Turism

Descoperiţi India! Oportunităţi economice în Dadra şi Nagar Haveli & Daman şi Diu

Descoperiţi India! Oportunităţi economice în Dadra şi Nagar Haveli & Daman şi Diu

Ziarul BURSA #Internaţional / 13 septembrie

Prezentare 

Situate între Gujarat şi Maharashtra, Dadra şi Nagar Haveli au aderat la statul indian în 1961. De asemenea, situate pe coasta de vest a Indiei, Daman şi Diu au apărut după separarea de Goa în 1987.

Dadra si Nagar Haveli si Daman si Diu au inregistrat exporturi in valoare de aproape 3,82 miliarde de dolari in 2019-2020.

90 de zone industriale si 7100 de unitati industriale in Daman si Diu

80% din productia de tesaturi de poliester provine din Dadra si Nagar Haveli

Productie de peste in valoare de 43 milioane de dolari inregistrata in Daman si Diu

"Investiţiile din turism în perioada 2021-2027 trebuie să respecte obiectivele de politică economică, socială şi de mediu ale Comisiei Europene"

DG REGIO:"Investiţiile din turism în perioada 2021-2027 trebuie să respecte obiectivele de politică economică, socială şi de mediu ale Comisiei Europene"

G.M.Ziarul BURSA #Internaţional / 10 septembrie

Sprijinirea turismului trebuie să se numere printre priorităţile Comisiei Europene şi ale statelor membre ale Uniunii pentru perioada 2021-2027, susţin membrii Comitetului Economic şi Social European, reuniţi recent în insula Rhodos, Grecia.

"Este nevoie ca politica de coeziune să prevadă inestiţii în domeniul turismului pentru perioada 2021-2027, datorită poziţiei strategice a acestui domeniu de activitate în dezvoltarea socială, economică şi teritorială. Investiţiile respective trebuie să fie în concordanţă cu obiectivele de politică economică, socială şi de mediu ale Comisiei Europene pentru exerciţiul financiar 2021-2027", a arătat Miguel Hernandez Littlewood, reprezentant al DG Regio, pentru "Creştere incluzivă, dezvoltare urbană şi teritorială".

Domnia sa a precizat că turismul contribuie cu 9,5% din PIB-ul Uniunii Europene şi a creat şi susţinut 22,6 milioane de locuri de muncă (12% din totalul locurilor de muncă din cadrul UE), fiind astfel un ecosistem industrial complementar.

Plan integrat pentru sprijinirea activităţilor din turism

ITALIAPlan integrat pentru sprijinirea activităţilor din turism

G.M.Ziarul BURSA #Internaţional / 10 septembrie

Răspândirea Covid-19 şi măsurile restrictive introduse la nivel global, european şi naţional s-au resimţit din plin asupra turismului din Italia, un sector de activitate a cărui contribuţie de 230 miliarde euro reprezintă 13% din Produsul Intern Brut al ţării respective, sector în care este angajată 15% din forţa de muncă din Peninsulă, se arată în materialul prezentat de reprezentanţii "Confederazione Nazionale dell'Artigianato e della Piccola e Media Impresa", care au participat la dezbaterea organizată de Comitetul Economic şi Social European în insula Rhodos, Grecia.

În ianuarie 2020, înainte de debutul pandemiei, Italia a înregistrat cu 500.000 de sosiri mai mult decât în ianuarie 2019, se arată în documentul respectiv. La sfârşitul anului 2020, comparativ cu 2019, a fost înregistrată o scădere de 74,6% la numărul sosirilor în facilităţile de cazare şi de 70,3% în privinţa numărului de înnoptări ale turiştilor străini şi interni. Practic, după ianuarie 2020 a fost stopată tendinţa de creştere a fluxurilor turistice interne şi externe începută în 2015. Recuperarea treptată a fluxurilor turistice interne, care a început în iunie 2020, a durat din păcate până în în luna august a anului trecut, şi a fost fost întreruptă începând din septembrie până în luna aprilie 2021, când au fost introduse primele măsuri pentru reluarea activităţilor economice şi sociale, facilitate de creşterea planului de vaccinare şi de introducerea Green Pass.

Antreprenorii din Italia arată că sezonul estival 2021 a consemnat cifre importante pentru turismul intern, mai ales cu privire la sejururile pe mare (în diferite destinaţii maritime), la munte sau în zona lacurilor, cifre care au depăşit procentele înregistrate în sezonul pre-estival din 2019.

Grafică de MAKE

FPTR ACUZĂ:Industria turismului, în proces de dezintegrare din cauza MEAT

George MarinescuZiarul BURSA #Companii / 10 septembrie

Patronii din turism, nemulţumiţi de OUG 65/2021, adoptată fără avizul CES FPTR: "Prin eliminarea posturilor de ataşaţi de turism, se doreşte de fapt contractarea serviciilor de promovare a turismului românesc de firme private, «de casă», prin care să fie cheltuiţi banii de promovare alocaţi din bugetul statului" 5000 de firme din turism nu au primit sumele solicitate prin măsura 2 - granturi pentru capital de lucru 

Industria turismului românesc se confruntă cu un proces accelerat de dezintegrare, din cauza politicilor guvernamentale, în speţă ale Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT), arată Federaţia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR) într-un material înaintat Comitetului Economic şi Social European.

Pandemia, o oportunitate pentru dezvoltarea industriei nautice europene

Pandemia, o oportunitate pentru dezvoltarea industriei nautice europene

G.M.Ziarul BURSA #Internaţional / 10 septembrie

Pandemia Covid-19 şi restricţiile privind turismul, în special în privinţa unităţilor de cazare, au reprezentat o oportunitate pentru industria nautică europeană, care a înregistrat o creştere a activităţii prin prisma turismului nautic de agrement, susţine Philip Easthill, secretar general al European Boating Industry (EBI), într-un material prezentat la dezbaterea organizată de Comitetul Economic şi Social European în insula Rhodos, Grecia.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
De bulgari ne despart două halbe de bere

De bulgari ne despart două halbe de bere

Dan NicolaieZiarul BURSA #Miscellanea / 30 iulie

Dan Nicolaie

Ziua cea mai călduroasă de până acum a acestei veri mă găseşte la Sofia. Căldura e în uşoară contradicţie cu relaţiile româno-bulgare. Relaţiile profunde, nu raportările oficiale. Servesc o zacuscă şi beau o bere în unul dintre restaurantele...

"2020 a fost ca un cataclism pentru turism"

"2020 a fost ca un cataclism pentru turism"

A consemnat Emilia OlescuZiarul BURSA #Companii / 23 iunie

(Interviu cu Cristian Pandel, fondatorul Christian Tour) 

Reporter: Suntem la un an şi câteva luni de când a fost declarată pandemia de Covid-19. Unul dintre sectoarele biciuite de această criză a fost turismul. Cum aţi perceput...

Tronson nou pe Via Transilvanica

Tronson nou pe Via Transilvanica

O.D.Ziarul BURSA #Miscellanea / 08 iunie

Amatorii de mişcare în natură vor beneficia începând cu această lună de un nou traseu, într-o zonă interesantă. Deja cunoscuta Via Transilvanica s-a îmbogăţit cu o nouă porţiune de drum, una în care se va bucura şi de un eveniment de...

O zi cât o vacanţă în Delta Dunării

O zi cât o vacanţă în Delta Dunării

Gabriela UngureanuZiarul BURSA #Companii / 26 mai

Delta Dunării a reuşit să depăşască pandemia şi să se poziţioneze în topul celor mai căutate destinaţii interne datorită numărului scăzut de cazuri de Covid-19 din regiune, dar şi a măsurilor de siguranţă adoptate de autorităţi.

mai multe ştiri >>

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

16 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9482
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2041
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5494
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8091
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.3689

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Codul comercial român
energynomics.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo