Black Sea Oil & Gas împreună cu acţionarii săi, Carlyle şi BERD, lansează o nouă companie în România în domeniul biogazului

A.F.
Companii / 29 mai

 Black Sea Oil & Gas împreună cu acţionarii săi, Carlyle şi BERD, lansează o nouă companie în România în domeniul biogazului

Black Sea Oil & Gas SA ("BSOG"), împreună cu acţionarii săi, firma globală de investiţii Carlyle (NASDAQ: CG) şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare ("BERD"), anunţă lansarea BSOG Energy SRL, o nouă companie axată pe dezvoltarea de centrale de biogaz în toată România, conform unui comunicat remis redacţiei.

Cu sediul central în Bucureşti, România, BSOG Energy va dezvolta centrale de biogaz în toată România, fiecare amplasament fiind estimat să aibă o capacitate de minimum 15 MW. Carlyle şi BERD s-au angajat să susţină activităţile de dezvoltare ale BSOG Energy şi să lucreze ȋmpreună pentru expansiunea acestei noi companii.

Misiunea iniţială a BSOG a fost de a contribui la securitatea şi accesibilitatea energetică a României prin livrarea gazelor produse pe plan intern consumatorilor români. Prin lansarea BSOG Energy, BSOG intenţionează să joace un rol semnificativ în tranziţia energetică europeană, precum şi să accelereze dezvoltarea sectorului românesc al energiilor regenerabile.

Biogazul rezultă din prelucrarea industrială prin digestie anaerobă a reziduurilor agricole şi a altor deşeuri organice cum ar fi gunoiul de grajd, paie si deşeuri alimentare. Emisiile nete de dioxid de carbon generate sunt semnificativ mai mici, sau în unele cazuri negative, în comparaţie cu metanul de origine fosilă.

Din aceste motive, este de aşteptat ca biogazul să joace un rol critic în atingerea obiectivelor climatice ale Uniunii Europene. Se estimează că cererea de biogaz va creşte cu 20% pe an în acest deceniu, determinată de politicile de sprijin şi de pachetele de stimulente ale Uniunii Europene.

Având în vedere dimensiunea sectorului său agricol, România dispune de cantităţi substanţiale de deşeuri agricole care rămân neutilizate. Prin valorificarea acestei resurse naturale şi prin promovarea unor politici publice de sprijin care facilitează investiţiile private şi accesarea subvenţiilor din Fondul de Modernizare al Uniunii Europene, România are potenţialul de a deveni lider în materie de biogaz în Europa.

Mark Beacom, CEO BSOG şi Director General al BSOG Energy, a declarat: "În parteneriat cu acţionarii noştri, Carlyle şi BERD, prin ȋnfiinţarea BSOG Energy extindem portofoliul nostru de afaceri din România cu o nouă companie activă ȋn dezvoltarea de proiecte de energie regenerabilă. Biogazul joaca un rol important ȋn tranziţia energetică, eliminând impactul semnificativ al poluării reprezentate de evacuarea deşeurilor organice pe terenuri şi depozite de deşeuri, şi, în acelaşi timp, asigură reduceri substanţiale ale emisiilor de gaze cu efect de seră prin transformarea metanului produs în mod natural într-un combustibil utilizabil, produs ȋn ţară."

Acesta a mai adăugat: "România are un potenţial semnificativ în industria biogazului, dar puţine dezvoltări ȋn domeniu până în prezent. Prin alăturarea expertizei ȋn materii prime, proiectare, achiziţii şi accesarea de credite verzi şi combinarea acestora cu expertiza BSOG de a implementa proiecte în România, credem că BSOG Energy este poziţionată unic pentru a crea o platformă puternică şi la scară largă de livrare a biogazului ȋn regiune. O industrie puternică a biogazului ȋn România are potenţialul de a creşte producţia locală de gaze cu zero emisii de CO2, transformând deşeurile agricole ȋn noi surse de venit pentru sectorul agricol precum şi contribuind la crearea de noi locuri de muncă."

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Deci pana si astia realizeaza ca pariul pe "hidrocarburi" e pentru faliti...inarcati SNP:-)

    "Fabricile" de biogaz si biocombustibili nu au prins in Romania desi au fost multe incercari.

    1. Dar mai intai vezi cine sunt cei de la Carlyle ...De obicei cei de teapa lor ...nu își riscă reputația pe prostii Si nu își ocupa timpul cu nimicuri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2157
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8883
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.6146

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb