Consultanţă juridică

Principalii paşi pentru înfiinţarea unui ONG

LEGISLAŢIEPrincipalii paşi pentru înfiinţarea unui ONG

MIHAELA ISPAS-PETRESCU, SENIOR ASSOCIATE PELIFILIP ŞI CODRINA SIMIONESCU, ASSOCIATE PELIFILIPZiarul BURSA #Consultanţă juridică / 23 ianuarie

Organizaţiile non-guvernamentale (ONG) sunt forme asociative create în mod voluntar de persoane fizice sau juridice, cu rolul de promovare a valorilor civice, ale democraţiei şi ale statului de drept, astfel cum este prevăzut de principalul act normativ în materie, respectiv Ordonanţa 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii (Ordonanţa 26/2000).

LEGISLAŢIEImpactul GDPR în serviciile de sănătate

Vlad Irimia, Senior Associate Voicu&FilipescuZiarul BURSA #Consultanţă juridică / 19 decembrie 2018

Odată acceptată ideea că Regulamentul 2016/679 privind protecţia datelor (GDPR) este pe deplin aplicabil nu doar diverselor entităţi juridice (inclusiv în cazul companiilor mici, cu un nivel destul de redus al activităţii), ci şi în cazul persoanelor fizice care prelucrează date cu caracter personal, în cursul activităţii acestora, se poate pune problema implicaţiilor specifice ale Regulamentului asupra activităţii desfăşurată în domeniul medical.

"Scopul Legii Dării în plată - pervertit de nenumărate excepţii de neconstituţionalitate"

GHEORGHE PIPEREA:"Scopul Legii Dării în plată - pervertit de nenumărate excepţii de neconstituţionalitate"

Emilia OlescuZiarul BURSA #Consultanţă juridică / 20 noiembrie 2018

Impreviziunea la Legea dării în plată - dezbătută astăzi, la Comisia de buget a Senatului 

Impreviziunea la Legea dării în plată este prevăzută să fie luată în discuţie astăzi, la Comisia de buget a Senatului, după cum a scris, ieri, pe pagina sa de Facebook, senatorul ALDE Daniel Cătălin Zamfir, preşedintele Comisiei economice, care a promis că va prezenta "date incredibile din practica instanţelor de judecată".

"Achiziţia unui business aduce riscul neprevăzutului, dar şi farmecul începuturilor de drum"

CONSULTANŢĂ"Achiziţia unui business aduce riscul neprevăzutului, dar şi farmecul începuturilor de drum"

Ziarul BURSA #Consultanţă juridică / 31 octombrie 2018

În urmă cu ceva timp am scris despre aspectele la care un potenţial vânzător trebuie să fie atent atunci când are de gând să-şi vândă afacerea. Credem că este util să prezentăm şi perspectiva de cealaltă parte a baricadei, respectiv care sunt lucrurile pe care este recomandabil să le urmărească un potenţial cumpărător în cazul unei achiziţii.

Trecerea sectorului de gaze de la un regim reglementat la concurenţă nu este un proces facil

LEGISLAŢIETrecerea sectorului de gaze de la un regim reglementat la concurenţă nu este un proces facil

Ziarul BURSA #Consultanţă juridică / 24 octombrie 2018

Procesul de liberalizare a pieţei gazelor naturale din România, început încă din 2001, în contextul pregătirilor pentru aderarea la Uniunea Europeană, a fost finalizat. Cel puţin pe hârtie. Sub aspect legislativ, liberalizarea integrală a pieţei de energie electrică şi de gaze naturale s-a produs încă de la 1 ianuarie 2007. La nivel practic, la 1 ianuarie 2015 s-a realizat dereglementarea preţurilor pentru clienţii non-cas­nici, liberalizarea completă a preţurilor pentru clienţii casnici urmând să se realizeze până la 30 iunie 2021.

Liberalizarea pieţei de gaze naturale presupune că toţi clienţii au posibilitatea de a-şi alege în mod liber furnizorul de gaze şi de a negocia cu aceştia în mod direct contractele de vânzare-cumpărare, preţul fiind stabilit pe baza cererii şi ofertei. Principiul este în concordanţă cu actele normative adoptate la nivel european, fiind adoptate multiple reglementări la nivel naţional, în sensul implementării acestuia, în special pentru facilitarea schimbării de către client a furnizorului de gaze.

Ediţia din 14.08.2019
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Lifestyle

Impactul Noului Cod de procedură civilă

Av. MARIUS VICENŢIU COLTUCZiarul BURSA #Consultanţă juridică / 21 februarie 2013

Potrivit noului Cod de procedură civilă, majoritatea proceselor civile vor începe la Tribunal şi nu la Judecătorii, cum se întâmpla până acum, şi se vor judeca în două faze - fond şi apel, în general fără posibilitatea de recurs la Curtea de Apel...

Când poate banca să refuze restructurarea creditului?

Av.COLTUC MARIUS / Fondator Casa de Avocatura ColtucConsultanţă juridică / 02 noiembrie 2012

De cele mai multe ori, când se solicita modificarea şi negocierea contractului, banca refuză, de aici reieşind faptul că nu se doreşte respectarea principiului egalităţii părţilor care caracterizează raporturile juridice comerciale.

Care este răspunderea juridică a domnului Sima?

Av.COLTUC MARIUS | Fondator Casa de Avocatura ColtucConsultanţă juridică / 19 octombrie 2012

Domeniul pieţei de capital este unul foarte controversat datorită noutăţii sale în ţara noastră, a tehnicităţii deosebite pe care o prezintă, dar şi a gravităţii unor infracţiuni deja comise în cadrul său. Din acest motiv, urmează să oferim unele...

Procedura de divorţ internaţional

Av. Coltuc Marius, Fondator Casa de Avocatură ColtucConsultanţă juridică / 09 iulie 2012

Din perspectiva reglementarilor Noului Cod Civil, putem reţine regula posibilităţii alegerii de către părţi, a legii incidente în cazul divorţului, convenţie care trebuie pe de o parte să fie încheiată sau modificată cel mai târziu până la data...

Românii uniţi împotriva băncilor

Av. Coltuc Marius, Fondator Casa de Avocatură ColtucConsultanţă juridică / 12 aprilie 2012

Temeiul juridic al acţiunilor în judecată a bancilor se bazează în principal pe Legea nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele încheiate între comercianţi şi consumatori.

Riscurile pecuniare ale căsătoriei în 2012

Av. COLTUC MARIUS VICENTIU, Fondator Casa de avocatura ColtucConsultanţă juridică / 14 martie 2012

Odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Civil, soţii sau viitorii soţi vor avea la dispoziţie 3 variante de regim matrimonial: comunitatea legală, separaţia de bunuri sau comunitatea convenţională.

Succesiunile în Noul Cod Civil

Av. Coltuc Marius Vicenţiu, Casa de avocatură ColtucConsultanţă juridică / 14 martie 2012

Noul Cod civil (Legea 287/2009) a intrat în vigoare, potrivit Legii 71/2011 pentru punerea în aplicare a Codului civil, de la 1 octombrie, iar efectele aplicării acestuia vor fi deosebit de complexe, existând atât modificări şi completări aduse...

Procedura insolvenţei

Consultanţă juridică / 13 februarie 2012

Insolvenţa reprezintă acea stare a patrimoniului debitorului care se caracterizează prin insuficienţa fondurilor băneşti disponibile pentru plata datoriilor exigibile.

Apanova
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo