Antibiotice S.A. a obţinut finanţare pentru un nou proiect destinat capacităţii de producţie şi cercetare

F.D.
Companii / 18 mai

 Antibiotice S.A. a obţinut finanţare pentru un nou proiect destinat capacităţii de producţie şi cercetare

Antibiotice SA, producător român de medicamente generice a obţinut, ieri, în urma apelului de proiecte finanţare prin HG 807/2014 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie, acordul pentru finanţarea proiectului "Capacitate de producţie, ambalare şi depozitare produse sterile, soluţii şi topice", arată un comunicat de presă remis Redacţiei.

Valoarea totală a proiectului este de 200.101.617 lei din care ajutorul de stat este în valoare de 85.002.772milioane lei, restul fiind asigurat din resurse proprii.

Această investiţie face parte din Planul de Dezvoltare Strategică al companiei "The Future together 2020-2030", care ţinteşte multiplicarea profitului, a cifrei de afaceri cu impact asupra majorării cotelor de piaţă deţinute de Antibiotice pe piaţa locală şi internaţională.

Viitoarea capacitate de producţie şi logistică va asigura fabricaţia de noi medicamente generice valoroase, prin abordarea a noi forme farmaceutice, respectiv soluţii sterile injectabile şi produse topice sterile.

Compania fructifică astfel expertiza în domeniul fabricaţiei de pulberi sterile injectabile, prin abordarea unui nou segment de medicamente destinat spitalelor (soluţiile sterile dozate în flacoane de sticlă), precum şi afecţiunilor dermatologice şi oftalmice (topice sterile). Fabricarea acestor noi tipuri de medicamente va contribui strategicla susţinerea sistemului naţional de sănătate şi majorarea exporturilor, cu impact asupra creşterii cifrei de afaceri în orizontul anilor 2030, arată sursa citată.

Totodată, prin implementarea acestei investiţii se vorconsolida cele 1350 de locuri de muncă existente pe platformă, înfiintând noi locuri de muncă mai ales în domeniul cercetării şi dezvoltării de produs. Menţionăm că investiţia face parte din cele 85 de proiecte considerate prioritare în Strategia pentru cercetare şi inovare regională prin specializare inteligentă (RIS 3 Nord-Est) care va asigura dezvoltarea Regiunii de Nord-Est, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Energia în priză
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6864
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1446
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7433
Gram de aur (XAU)Gram de aur282.2442

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb