BANCA MONDIALĂ:"Guvernul României trebuie să fie vigilent în contextul dificil din regiune"

A.L.
Bănci-Asigurări /

Cyril Muller, vicepreşedinte al Băncii Mondiale pentru Europa şi Asia Centrală

Cyril Muller, vicepreşedinte al Băncii Mondiale pentru Europa şi Asia Centrală

Guvernul român trebuie să fie vigilent, să îşi menţină poziţia în ceea ce priveşte reformele, şi să evite presiunile ce ar putea ameninţa eforturile de consolidare fiscală având în vedere situaţiile dificile cu care se confruntă regiunea chiar dacă ratele de creştere şi performanţă economică a României au în continuare valori extrem de pozitive, a declarat Cyril Muller, vicepreşedinte al Băncii Mondiale pentru Europa şi Asia Centrală.

Reprezentantul instituţiei financiare internaţionale s-a aflat pentru trei zile în România alături de noul Director de Operaţiuni numit pentru ţările Uniunii Europene, Arup Banerji, şi Directorul Executiv, Frank Heemskerk, ce reprezintă România în cadrul Comitetului Directorilor al Băncii Mondiale.

"Pe durata vizitei am purtat discuţii excelente cu privire la modul în care putem sprijini agenda şi vom lucra împreună în domeniul reformelor privind întreprinderile de stat, modernizarea sistemului de asistenţă socială şi cadastru, şi vom continua să ne concentrăm pe sănătate şi educaţie. Am fost impresionat în mod pozitiv de optimismul manifestat în România şi de pragmatismul noului Guvern", a arătat Cyril Muller într-un comunicat citat de Agerpres.

Potrivit documentului, Banca Mondială a luat notă de situaţia economică pozitivă a României ce a înregistrat una dintre cele mai mari rate de creştere la nivelul UE în anul 2014 şi 2015, precum şi de eforturile depuse de autorităţi în ultimii ani ce au contribuit la consolidarea fiscală a ţării. Delegaţia BM a salutat intenţiile noului Guvern de a accelera reformele în domeniile cheie ale economiei, în special pe cele ce ţin de dezvoltarea unei administrări eficiente a sectorului public, accelerarea guvernanţei corporative la nivelul întreprinderilor de stat şi măsurile orientate către promovarea creşterii echilibrate în zonele rurale.

"Delegaţia a reconfirmat poziţia Băncii în calitate de partener în ceea ce priveşte agenda reformei structurale în România orientată către creştere economică continuă şi durabilă şi convergenţa la UE. Pe durata vizitei, cele două părţi au semnat Memorandumul de Înţelegere pentru a prelungi parteneriatul dintre Bancă şi România până în anul 2023", se precizează în comunicat.

Vizita vicepreşedintelui BM a inclus întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, prim-ministrul Dacian Cioloş, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, ministrul Fondurilor Europene, Aura Raducu, şi cu ambasadori şi reprezentanţi ai sectorului privat.

Banca Mondială a oferit asistenţă României pentru ca a realiza priorităţile naţionale încă din anul 1973, când a avut loc prima misiune economică la nivelul ţării. De atunci, Banca Mondială a furnizat 12,6 miliarde de dolari sub formă de împrumuturi, garanţii şi granturi pentru un spectru larg de sectoare.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Din 73 ne viziteaza si am ramas fara industrie,tineret.

    Cate banci care ne doresc doar binele exista in lume BM, FMI,BCE? 

    intr-o singura fraza: continuati politica de birjerire a romanilor! profit sa iasa!

    In cat timp o sa aiba un bancher un protector?

    A facut cineva cat credit este pe o paine de 10 ron? De la banci internationale, europene, nationale, credit firma pentru un cuptor cuptor + tva, impozit cladire, masina, firma ce mai exista. 1% ramane la brutar? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

18 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0405
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5329
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2202

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro