Abonament gratuit

ANAF a derulat campanii pentru rambursarea rapidă a TVA

A.M.
Miscellanea /

 ANAF a derulat campanii pentru rambursarea rapidă a TVA

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a desfăşurat campanii în rândul contribuabililor care au solicitat rambursarea de TVA, pentru a fi pregătite cu rapiditate compensările şi restituirile de taxe, necesare în derularea procedurii de rambursare, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, în vederea creşterii conformării voluntare, specialiştii ANAF au derulat o campanie în rândul contribuabililor semnificativi ca pondere a sumelor declarate şi achitate la bugetul general consolidat, aceştia fiind întrebaţi cu ce probleme de ordin fiscal se confruntă în această perioadă.

"Prin campania ANAF derulată la nivelul Direcţiei Generale a Marilor Contribuabili au fost contactate companiile care contribuie cu 70% din veniturile încasate de către acest organ fiscal. Menţionăm că ponderea veniturilor colectate la nivelul DGAMC reprezintă 45% din totalul veniturilor bugetului general consolidat. La nivelul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Bucureşti , specialiştii ANAF au apelat telefonic contribuabilii relevanţi din punct de vedere al taxelor achitate, în contextul în care aproximativ 20% din totalul veniturilor bugetare la nivel naţional sunt colectate de către această structură. Aceste campanii au fost şi vor fi derulate în continuare la nivelul întregii ţări.", arată comunicatul remis.

Sursacitată aminteşte că, în această perioadă de enormă provocare, atât pentru administraţia fiscală, cât şi pentru mediul de afaceri, ANAF caută şi vine cu soluţii care să fluidizeze interacţiunea cu contribuabilii şi care să contribuie la bunul mers al afacerilor.

De asemenea, ANAF asigură colectarea veniturilor bugetare şi derulează procedurile de administrare fiscală pentru asigurarea resurselor necesare finanţării cheltuielilor publice, acordând totodată sprijin mediului de afaceri, pentru buna funcţionare a activităţii acestuia.

"În nicio ţară din lume, sistemul nu poate funcţiona fără îndeplinirea obligaţiilor fiscale ale contribuabililor şi fără solidaritatea şi spiritul civic al acestora, mai ales în prezent, în condiţiile declarării stării de urgenţă!", a precizat instituţia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie