Resurse Umane

Lipsă acută de personal în instanţele din România

Lipsă acută de personal în instanţele din România

George MarinescuZiarul BURSA #Miscellanea / 20 iulie

Aproape 1000 de locuri sunt libere în sistemul judiciar din ţara noastră Lipsa de personal supraîncarcă rolul instanţelor şi suprasolicită magistraţii Ana Birchall: "Ministrul Stelian Ion, în loc să rezolve situaţia, a ales să o agraveze, blocând şi transferurile" Cătălin Predoiu: "Un adevărat «Plan Marshall» trebuie lansat în sistemul judiciar"  

Lipsa acută a personalului, la care se adaugă creşterea numărului de ani necesari promovării, precum şi condiţiile precare de infrastructură reprezintă principalele probleme cu care se confruntă instanţele şi parchetele din ţara noastră şi, se pare, că decidenţii politici găsesc cu greu soluţii pentru ca sistemul judiciar să activeze în parametri normali. Faptul că instanţele - mai ales cele din municipiile reşedinţă de judeţ şi din municipii - nu au schema completă de judecători, atrage supraîncărcarea rolului judecătoriilor, tribunalelor şi chiar curţilor de apel şi suprasolicitarea magistraţilor, ce are efecte negative asupra sănătăţii acestora.

Investiţie consistentă în reconversia profesională

O.D.Ziarul BURSA #Companii / 02 iulie

Reconversia profesională este o soluţie pentru mulţi oamenii care îşi găsesc mai greu un loc de muncă. Piaţa muncii s-a modificat în ultimul an, iar cererea în domeniul IT este tot mai mare. Primul proiect european al unei platforme de recrutare online pentru reconversie în IT, destinat în special persoanelor cu nivel scăzut de calificare, a cărui valoare ajunge la un milion de euro, este lansat de eJobs România.

Viitorul resurselor umane în noua realitate

SUPLIMENT HRViitorul resurselor umane în noua realitate

Adelina ToaderZiarul BURSA #Companii / 28 iunie

Adelina Toader

Transformări de 180 de grade s-au produs în piaţa forţei de muncă, odată cu declanşarea pandemiei de coronavirus. Contextul economic sumbru a proiectat o umbră de instabilitate asupra întregii pieţe a forţei de muncă şi implicit a segmentului de recrutare. Angajaţii şi angajatorii s-au aflat sub presiune şi au fost obligaţi să se adapteze schimbărilor majore survenite în modul de desfăşurare a activităţii. Digitalizarea accelerată a fost procesul cel mai frecvent întâlnit în întreaga societate, iar majoritatea birourilor s-au mutat acasă şi întreaga activitate s-a transferat în virtual. Rezistenţa angajaţilor şi angajatorilor a fost întinsă la capacitate maximă, lăsând urme adânci pe alocuri. Au avut loc disponibilizări masive de personal, mai ales în anumite domenii în care activitatea a fost stopată.

Climatul favorabil de angajare se va menţine în România, în trimestrul următor

SUPLIMENT HR / ANALIZĂ MANPOWERGROUP:Climatul favorabil de angajare se va menţine în România, în trimestrul următor

Ziarul BURSA #Companii / 28 iunie

86% dintre angajatorii români întâmpină dificultăţi în ocuparea poziţiilor vacante Angajatorii din toate cele opt regiuni ale României se aşteaptă la creşteri de personal pentru trimestrul următor La nivel global, angajatorii din 42 din cele 43 de ţări şi teritorii analizate se aşteaptă la creşteri ale numărului total de angajaţi pentru cel de-al treilea trimestru al anului 2021, inclusiv în toate cele 26 de ţări din regiunea EMEA Cea mai slabă piaţă a muncii este preconizată de angajatorii din sectorul Construcţii. 

Angajatorii români anticipează o activitate de angajare favorabilă pentru cel de-al treilea tri­mes­tru al anului 2021, potrivit celui mai recent studiu al ManpowerGroup privind perspectivele angajării de forţă de muncă, derulat pe un eşantion de 554 de angajatori români, parte dintr-un panel de peste 45.000 de angajatori din 43 de ţări şi teritorii. Rezultatele sondajului pentru cel de-al treilea trimestru al anului 2021 sunt de natură să reflecte impactul situaţiei de urgenţă globale generată de pandemia COVID-19.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Oamenii fac maşini, maşinile produc şomeri

Oamenii fac maşini, maşinile produc şomeri

A.V.Ziarul BURSA #Companii / 22 octombrie 2020

Pentru prima oară în ultimii ani, crearea de posturi nu ţine ritmul cu desfiinţarea acestora  

Lucrul la distanţă va fi menţinut, iar angajaţii îşi vor perfecţiona abilităţile de mai multe ori pe parcursul carierei, ca să se adapteze la...

mai multe ştiri >>

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Aug. 2021
Euro (EUR)Euro4.9171
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1348
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5687
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7547
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.4651

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo