BICO se extinde la nivel regional şi intră pe piaţa din Republica Moldova

G.B
Companii / 24 martie 2022

 BICO se extinde la nivel regional şi intră pe piaţa din Republica Moldova

BICO Industries se extinde la nivel regional şi intră pe piaţa din Republica Moldova. Producătorul român a finalizat achiziţia integrală a companiei Terra Impex SRL din Zona Economică Liberă Vulcăneşti, Republica Moldova, cele două având acelaşi obiect de activitate, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Această nouă tranzacţie din cadrul holdingul ROCA Industry vine într-un context regional dificil, însă filozofia noastră de business este una pe termen lung, iar acolo unde unii văd doar riscuri, noi căutăm oportunităţi de creştere. Credem în forţa antreprenoriatului şi a parteneriatului, iar achiziţia Terra Impex este în linie cu strategia noastră de dezvoltare prin sinergii între companii din acelaşi sector de activitate. În acelaşi timp reprezintă un moment important după listarea holdingului nostru la Bursa de Valori Bucureşti şi totodată un pas strategic prin care BICO Industries îşi creşte semnificativ capacitatea de producţie. Obiectivul BICO pentru următorii cinci ani este să ajungă unul dintre cei mai importanţi jucători din regiune prin implementarea unui plan ambiţios de investiţii directe în extinderea capacităţii de producţie şi a portofoliului de produse, dar şi în echipă", a declarat Liviu Stoleru, CEO ROCA Industry.

Potrivit sursei citate, prin tranzacţia semnată pe 6 decembrie 2021 şi finalizată în 23 martie 2022, ROCA Industry îşi exprimă încrederea în oportunităţile pe termen lung din regiune.

"Avem o strategie cu trei piloni de dezvoltare, primul dintre ei fiind creşterea capacităţii de producţie a fabricii din Republica Moldova (Terra Impex SRL) cu 50%, ajungând astfel până la 30 milioane mp/an. Valoarea totală a planului de investiţii, care include şi achiziţia, se ridică la 19 milioane lei. În acelaşi timp, până la sfârşitul lunii aprilie vom finaliza un proiect de investiţii, în valoare totală de 12 milioane lei, prin care vom extinde cu 30% capacitatea de producţie a fabricii BICO din Vaslui. Nu în ultimul rând, la fabrica din Piatra Neamţ vom aborda un proiect de investiţii, cu o valoare totală estimată la 44 milioane lei, pentru dezvoltarea unor noi linii de business din spectrul textilelor tehnice, alimentând astfel strategia de inovare a organizaţiei noastre", declară Adrian Butuc, CEO BICO Industries.

BICO Industries a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 83,9 milioane de lei (+46% faţă de 2020), cu EBITDA de 7,7 milioane de lei, marja EBITDA fiind de 10%. Acţionarii companiei sunt ROCA Industry (70%) şi Bîrliba Mihai (30%).

Listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, unde se tranzacţionează sub simbolul bursier ROC1, HOLDINGROCK1 (ROCA Industry) este inclusă şi în indexul BETAeRO, care cuprinde cele mai relevante companii din această piaţă.

În cele 5 luni de la înfiinţare, ROCA Industry a adus sub umbrela sa BICO Industries (70%), Sarcom (100%) şi Terra (100%), iar în prezent se află pe ultima sută de metri în procesul de finalizare a tranzacţiei pentru preluarea pachetului majoritar (70%) al Eco Euro Doors, producător român de uşi destinate construcţiilor rezidenţiale, se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

08 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.8962
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5550
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9559
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5088
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.4827

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro