Cultură

EUROPAfest, concerte cu artişti din 20 de ţări

EUROPAfest, concerte cu artişti din 20 de ţări

O.D.Ziarul BURSA #Cultură / 18 iunie

Revenirea la normalitate din punct de vedere al evenimentelor culturale este evidentă, agenda acestei veri stă drept mărturie.

Pe 16 iulie, Festivalul Internaţional EUROPAfest îşi va deschide porţile şi invită "lumea bună să i se alăture într-un maraton de 9 zile de evenimente pline de culoare şi rafinament". Artişti din 20 de ţări - Argentina, Aruba - Insula Caraibe, Azerbaidjan, Australia, Austria, Brazilia, Columbia, Coreea de Sud, Cuba, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Polonia, Rusia, Statele Unite ale Americii, Ţările de Jos şi Ucraina vor prezenta producţii muzicale în spaţii de concert tradiţionale şi neconvenţionale.

Maraton teatral în ziua solstiţiului de vară

Maraton teatral în ziua solstiţiului de vară

O.D.Ziarul BURSA #Cultură / 16 iunie

Teatrul Naţional "Marin Sorescu" din Craiova are o nouă propunere inedită, de aceasta cu public în sală. Organizatorii anunţă că luni, de Rusalii, "se va desfăşura probabil cel mai lung spectacol de teatru din istorie: Ziua Hektomeron", iar data nu a fost aleasă întâmplător, pe 21 iunie este solstiţiul de vară, cea mai lungă zi din an, numită şi Ziua Soarelui.

Inspirat din Decameronul lui Giovanni Boccaccio, proiectul Hektomeron a început la jumătatea lunii ianuarie a acestui an iar timp de 100 de zile, pe website-ul www.hektomeron.com a fost difuzat în regim de livestreaming din Sala Studio a teatrului câte un episod al Hektomeronului. Luni vor fi prezentate publicului toate aceste episoade, într-un maraton teatral unic în lume. Astfel, publicul va putea să urmărească direct din Sala Mare "Amza Pellea" a teatrului toate cele 100 de episoade ale Hektomeronului. Însă, mai mult decât atât, cei care vor fi în sală nu vor vedea doar un spectacol de teatru, ci un "spectacol al spectacolului", deoarece pe scenă se vor afla, la vedere, toate componentele artistice şi tehnice care vor face posibilă transmisia celor 100 de performance-uri în întreaga lume, de la camere de luat vederi, mixer de sunet, consolă de lumini până la elemente de recuzită, staff tehnic, echipa de producţie.

Manifestările culturale pot fi organizate în condiţii de siguranţă

UNDĂ VERDE DIN PARTEA MINISTERULUI DE RESORT:Manifestările culturale pot fi organizate în condiţii de siguranţă

O.D.Ziarul BURSA #Cultură / 14 iunie

După lungi şi chinuitoare luni, oamenii care activează în sectorul cultural au parte şi de o veste bună. Chiar dacă mai târziu decât era de aşteptat, Ministerul Culturii dă undă verde pentru desfăşurarea activităţilor. Raportul Ministerului Culturii post evenimente pilot arată că manifestările culturale se pot organiza în condiţii de siguranţă. Ministerul Culturii a organizat, în luna mai, patru evenimente pilot, cu spectacole cu public atât la interior, cât şi la exterior, care au avut ca scop relaxarea condiţiilor din sectoarele cultural-creative.

FESTIVALUL ENESCUAbonamente la... loterie

O.D.Ziarul BURSA #Cultură / 10 iunie

Legătura dintre cultură şi noroc există şi nu neapărat când vorbim de creatori, ci în ceea ce îi priveşte pe consumatori. E nevoie de puţin noroc pentru a te intersecta cu un act cultural, cel puţin în această perioadă plină de restricţii. Iubitorii muzicii clasice care vor să achiziţioneze abonamente la Festivalului George Enescu 2021 sunt invitaţi să completeze un formular pentru a participa la loteria în cadrul căreia vor fi distribuite abonamentele.

Pandemia nu a oprit producţia literară

Pandemia nu a oprit producţia literară

O.D.Ziarul BURSA #Cultură / 04 iunie

Ultimele statistici arată clar că o majoritate covârşitoare nu citeşte cărţi absolut deloc. Asta nu înseamnă că scriitori nu continuă să scrie. O fac cu aceeaşi intensitate şi cu ritmicitate sunt şi premiaţi pentru acest lucru. Gabriel Chifu, Ovidiu Genaru, Andreea Răsuceanu şi Laszlo Alexandru se numără printre laureaţii Galei Premiilor Uniunii Scriitorilor din România pentru anul 2020, decernate la Melody Gold Ballroom din Mamaia.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Invitaţii la teatru şi vaccinare

Invitaţii la teatru şi vaccinare

O.D.Ziarul BURSA #Cultură / 27 mai

Îmbinarea utilului cu plăcutul a reprezentat mereu o provocare. În cadrul maratoanelor de vaccinare se încearcă, oarecum, o astfel de împletire. Ministerul Culturii împreună cu Teatrul Naţional "Marin Sorescu" Craiova, Prefectura Dolj,...

Ilustraţie - MAKE

200 de ani de la Tudor Vladimirescu

Octavian DanZiarul BURSA #Cultură / 26 mai

Tudor Vladimirescu reprezintă una dintre figurile tragice ale istoriei naţionale. Importanţa revoluţiei conduse de el în urmă cu 200 de ani a fost una incontestabilă, chiar dacă au existat numeroase manipulări ale tendinţelor şi resorturilor...

PROIECT CULTURALMaraton teatral, unic în lume

O.D.Ziarul BURSA #Cultură / 22 aprilie

Seria celor 100 de episoade ale Hektomeron-ului, un amplu proiect teatral urmărit online de spectatorii din întreaga lume se încheie la sfârşitul acestei săptămâni. Marius Manole joacă pentru prima oară pe scena Teatrului Naţional "Marin...

Iaşiul ar putea avea un hub dedicat industriilor creative

Iaşiul ar putea avea un hub dedicat industriilor creative

A.P.Cultură / 04 februarie

Federaţia Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC) îşi exprimă intenţia de a dezvolta, în parteneriat cu Primăria Iaşi, primul hub din Iaşi dedicat exclusiv industriilor creative, numit Proiectul cultural "CREATIVE HUB" sau Iaşi...

mai multe ştiri >>
Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

18 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1340
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4992
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7441
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2808

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo