Turism

Creta - insula în care istoria, mitologia, relaxarea şi gastronomia merg mână-n mână

VIDEO - JURNAL DE CĂLĂTORIECreta - insula în care istoria, mitologia, relaxarea şi gastronomia merg mână-n mână

Emilia OlescuZiarul BURSA #Companii / 18 iunie

Cu circa 700.000 de locuitori, aproape 40 de milioane de rădăcini de măslini, cu 1 milion de oi şi capre declarate oficial, cu legende despre zei, istorie şi cultură, cu 440 de plaje, cu munţi şi platouri naturale, hoteluri de lux care uimesc prin opulenţă şi arhitectură, cu cel mai bun ulei de măsline şi delicatese unice prin naturaleţea şi originalitatea lor, Creta sau Insula lui Zeus - cea mai mare dintre cele 6000 de insule ale Greciei - este un loc de vis, unde lucrurile se întâmplă pas cu pas ("siga-siga", cum spun localnicii), preferat de turişti din toate ţările.

Hotelierii cretani au profitat de pandemie să se dezvolte

VIDEO - CORESPONDENŢĂ DIN CRETAHotelierii cretani au profitat de pandemie să se dezvolte

Emilia OlescuZiarul BURSA #Companii / 16 iunie

Statul grec a susţinut cu sume importante afacerile din turism Turiştii sunt precauţi şi nu-şi mai cumpără vacanţe organizate ca înainte de pandemie, ci se focusează pe last minute-uri, ceea ce dă peste cap mai ales planurile companiilor din aviaţie Reprezentanţii turismului cretan se aşteaptă să urmeze un sezon exploziv 

Turismul se numără printre cele mai afectate sectoare de pandemia de Covid-19, la nivel global, în contextul în care prima parte a anului trecut a fost lock-down în majoritatea ţărilor, iar restul anului a fost caracterizat de restricţii, atât la nivelul fiecărui stat, cât şi în toată Europa.

Tronson nou pe Via Transilvanica

Tronson nou pe Via Transilvanica

O.D.Ziarul BURSA #Miscellanea / 08 iunie

Amatorii de mişcare în natură vor beneficia începând cu această lună de un nou traseu, într-o zonă interesantă. Deja cunoscuta Via Transilvanica s-a îmbogăţit cu o nouă porţiune de drum, una în care se va bucura şi de un eveniment de "împrietenire" cu drumeţii. Asociaţia Tăşuleasa Social, alături de compania Datacor, au inaugurat o nouă porţiune de 20 de km a tronsonul Via Transilvanica de la Ciosa la Lunca Ilvei, şi anunţă evenimentul Via Transilvanica Maraton care va avea loc pe acest traseu pe 18-19 Iunie.

"Staţiunile balneo-climaterice sunt o soluţie de a însănătoşi populaţia cu cheltuieli mai mici decât cele din spitale. Staţiunile dispun de aer ionizat, ape minerale şi ar trebui să punem în practică un program de prevenţie pentru afecţiunile respiratorii. Apoi, cei afectaţi de Covid, care au trecut prin boală, ar putea să meargă în staţiune pentru a îşi consolida sistemul imunitar şi aparatul respirator. (...) Avem 30% din apele minerale ale Europei, dar degeaba le avem dacă nu ştim ce să facem cu ele. Degeaba avem vouchere, dacă ele sunt numai pentru sectorul privat", a spus Janos Fulop-Nagy.

Vouchere de vacanţă şi impozit zero pe salariul minim - cerinţele patronatelor din turism

George MarinescuZiarul BURSA #Companii / 04 iunie

Turismul este cea mai afectat sector de activitate în urma restricţiilor impuse de pandemie, iar singurele soluţii pentru revitalizarea agenţilor economici din domeniul respectiv le reprezintă reintroducerea voucherelor de vacanţă şi neimpozitarea salariului minim, au afirmat, ieri, participanţii la dezbaterea care a avut loc în Comisia pentru Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor, pe tema revigorării acestei industrii ce reprezintă 5% din Produsul Intern Brut. Pe lângă deputaţi, membrii ai respectivei Comisii, la dezbatere au mai participat reprezentanţii Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), Asociaţiei Incoming România, Asociaţiei de Promovare Turistică, Alianţei pentru Turism, Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR) şi Asociaţiei Delta Dunării. Ei au atras atenţia că este nevoie şi de TVA zero care să stimuleze atragerea turiştilor străini la noi în ţară, de un cadru legal stabil şi predictibil şi de susţinere financiară pentru pierderile suferite din cauza restricţiilor din ultimul an.

Marsa Matrouh - o experienţă turistică completă pe malul mediteranean al Egiptului

CORESPONDENŢĂ DIN EGIPTMarsa Matrouh - o experienţă turistică completă pe malul mediteranean al Egiptului

Irina MarinZiarul BURSA #Companii / 26 mai

Amplasată într-un mare golf circular şi protejată de o serie de stânci ce formează un dig natural, Marsa Matrouh sau Riviera de nord a Egiptului oferă o experienţă completă oricărui tip de turist, fiind înconjurată de plaje lungi cu nisip alb strălucitor (ca Agiba şi Gharam), presărată cu hoteluri de lux şi având în apropiere vestigii istorice de renume mondial care se pot vizita.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
O zi cât o vacanţă în Delta Dunării

O zi cât o vacanţă în Delta Dunării

Gabriela UngureanuZiarul BURSA #Companii / 26 mai

Delta Dunării a reuşit să depăşască pandemia şi să se poziţioneze în topul celor mai căutate destinaţii interne datorită numărului scăzut de cazuri de Covid-19 din regiune, dar şi a măsurilor de siguranţă adoptate de autorităţi.

FAPT preia preşedinţia rotativă a Alianţei pentru Turism

FAPT preia preşedinţia rotativă a Alianţei pentru Turism

A.B.Miscellanea / 15 decembrie 2020

Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România va prelua preşedinţia rotativă a Alianţei pentru Turism (APT) începând cu 1 ianuarie 2021, Consiliul Director al FAPT mandatându-l pentru aceasta pe domnul Alin Chipăilă, preşedinte al...

mai multe ştiri >>

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

18 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1340
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4992
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7441
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2808

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo