţional, cât şi la nivel privat, pentru că ne-am trezit peste noapte "lucrând din offline în online, constrânşi de restricţiile de distanţare impuse prin măsurile sanitare", a afirmat deputatul Andrei Pop, membru al Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din Camera Deputaţilor.

Ediţia din 20.10.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Dragoş Preda

VIDEOCONFERINŢA BURSA "TELECOMUNICAŢIE & EDUCAŢIE" / DRAGOŞ PREDA, SECRETAR DE STAT, MINISTERUL TRANSPORTURILOR, INFRASTRUCTURII ŞI COMUNICAŢIILOR:"Cadrul legal pentru lansarea licitaţiei 5G trebuie definit până la finalul anului"

A.T.Ziarul BURSA #Companii / 04 septembrie

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor are, în prezent, în analiză punctele de vedere şi observaţiile cu privire la proiectul de lege privind tehnologia 5G, a afirmat Dragoş Preda, secretar de stat în cadrul Ministerului de...

Tănase Stamule

VIDEOCONFERINŢA BURSA "TELECOMUNICAŢIE & EDUCAŢIE" / TĂNASE STAMULE, CONSILIER DE STAT ÎN CADRUL CANCELARIEI PRIM-MINISTRULUI:"Digitalizarea este un multiplicator de creştere a productivităţii şi a eficienţei actului economic"

A.T.Ziarul BURSA #Companii / 04 septembrie

Procesele digitalizate devin un multiplicator foarte mare de creştere a productivităţii şi a eficienţei actului economic, consideră Tănase Stamule, consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului în domeniul economiei şi Decan al...

Marian Murguleţ

DEZBATEREA ONLINE BURSA - CE PROBLEME PREZINTĂ TEHNOLOGIA 5G ŞI CE PROBLEME REZOLVĂ / MARIAN MURGULEŢ, SECRETAR DE STAT ŞI CHIEF INFORMATION OFFICER LA GUVERN:"Statul trebuie să se asigure că reţelele 5G nu pot fi folosite împotriva sa ori ale aliaţilor săi"

Mihai GongoroiZiarul BURSA #Companii / 14 august

Un pas important pentru organizarea licitaţiei 5G de acordare de spectru o reprezintă transpunerea memorandumului pe 5G semnat între guvernul României şi guvernul Statelor Unite ale Americii, iar statul român trebuie să se asigure că reţelele 5G...

Andrei Pop

DEZBATEREA ONLINE BURSA - CE PROBLEME PREZINTĂ TEHNOLOGIA 5G ŞI CE PROBLEME REZOLVĂ / ANDREI POP, MEMBRU AL COMISIEI PENTRU TEHNOLOGIA INFORMAŢIEI ŞI COMUNICAŢIILOR DIN CAMERA DEPUTAŢILOR:"Prioritar este să ne asigurăm că reţelele 5G sunt sigure"

George MarinescuZiarul BURSA #Companii / 14 august

Reţelele 5G deschid noi oportunităţi pentru întreprinderi, pot transforma sectoarele critice şi, în cele din urmă, vin în sprijinul cetăţenilor, pentru că accesul la tehnologie înseamnă o viaţă mai bună, a afirmat deputatul Andrei Pop, care a mai...

Liviu Popescu

DEZBATEREA ONLINE BURSA - CE PROBLEME PREZINTĂ TEHNOLOGIA 5G ŞI CE PROBLEME REZOLVĂ / LIVIU POPESCU, DIRECTOR ÎN CADRUL AOMR:"Proiectul de lege iniţiat de minister introduce incertitudine tehnică în privinţa achiziţiilor de echipamente"

George MarinescuZiarul BURSA #Companii / 14 august

Proiectul de lege aflat până luni, 17 august, în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, este criticat şi de reprezentanţii operatorilor mobili din România, care susţin că viitorul act...

Alexandru Borcea

DEZBATEREA ONLINE BURSA - CE PROBLEME PREZINTĂ TEHNOLOGIA 5G ŞI CE PROBLEME REZOLVĂ / ALEXANDRU BORCEA, PREŞEDINTE ARIES:"Termenul de dezbatere publică pentru proiectul de lege pe implementarea 5G ar trebui prelungit"

M.G.Ziarul BURSA #Companii / 14 august

Termenul pentru dezbaterea publică pentru proiectul de lege privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice şi de comunicaţii de interes naţional şi condiţiile implementării reţelelor 5G ar trebui prelungit de la 8 zile...

Gelu Maravela

DEZBATEREA ONLINE BURSA - CE PROBLEME PREZINTĂ TEHNOLOGIA 5G ŞI CE PROBLEME REZOLVĂ / GELU MARAVELA, FOUNDING PARTNER, MPR PARTNERS:"Proiectul legislativ privind implementarea 5G nu se orientează pe o soluţie tehnică"

Alina VasiescuZiarul BURSA #Companii / 14 august

"Actul normativ are nevoie de o consultare publică de durată şi consistentă" 

Proiectul legislativ privind implementarea 5G este centrat pe un memorandum, pe o declaraţie de principii, spune Gelu Maravela, Founding Partner, MPR...

Ion Dragne

DEZBATEREA ONLINE BURSA - CE PROBLEME PREZINTĂ TEHNOLOGIA 5G ŞI CE PROBLEME REZOLVĂ / ION DRAGNE, MANAGING PARTNER, DRAGNE&ASOCIAŢII:"Proiectul legislativ privind implementarea 5G prezintă vicii care pot fi veritabile teste de constituţionalitate sau de legalitate"

A.T.Ziarul BURSA #Companii / 14 august

Proiectul de lege privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice şi de comunicaţii de interes naţional şi condiţiile implementării reţelelor 5G conţine câteva vicii care pot fi veritabile teste de constituţionalitate sau...

Valentin Negoiţă

DEZBATEREA ONLINE BURSA - CE PROBLEME PREZINTĂ TEHNOLOGIA 5G ŞI CE PROBLEME REZOLVĂ / VALENTIN NEGOIŢĂ, PREŞEDINTE APDETIC:"Este nevoie de o dezbatere pe 5G la care să participe şi jucătorii şi experţii din piaţă"

E.O.Ziarul BURSA #Companii / 14 august

Producătorii nu pot funcţiona fără utilizatori, iar preţurile din piaţă trebuie să fie competitive, este de părere Valentin Negoiţă, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi Distribuitorilor de Echipamente de Tehnologia Informaţiei şi...

Nicolae Oacă

DEZBATEREA ONLINE BURSA - CE PROBLEME PREZINTĂ TEHNOLOGIA 5G ŞI CE PROBLEME REZOLVĂ / DR. NICOLAE OACĂ, CONSULTANT ÎN TELECOMUNICAŢII:"Tehnologia 5G va avea întotdeauna o problemă de securitate, indiferent de tipul furnizorului"

Mihai GongoroiZiarul BURSA #Companii / 14 august

Licitaţia 5G s-ar putea să nu se ţină nici anul acesta, după ce anul trecut a fost blocată de memorandumul cu SUA şi de OUG 114/2018, preconizează dr. Oacă  

Dr. Nicolae Oacă: "Telecomunicaţiile trebuie scoase urgent de sub tutela...

mai multe ştiri >>
DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

19 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1456
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5464
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3917
Gram de aur (XAU)Gram de aur254.7806

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
ROMANIAN ENERGY DAY 2020
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo