Insolvenţa

Valul de insolvenţe, în creştere

STUDIU COFACE ROMÂNIAValul de insolvenţe, în creştere

George MarinescuZiarul BURSA #Companii / 23 februarie

În 2022, s-au deschis 6531 de noi proceduri de insolvenţă, cu 7% mai mult decât în 2021 Scalat la numărul companiilor active, numărul total ne arată 19 insolvenţe la 1000 de companii active Reprezentanţii Coface România estimează că, la finalul anului 2023, vom înregistra o creştere cuprinsă între 7% şi 10% a numărului de insolvenţe comparativ cu anul trecut  

Numărul insolvenţelor înregis­trate la finalul anului trecut a fost cu 7% mai mare decât cel din 2021, potrivit unui raport întocmit de Coface România. În 2022 au fost deschise 6.531 proceduri noi de insolvenţă, în creştere cu 7% faţă de 2021, şi cu 2% peste nivelul anterior pandemiei Covid-19.

"Susţin reinserţia în legislaţia naţională a instituţiei retractului litigios"

CONFERINŢA "CODUL INSOLVENŢEI" - EDIŢIA A IX-A / VALENTIN DRĂGOI, MANAGING PARTNER DT LAWYERS:"Susţin reinserţia în legislaţia naţională a instituţiei retractului litigios"

V.R.Ziarul BURSA #Companii / 20 februarie

Retractul litigios este un mecanism juridic ce nu a mai fost considerat compatibil cu spiritul liberal al noii legislaţii, deodată ce Codul Comercial a fost comasat în Noul Cod Civil, însă poate fi privit ca o veritabilă excepţie de la principiul libertăţii contractuale, spune Valentin Drăgoi, Managing Partner la DT Lawyers.

"Avem 27 de sisteme diferite de proceduri de insolvenţă, în Uniunea Europeană"

CONFERINŢA "CODUL INSOLVENŢEI" - EDIŢIA A IX-A / ANDREEA DIACONESCU, MEMBRU ÎN CONSILIUL DE CONDUCERE AL INPPI:"Avem 27 de sisteme diferite de proceduri de insolvenţă, în Uniunea Europeană"

Andrei IacomiZiarul BURSA #Companii / 20 februarie

"Directiva privind cadrele de restructurare a fost implementată în statele membre" 

Există 27 de sisteme diferite de proceduri de insolvenţă în Uniunea Europeană, a spus Andreea Deli-Diaconescu, Membru în Consiliul de Conducere al Institutului Naţional pentru Pregătirea Practicienilor în Insolvenţă (INPPI), adăugând că, la finele anului trecut, Comisia Europeană a lansat o provocare pentru uniformizarea anumitor elemente foarte importante ale procedurii de insolvenţă.

Tendinţă de uniformizare a procedurilor de insolvenţă, în Uniunea Europeană

CONFERINŢA "CODUL INSOLVENŢEI" - EDIŢIA A IX-ATendinţă de uniformizare a procedurilor de insolvenţă, în Uniunea Europeană

A.I.Ziarul BURSA #Companii / 20 februarie

Ţările din Uniunea Europeană au sisteme diferite ale procedurilor de insolvenţă, dar există tendinţa de uniformizare a anumitor elemente considerate de maximă importanţă pentru procedură, este una dintre concluziile Conferinţei "Codul Insolvenţei" - ediţia a IX-a, organizată la mijlocul săptămânii trecute de ziarul BURSA.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
"Avem oameni foarte bine pregătiţi să facă business, dar nu avem suficient de mulţi oameni pregătiţi pentru situaţii de dificultate"

CONFERINŢA "CODUL INSOLVENŢEI" - EDIŢIA A IX-A | VASILE NEMEŞ, FORMATOR ÎN CADRUL INPPA:"Avem oameni foarte bine pregătiţi să facă business, dar nu avem suficient de mulţi oameni pregătiţi pentru situaţii de dificultate"

S.B.Ziarul BURSA #Companii / 16 februarie

România nu duce lipsă de oameni de business, însă suferă de o penurie de oameni pregătiţi să facă faţă unor situaţii de dificultate în afaceri, a afirmat Vasile Nemeş, formator în cadrul Institutului Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea...

"De puţine ori cei ce controlează activitatea debitorului în insolvenţă înţeleg afacerea"

CONFERINŢA "CODUL INSOLVENŢEI" - EDIŢIA A IX-A | STAN TÎRNOVEANU, SENIOR PARTNER ZAMFIRESCU RACOŢI VASILE & PARTNERS:"De puţine ori cei ce controlează activitatea debitorului în insolvenţă înţeleg afacerea"

V.R.Ziarul BURSA #Companii / 16 februarie

"În insolvenţă, administratorul judiciar are drept decizional" 

De puţine ori se întâmplă ca cei care controlează, într-o procedură a insolvenţei, activitatea debitorului înţeleg şi cunosc foarte bine afacerea, şi de puţine ori...

"Avem, pentru prima oară, o reglementare pozitivă a unei proceduri parţial colective, în domeniul insolvenţei"

CONFERINŢA "CODUL INSOLVENŢEI" - EDIŢIA A IX-A | ALEXANDRU IORGULESCU, MANAGING ASSOCIATE ZAMFIRESCU RACOŢI VASILE & PARTNERS:"Avem, pentru prima oară, o reglementare pozitivă a unei proceduri parţial colective, în domeniul insolvenţei"

S.B.Ziarul BURSA #Companii / 16 februarie

Legea 216/2022 a instituit, pentru prima oară în România, un cadru de reglementare pozitiv a unei proceduri parţial colective în domeniul insolvenţei, este de părere Alexandru Iorgulescu, Managing Associate, Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners.

UPGRADE a intrat în faliment

UPGRADE a intrat în faliment

G.BCompanii / 13 februarie 2022

UPGRADE SRL Rediu (CUI/CIF: 17437027) a intrat direct în faliment (la propria cerere), conform deciziei Tribunalului Iaşi din 10 februarie 2022 - Dosarul nr.566/99/2022.

Elcen iniţiază demersurile pentru ieşirea din insolvenţă

Elcen iniţiază demersurile pentru ieşirea din insolvenţă

G.BCompanii / 8 februarie 2022

Electrocentrale Bucureşti SA (ELCEN), principalul furnizor de agent termic pentru sistemul de alimentare centralizată cu energie termică din Bucureşti şi unul dintre cei mai importanţi producători de energie electrică la nivel naţional, anunţă...

AIRGAS şi-a cerut insolvenţa

AIRGAS şi-a cerut insolvenţa

G.BCompanii / 21 ianuarie 2022

COMPANIA AIRGAS SRL a solicitat în baza Legii 85/2014, cererea de intrare în insolvenţă. Ca urmare a acestui demers a fost constituit Dosarul nr. 34228/3/2021 de la Curtea de Apel Bucureşti, conform portal.just.ro.

MAGESTRAL CONSTRUCT şi-a cerut insolvenţa

MAGESTRAL CONSTRUCT şi-a cerut insolvenţa

G.BCompanii / 21 ianuarie 2022

COMPANIA MAGESTRAL CONSTRUCT SRL a solicitat în baza Legii 85/2014, cererea de intrare în insolvenţă. Ca urmare a acestui demers a fost constituit Dosarul nr. 36102/3/2021 de la Curtea de Apel Bucureşti, conform portal.just.ro.

ROMELECTRO şi-a cerut insolvenţa

ROMELECTRO şi-a cerut insolvenţa

J.P.Companii / 17 ianuarie 2022

ROMELECTRO SA Bucureşti a solicitat în data de 14 ianuarie 2022 protecţia Legii 85/2014, iar această cerere de intrare în insolvenţă a dus la constituirea Dosarului nr.909/3/2022, conform portal.just.ro.

OTP BANK a cerut insolvenţa SHARK GROUP

OTP BANK a cerut insolvenţa SHARK GROUP

J.P.Companii / 17 ianuarie 2022

OTP BANK ROMÂNIA SA a depus o cerere de deschidere a procedurii de insolvenţă împotriva SHARK GROUP SRL Bucureşti (CUI/CIF: 14856497), iar această solicitare de aplicare a Legii 85/2014 a dus la înregistrarea Dosarului nr.540/3/2022, conform...

AR PLASTBOX PACKAGING a cerut insolvenţa VRANLACT

AR PLASTBOX PACKAGING a cerut insolvenţa VRANLACT

J.P.Companii / 18 noiembrie 2021

AR PLASTBOX PACKAGING SRL a solicitat aplicarea Legii 85/2014 împotriva VRANLACT SA, iar această cerere de insolvenţă a dus la constituirea Dosarului nr.360/91/2021 de la Tribunalul Vrancea, conform portal.just.ro.

HSA AUDIO şi-a cerut insolvenţa

HSA AUDIO şi-a cerut insolvenţa

J.P.Companii / 12 noiembrie 2021

HSA AUDIO SRL a solicitat în baza Legii 85/2014, cererea de intrare în insolvenţă. Ca urmare a acestui demers a fost constituit Dosarul nr.451/83/2021 de la Tribunalul Satu Mare, conform portal.just.ro.

DECO PLAST CONSTRUCŢII IAŞI şi-a cerut insolvenţa

DECO PLAST CONSTRUCŢII IAŞI şi-a cerut insolvenţa

J.P.Companii / 5 noiembrie 2021

DECO PLAST CONSTRUCŢII IAŞI SRL a solicitat în baza Legii 85/2014, cererea de intrare în insolvenţă. Ca urmare a acestui demers a fost constituit Dosarul nr.5803/99/2021 de la Tribunalul Iaşi, conform portal.just.ro.

mai multe ştiri >>

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

21 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9707
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6638
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1566
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7329
Gram de aur (XAU)Gram de aur288.5847

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo